henschotermeer1_1Het Henschotermeer is een prachtige locatie in Woudenberg, Midden Nederland.

Het recreatiegebied heeft een oppervlakte van 60 hectare.  Hiervan is 13 ha. water, 10 ha. stuifzand en 30 ha. bos. Het Lopen voor Lyme parcours heeft een totale rondelengte van 2,45km. De ondergrond bestaat uit gravel/schelpenpad.  

Zowel langs het parcours als op het terrein is catering aanwezig.

 

Bereikbaarheid

Heygraeff 2 3931 MK Woudenberg

  • Auto: A12 Arnhem, afslag 22 / A12 Utrecht, afslag 21 / A28 afslag 5
  • OV: de streekbus (lijn 81, van Driebergen-Zeist NS naar Veenendaal) brengt u naar het Henschotermeer via de halte Heygraeff.
  • Fiets: je kunt je fiets stallen in de grote fietsenstalling, bereikbaar vanaf de Zeisterweg.

Parkeren

U trekt een parkeerkaartje bij de slagboom. Vervolgens rijdt u naar P4. Bent u van plan om langer dan 2 uur te blijven, koop dan een dagkaart van 10 euro. Dit is aanzienlijk goedkoper en bespaart u lange wachttijden bij de betaalautomaten. U kunt uw kaartje betalen bij één van de zes betaalautomaten. Koopt u geen dagkaart, betaal dan vóór uw vertrek. Er kan uitsluitend betaald worden met een betaalpas (pinpas of creditcard).

De VIP’s (Lyme patienten) parkeren in vak 1, de lopers in vak 2 en de supporters/ toeschouwers in vak 3.

Rolstoelen

Voor gebruikers van een rolstoel is een speciale parkeerplaats ( Vak 1 op P4) en een aangepast toiletgebouw (bij de grote kiosk). Voor Lyme patiënten die niet in een rolstoel zitten maar wel slecht ter been zijn zullen er golfkarretjes worden ingezet om ze naar het basecamp te brengen. Dit gebeurt alleen vanaf P4. 

Regelement Lopen voor Lyme en Henschotermeer 

  • Het is niet toegestaan om honden en/of andere huisdieren mee te nemen ( op hele terrein van Henschotermeer niet toegestaan).
  • Het Henschotermeer is een natuurgebied. We vragen je daar met respect mee om te gaan en het netjes achter te laten en afval in de afvalbakken te deponeren;
  • Op het parcours zijn geen wandelwagens, rolstoelen, nordic walking stokken etcetera toegestaan
  • Er mag geen eten/drinken/spullen verkocht worden door de teams.
  • Het aanleggen van vuur en het gebruik van barbecues (m.u.v. gastoestellen)
  • Eigen muziek

Catering

Er is betaalde catering aanwezig in de vorm van patat, broodjes hamburger etc. Ook zijn er glutenvrije snacks te koop. Tevens is het toegestaan eigen eten mee te nemen. Op het parcours zijn gratis versnapering voor de lopers ( vanaf het moment dat ze op de baan komen). 

Overnachten

Bungalow:

Hotel:

Camping:

Contact Details

Stichting Lopen voor Lyme

info@lopenvoorlyme.nl

Learn More

Henschotermeer

Heygraeff 2
3931 MK
Woudenberg

Learn More