Veelgestelde Vragen

Wat zijn de inschrijfkosten en waar worden ze voor gebruikt?

De inschrijfkosten zijn  € 15,– per loper.

De inschrijfkosten worden gebruikt om het Henschotermeer in zijn geheel af te huren, de website te bouwen en onderhouden, alle benodigdheden voor het parcours en de loop te faciliteren, licht geluid en techniek in te huren, goodiebags samen te stellen voor de chronisch Lyme patiënten, een VIP tent te bouwen voor de chronisch Lyme patiënten etc

Nadat de inschrijvingen sluiten, te weten 14 februari mits het evenement niet eerder zijn limiet bereikt heeft, worden de facturen naar de teamcaptains verstuurd. De teamcaptain draagt zorg voor een tijdige betaling namens het hele team. 

Mochten er lopers afhaken, na 14 februari, worden de inschrijfkosten niet gerestitueerd. Wel mag er een vervangende loper worden geregeld. 

Wanneer is de tweede editie van Lopen voor Lyme?

De tweede editie van Lopen voor Lyme vindt plaatst op 14 april 2018 te Henschotermeer. Inschrijvingen van de teams openen 14 december 2017.

Je kan ons volgen op Facebook.com/lopenvoorlyme voor alle updates omtrent de tweede editie.

Wat zijn de taken van een team captain?

  • Je zorgt dat jullie team pagina ingevuld is
  • Je houdt de donaties in de gaten en spoort teamleden aan om donateurs te werven
  • Je bent het aanspreekpunt van het team voor de organisatie. Alle vragen uit het team worden door jou gesteld. Dit om te voorkomen dat onze mailbox overloopt
  • Je zorgt dat de informatie pakketten ( die per email ) naar je gestuurd worden verspreid worden onder je teamleden
  • Je draagt zorg voor een tijdige betaling van de inschrijfkosten voor al jouw teamleden.
  • Op de dag zelf zorg je dat al je teamleden zich inschrijven bij het secretariaat, haal je de goodiebag op voor de Lyme patient waar jullie voor lopen en het allerbelangrijkste is dat je er samen met je team een enorm leuke dag van maakt

Mag ik een stichting voor mijzelf oprichten en daar het geld laten doneren?

Het is wettelijk niet toegestaan om als iemand in bijstand zit een stichting op te richten en op die manier alsnog het geld naar degene te laten gaan, op wat voor een manier dan ook.

Daarom mogen alleen Nederlandse personen met de chronische ziekte van Lyme onder hun eigen naam met een bankrekeningnummer wat op hun naam staat meedoen. Dus ook niet het bankrekeningnummer van een familielid of een stichting.

Moet ik als chronisch Lyme patiënt met mijn eigen team meelopen?

Nee. Mocht je in staat zelf wel te kunnen lopen mag dit uiteraard wel en kan je jezelf als loper toevoegen. Maar het is dus geen vereiste. 

Moet ik als chronisch Lyme patiënt bij mijn team de hele dag aanwezig zijn?

Nee, je bent niet verplicht zelf aanwezig te zijn. Heb je chronische Lyme en kan je niet heel lang aanwezig zijn ( wat we heel goed begrijpen) dan raden we je aan tegen het einde van de Loop te komen (19u). Er zal namelijk een feestelijke afsluiting plaatsvinden waar er ook nog een speciaal moment is voor chronisch Lyme patiënten. Ben je helemaal niet in staat om er bij te zijn volg ons dan op Facebook en Twitter waar we 9 april de hele dag  filmpjes en foto’s zullen plaatsen.

Mag een buitenlandse chronisch Lyme patiënt ook mee doen met een team?

Nee, tijdens deze eerste editie willen we de mogelijkheden bieden aan Nederlandse chronische Lyme patiënten om geld op te halen. Wellicht in een volgende editie dat we opnieuw hier naar kijken.

Regelen jullie, als organisatie, sponsoren voor de teams/lopers?

Nee. Wij faciliteren het event, the rest is up to you! Je regelt zelf als team je sponsoren. Uiteraard hebben we wel wat tips op een ritje voor je gezet. Deze tips kan je vinden op de pagina “Hoe werkt het?”. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat niet de Lyme patiënt zelf sponsoren zoekt (mag wel, maar veel Lyme patiënten hebben nauwelijks energie) maar de teamleden dit doen. 

Ik krijg een uitkering, mag ik wel gedoneerd geld ontvangen?

Als je een arbeidsongeschiktheid uitkering ontvangt wordt het gedoneerde geld gezien als schenking en niet als inkomen. Je mag dit dus naast je arbeidsongeschiktheid uitkering ontvangen. Let wel: als je in de bijstand zit mag je vermogen niet meer zijn dan 5.000 euro en moet je sowieso elk binnenkomend geld opgeven en wordt dit als inkomen gezien. Zoek dit voorafgaand aan je deelname goed uit. Als je in de schuldsanering zit wordt het gedoneerde geld ook als inkomen gezien. We raden je dan ook af om deel te nemen als je in de bijstand, schuldsanering zit en of schulden hebt. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleed en het advies is niet bindend. 

Mag ik ook geld ophalen voor een Lyme vereniging?

Lopen voor Lyme is er op gericht om geld op te halen voor chronische Lyme patiënten en we willen zoveel mogelijk van hen die kans geven. Het is dus niet mogelijk om voor een ander doel te lopen. 

Waarom wordt er geld opgehaald voor chronische Lyme patiënten i.p.v. dat het naar een Lyme vereniging gaat?

We dragen alle Lyme verenigingen een heel warm hart toe en zijn ontzettend blij met al het werk wat zij verrichten. We hebben er voor gekozen om de mogelijkheid te bieden aan chronisch Lyme patiënten om geld op te halen voor hun behandelingen, onderzoeken, medicijnen en eventuele verzorgingsmiddelen etc. Veel chronisch Lyme patiënten vallen qua toeslagen, uitkeringen en vergoedingen tussen wal en schip waardoor hun persoonlijke uitgaven extreem zijn. Daar willen wij iets aan doen.

Mogen kinderen in de teams meelopen?

Ja. Je kan kinderen inschrijven als loper in je team, mits ze zelfstandig kunnen lopen. Of het parcours zijn geen wandelwagens e.d. toegestaan.  Als de kinderen onder de 12 jaar zijn dienen ze onder begeleiding van een ander teamlid te lopen. Je dient ze altijd  in te schrijven als aparte ( individuele) loper. 

Iedereen onder de 18 jaar die mee doet met de loop moet toestemming aan zijn ouders vragen voordat hij zich inschrijft. 

Ik heb 100% van mijn streefbedrag bereikt, wat gebeurt er nu?

Wow! Wat fantastisch voor je. Er gebeurt verder niks. Je team blijft gewoon op de site staan en er kan nog steeds gedoneerd worden.

Waar kan ik als team captain of chronisch Lyme patient zien wie er gedoneerd heeft en hoeveel?

Op jouw privé teampagina (te bereiken via inloggen en dan profiel wijzigen) helemaal onderaan staat je donatie overzicht. 

Ik krijg een error als ik een profielfoto of foto van loper toevoeg.

Waarschijnlijk is het foto bestand te groot, hij kan maximaal 2 MB zijn. Verklein de foto van je loper en probeer het opnieuw. 

Wijzingen en het toevoegen van lopers werkt het beste via desktop of laptop.

Kan ik de looptijden en foto van mijn loper wijzigen?

Ja dat kan tot zolang de inschrijvingen geopend zijn. Via ‘inloggen’ en dan ‘wijzig profiel’ kom je op je teampagina. Onderaan die pagina staan al je lopers. Je kan daar de looptijden van een loper aanpassen, zijn of haar foto en zijn of haar naam. Let op: als je een loper vervangt voor een andere loper blijft het oude e-mailadres staan, hou daar rekening mee.

Ik wil bij mijn profieltekst een hyperlink neerzetten

Dit is niet mogelijk om zelf te doen. Wel kan de organisatie dit voor je doen! Stuur een mailtje naar info@lopenvoorlyme.nl met de link en vanaf welk woord er gelinkt moet worden. 

Kan ik langskomen als bezoeker/supporter?

Ja zeker! Graag zelfs! Alle aanmoediging is meer dan welkom.

Is er verzorging voor de lopers aanwezig?

Er zullen EHBO punten aanwezig zijn. Ook is het mogelijk om een eigen verzorgingsteam mee te nemen. Informatie hierover volgt in je informatiepakket voor de loop. Er is sowieso plek om als team je spullen neer te leggen en of uit te rusten. 

Wat moet ik als loper allemaal mee nemen?

Alle teamcaptains ontvangen ongeveer twee weken voor de loop een informatie pakket wat zij zullen verspreiden onder het team. Daar staat alles in wat je moet weten voor de dag. 

Zijn honden toegestaan om mee te nemen en/of mee te lopen op 14 april?

Nee honden en/of andere huisdieren zijn niet toegestaan op het Henschotermeer en ook niet op het parcours.

Mag ik spulletjes, eten etc. verkopen tijdens Lopen voor Lyme?

Nee. We vragen je om de weken voor het event alle eventuele sponsoractiviteiten te laten plaats vinden. 14 april zal echt in het teken staan van de loop en het uitvoeren van de wandelen en hardlopen uitdagingen waar al het sponsorgeld door jullie voor is binnengehaald.

Hoe weet ik, als (hard)loper, hoe laat ik start?

Iedereen finisht om 19 uur. Jouw starttijd is dus 19uur – het aantal uur dat je gaat lopen. Het maximaal te lopen uren is 7 uur (we beginnen namelijk om 12.00). 

Aan de hand van jouw starttijd wordt je ingedeeld in een startvak. Hier krijg je uiteraard voorafgaand aan het evenement informatie over. 

Moet er altijd iemand lopen van mijn team gedurende de loop?

Nee. Elk teamlid stelt een individuele uitdaging op. Om 19 uur is de gezamenlijke finish. De starttijd van je teamloper wordt dus berekend als volgt:

19 uur (finish) – aantal uur die uitdaging duurt. Als je teamlid vier uur gaat wandelen start hij dus om 15uur. Gaat je teamlid 2 uur hardlopen dan start hij om 17uur etc.

Ik ben geen teamlid, maar mag ik meelopen of fietsen met een loper?

Nee, alleen wandelaars en hardlopers die ingeschreven staan mogen lopen op het parcours.

Sponsor ik de loper per uur?

Nee. Je sponsort de loper voor zijn gehele uitdaging met 1 bedrag. Het bedrag wat je sponsort is dus eenmalig en maak je voorafgaand aan de loop over. 

Hoe gaat het doneren in zijn werk?

Via de teampagina kies je het team wat je wilt sponsoren. Kies vervolgens de loper die je wilt steunen. Je kan dan het bedrag kiezen wat je wilt doneren. Na je donatie bevestigd te hebben verschijnen de betaalgegevens direct in je scherm. Vervolgens boek je het geld- wat je hebt aangegeven te doneren- over. 

Is er een maximum wat ik mag doneren?

Een individuele donatie mag niet meer zijn dan 2000 euro, om juridisch nog gezien te worden als belastingvrije schenking. Ook geldt dat bij meerdere donaties van 1 persoon (binnen 1 jaar) deze bij elkaar op dienen te worden geteld en niet meer mogen zijn dan 2000 euro. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten ontleend worden. 

Wat gebeurt er met mijn gedoneerde geld?

Dit wordt rechtstreeks overgemaakt naar de chronisch Lyme patiënt waar jij het team van sponsort. Bij de persoonlijke pagina van de chronische Lyme patiënt kan je zien waar hij of zij het voor gaat gebruiken.

Gaat er een deel van mijn donatie naar de stichting?

Nee. 100% van je gedoneerde geld gaat rechtstreeks – je maakt het zelf rechtstreeks over- naar de chronisch Lyme patient wiens loper je sponsort. 

De stichting komt dus niet in aanraking met dat geld en vraagt er ook geen percentage over. 

Kan ik anoniem doneren?

Op de website is niet te zien wie er doneert. Wel aan wie er gedoneerd is.

Als je anoniem wilt doneren (zodat ook de Lyme patiënt jouw naam niet ziet) kan je bij naam; anoniem invullen. Echter, het geld maak je rechtstreeks over naar de Lyme patiënt. Dus dat stukje is niet anoniem. Het e-mailadres wat je als donateur invoert wordt gebruikt om jou de rekeninggegevens van de Lyme patiënt te sturen en is alleen voor de Stichting en de Lyme patiënt te zien. 

Ik kom de verificatie bij het doneren niet door.

Klik voordat je op verificatie drukt eerst het akkoord voor de algemene voorwaarden aan. 

Mag ik het logo van Lopen voor Lyme gebruiken om sponsoren aan te trekken etc.?

Ja het logo van Lopen voor Lyme is voor alle Lopen voor Lyme gerelateerde sponsor activiteiten vrij te gebruiken. Vermeld wel altijd eventjes de website van Lopen voor Lyme.

Ik ben van de pers, met wie kan ik contact opnemen?

U kunt een e-mail sturen naar info@lopenvoorlyme.nl

Mijn vraag staat hier niet bij, en nu?

Je kan je vraag stellen door contact op te nemen met: info@lopenvoorlyme.nl. Of vul het contactformulier hier onderaan de pagina in. We doen ons uiterste best om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Ben je loper van een team vermeld je team naam even bij je email!