Alles kump goot

Opgehaald: 66% Teamleden: 13 Doel: €5.000

Alles kump goot!

Na jaren van veel ziek zijn, kreeg ik in 2013 de diagnose Lyme met co-infecties. Vele artsen gezien, de nodige behandelingen gevolgd, helaas zonder blijvend positief resultaat.

Tja, daar zit je dan. Achtendertig jaar en een hoofd vol met plannen, nieuwe ideeën en dromen. Al tienduizenden euro’s lichter omdat je zorgverzekering de behandelingen niet vergoed. Reden: Lyme heeft nog geen code.

Een kleine kring ziet de dagelijkse worsteling en kent het grillige verloop van mijn ziekte. Soms verdwijn ik weken van de radar, gewoonweg omdat het dan niet gaat. Andere momenten kies ik voor de rolstoel, bv om een festival bij te kunnen wonen. “Gewoon” eens mee kunnen met vrienden en om mijn accu op te laden.

De vechter in mij houdt me op de been en opgeven? Nee, dat is geen optie!
Ik kan en wil hier niet aan toegeven… het iedere dag hebben van pijn, het doodmoe zijn en alle bijkomende shit. Ik ben het spuugzat!

Ik ben blijven zoeken en kwam uiteindelijk uit bij Dr Frid, een neurologe in Amerika. Zij geeft mij hoop. Inmiddels, na mijn eerste bezoek aan Dr. Frid afgelopen november, weten we uit de eerste onderzoeken dat er door de bacterie schade is ontstaan in de hersenen en mijn zenuwstelsel. De behandeling is gestart.
Het is een lichtpuntje… het gaat een hele lange weg worden, maar het idee dat ik mijn leven terug kan krijgen, maakt dat ik vecht en zal blijven vechten!

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Ellen Evertz
Teamcaptain:
Crispijn Pauwels

Social media