Anita-vrienden lopen voor Lyme

Opgehaald: 100% Teamleden: 12 Doel: €10.000

Leven met Lyme

Toen ik een jaar of 16 was had ik regelmatig last van een dikke knie, pijn in mijn rug en ik was bijna altijd moe. De artsen hadden er geen verklaring voor. Ik heb heel wat diagnoses voorbij horen komen. Er was zelfs een arts die me antidepressiva wilde voorschrijven. Lange tijd dacht ik dat de klachten voorbij zouden gaan als ik mijn conditie zou verbeteren. Ik deed veel aan sport. Dat stopte toen ik vier jaar geleden geblesseerd raakte. Daarna is het me niet meer gelukt om te gaan sporten. Lyme had me nu compleet in zijn greep!

Rond mijn 25e werden de klachten erger. Overal pijn, een huid die opzwol en etterend losbarstte en die vreselijke vermoeidheid. Omdat de klachten steeds heftiger werden, kon ik niet meer werken. Twee jaar lang ging ik drie dagen per week naar Arnhem om te revalideren, maar het werd niet beter. Bij het UWV hadden ze geen begrip. Zij oordeelden na die twee jaar dat ik wel weer aan het werk kon, dus ik kreeg geen uitkering meer.

Nadat ik in 2016 werd opgenomen in het ziekenhuis met vreselijke pijn, vertelde een kennis mij over Dr. C.A. Schroeter van het International Center for Chronic Diseases. Zij vertelde me dat ik besmet ben met de ziekte van Lyme. Van de 60 symptomen, kon ik er 58 aanvinken!

Omdat Chronisch Lyme geen erkende ziekte is in Nederland, worden de behandelingen door dr. Schroeter niet vergoed. Mijn man werkt nu vaak zes dagen per week als werkvoorbereider in de interieurbouw en we hebben inmiddels ons mooie huis in het buitengebied verkocht en zijn kleiner gaan wonen.

Mijn grote wens is dat Chronisch Lyme in Nederland wordt erkend als een echte ziekte. Dat zorgverzekeringen behandelingen vergoeden. Alleen mensen met veel geld kunnen zich nu in het buitenland laten behandelen. Op dit moment is mijn enige hoop dat ik ook naar het buitenland kan voor zo’n behandeling. De kosten daarvoor verschillen per land. Zeker als je ook nog eens reis- en verblijfskosten meerekent.

Heel lang wilde ik mijn problemen niet aan de grote klok hangen. Ik schaamde me voor mijn ziekte en wilde geen hulp vragen. Maar het kan zo niet langer. Mijn hele gezin lijdt eronder. Mijn dochter van 16 beseft steeds beter wat ik doormaak en het maakt me verdrietig dat ze daar zoveel moeite mee heeft. En hoe lang houdt mijn man van 47 het nog vol om zoveel en zo hard te werken? Het doet pijn om ‘nee’ te zeggen tegen uitstapjes met mijn gezin, maar ik kan het niet meer volhouden. Een feestje? Ik kan de gesprekken niet volgen en kom doodmoe thuis, dus ik blijf er vaak weg.

Toen vrienden dit jaar opnieuw voorstelden om via ‘Lopen voor Lyme’ geld bij elkaar te brengen voor mijn behandelingen, heb ik geen nee gezegd. Helpt u mee? Ga naar de website http://www.lopenvoorlyme.nl/, kies mijn team en volg de aanwijzingen.

Wow, we hebben even op een rijtje gezet bij welke artsen ik in de loop der jaren ben geweest. Dat is een flinke lijst!
fysiotherapeut, haptonoom, acupuncturist, diëtist, chiropractor, neuroloog, oogarts, gynaecoloog, orthopeed, uroloog, kaakchirurg, longarts, neuroloog, internist, maag-, lever-, darmspecialist, dermatoloog, manueeltherapeut, oedeemtherapeut, kinesioloog, orthopeed, cardioloog

Ik waardeer enorm uw steun, dank u wel

Met vriendelijke groeten
Anita Dibbes.

Mailadres: anitalopenvoorlyme@gmail.com

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Anita Dibbes
Teamcaptain:
Edwin Dibbes

Social media