Be strong and hold on #TeamMyrthe

Opgehaald: 100% Teamleden: 12 Doel: €5.000

Hi,

Al vanaf 2010 ( misschien zelfs wel eerder) was het ziekenhuis in, ziekenhuis uit.
Dit alles begon met elke dag “vreemde” hoofdpijn en vermoeidheid. De kinderarts gooide dit toen des tijds op spanningshoofdpijn, beetje gek als je nog zo jong bent en totaal geen spanningen ondervindt…

In de maanden erna kreeg ik allerlei verschillende klachten die maar niet over gingen. Elke dag hoofdpijn, buikpijn, spierpijn en ontzettend moe. Toch maar weer naar de huisarts, die mij doorverwees naar de kinderarts. De kinder arts in het ziekenhuis kon niks vinden, en gooide het op obstipatie. Hij heeft mij toen doorgestuurd naar het UMCG, maar ook daar kwam geen diagnose uit.

Totdat ik in 2015 zoveel klachten kreeg, dat wij zelf maar eens opzoek gingen naar een diagnose. Zenuwpijnen, spierpijn, vermoeidheid, hoofdpijn, gevoelloze, dove plekken door het hele lichaam, bloedingen, misselijkheid, duizeligheid en nog veel meer van dat. Waar wij uiteindelijk op uit kwamen was dat de ziekte van Lyme de boosdoener was. Vervolgens weer terug naar de huisarts die mij heeft laten bloedprikken op de diagnose Lyme. Wij wisten van te voor al dat de Nederlandse testen op deze ziekte nauwelijks betrouwbaar zijn en dat er vaak een negatieve uitslag uitkomt, wat bij mij inderdaad ook het geval was. Het zat mij toch tussen de oren volgens de kinderarts.

Als je het zover moet laten komen, dat je je allergrootste hobby ( voetbal), niet meer kunt uitoefenen omdat je amper nog kan lopen, dan ga je uiteindelijk als ouders wel hogerop en zoeken naar een juiste diagnose.

Mijn ouders waren er van overtuigd dat ik echt wel de ziekte van Lyme had en hebben contact op gezocht met de lyme stichting. De lyme stichting adviseerde mijn moeder om met spoed een Duitse LTT test te laten doen, ( Testen in het buitenland zijn veel verder in de ontwikkeling dan als hier in Nederland). Ik heb mij toen laten prikken via Prohealth in Weert. Ik zou na drie weken de uitslag wel horen werd mij verteld, een kleine week na het bloedprikken kreeg ik bericht: Positief getest op ziekte van Lyme.

Blij dat ik eindelijk na jaren die eeuwig hebben geduurd een diagnose had gekregen, minder blij dat het de diagnose Lyme was. Dit omdat ik al veel gelezen had over de behandelingen voor Lyme, Ik heb destijds een behandeling met antibotica tabletten gevolgd, en dat leek even de goede kant op te gaan, maar helaas bleek dat later niet zo te zijn.
Ja, dan ga je andere dingen proberen, homeopatische middelen, CBD / THC olie, maar helaas werkte dit allemaal niet zoals ik had gehoopt.

Op dit moment volg ik even geen behandeling, omdat het erg uitvinden is welke behandeling goed is… maar de mensen in mijn omgeving merken dat ik steeds weer meer achteruit ga.

Ik wil daarom binnenkort een nieuwe behandeling gaan beginnen in België.
Dit is een behandeling met antibiotica via het infuus. Helaas is dit een ontzettend groot kosten plaatje, en vergoed de zorgverzekeraar geen enkele cent omdat het in het buitenland is.. Gelukkig heb ik zulke lieve mensen om mij heen die zich hebben opgegeven voor lopen voor Lyme. hiermee proberen zij geld op te halen zodat ik de nieuwe behandeling kan gaan volgen in de hoop dat mijn gezondheid vooruit gaat!

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Myrthe Stol
Teamcaptain:
Carsten

Social media