Cas Maarse

Opgehaald: 90% Teamleden: 12 Doel: €25.000

In 2012 ben ik gebeten door een teek toen ik aan het voetballen was met een aantal vrienden. Al snel werd het duidelijk dat het om een tekenbeet ging en na twee weken ben ik begonnen met een antibioticakuur van de huisarts. De jaren daarna had ik nergens last van, maar in 2014 kwamen de eerste pijn- en vermoeidheidsklachten. Sindsdien zijn alle klachten verergerd en heb ik mij uitgebreider laten behandelen. Eerst ben ik in behandeling gegaan in Nederland bij het Maasstad Ziekenhuis (dokter den Hollander, internist infectieziekten).

In de tussentijd namen de pijn- en vermoeidheidsklachten toe en werd ik gedwongen steeds minder te gaan werken, sporten en minder te genieten van de leuke dingen in het leven. Waar ik eerst vijf dagen in de week werkte, werd dit al snel minder. Uiteindelijk werd ook een dag werken in de week al te zwaar en verdeelde ik acht uur over meerdere dagen in de week. De overige dagen had ik nodig om hiervan bij te komen. In de zomer van 2016 ben ik hierdoor in de ziektewet terecht gekomen, omdat werken niet meer ging door de klachten. De klachten waren (en zijn nog altijd) extreme vermoeidheid, stekende pijnen in spieren en gewrichten en energieloosheid in het hele lichaam. Bij inspanning (zoals staan, lopen en het voeren van gesprekken) nemen alle voorgaande klachten extreem toe en van deze inspanning moet ik vervolgens dagen lang bijkomen.

Na een paar weken in behandeling te zijn geweest in het Maasstad ziekenhuis, sloeg het antibiotica infuus aan en verdwenen al mijn klachten. Volgens de Nederlandse richtlijnen mag je dit infuus maar drie weken achter elkaar gebruiken, dus hierna werd het infuus stopgezet.

Drie weken later kwamen de klachten toch weer langzaam terug, omdat de bacterie toentertijd niet volledig was gedood. De klachten werden van toen af aan weer steeds erger en een half jaar later werd het infuus opnieuw geprobeerd. Helaas had het infuus ditmaal geen effect omdat de bacterie immuun was geworden voor de antibiotica. Hierna werd ik ongeneselijk ziek verklaard in Nederland en heb ik de keuze gemaakt om mijn behandeling voort te zetten in Duitsland. De technieken zijn in Duitsland een stuk verder dan dat deze in Nederland zijn en na online onderzoek ben ik terecht gekomen bij dokter Berghoff. Na een jaar bleek ook dat er bij dokter Berghoff niet genoeg voortgang in mijn herstel zat en heb ik de keuze gemaakt om mijn behandeling voort te zetten bij BCA Kliniek (eveneens in Duitsland). De kliniek staat goed aangeschreven en ik heb er veel goede verhalen over gehoord.

De behandeling bij deze kliniek is gestart op 18 december. Omdat de behandeling nu nog bezig is, kan ik nu nog niet zeggen of deze aanslaat. De kosten hiervan zijn erg hoog en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Met deze actie hoop ik mijn behandeling te kunnen bekostigen en daarmee ook mijn vader, die vooralsnog alles uit eigen portemonnee betaalt, tegemoet te kunnen komen.

Mijn vader betaalt alle behandelingen omdat ik hier zelf geen geld voor heb. Dit door de regelgeving in Nederland waardoor ik 70% van mijn laatste contract (door mijn klachten was dit slechts een achturig contract) als uitkering krijg. Voor het hele verhaal hierachter verwijs ik naar een krantenartikel in de Tubantia die via de volgende link gelezen kan worden:

https://www.tubantia.nl/achterhoek/cas-21-uit-zieuwent-heeft-lyme-dit-is-zo-n-killerziekte-dat-is-niet-normaal~ab2e6bf5/

Mijn waardering is groot voor diegene die mij en mijn team steunen door geld te doneren! Hartelijk bedankt!

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Cas Maarse
Teamcaptain:
Jordi Hummelink

Social media