De Bezemwagen

Opgehaald: 100% Teamleden: 8 Doel: €2.000

Ik ben Jacqueline, 47 jaar en sinds 12 jaar chronisch Lymepatient.
In 2006 ben ik ziek geworden, en het duurde tot juni 2012 voor ik eindelijk de diagnose kreeg. Tot die tijd werd ik van het kastje naar de muur gestuurd, heb alle balies in het ziekenhuis gezien en niemand die bedacht dat het weleens Lyme zou kunnen zijn. En nu dus inmiddels 12 jaar ziek.
En dan heb je eindelijk de diagnose, en weet je wat je al die jaren al mankeerde en dan loop je tegen de volgende muren op. Want lyme, tsja… paar weekjes antibiotica en klaar is kees. Not! Nou heb ik het geluk gehad dat ik een super huisarts en internist had en wel degelijk redelijk goed behandeld ben, met langdurige antibiotica. Maar het feit blijft dat ik veel te laat behandeld ben, en de lyme dus chronisch geworden is. Ik weet bijna zeker dat ik nooit meer volledig genees, dat is helaas niet anders. Maar wat ik wel vreselijk vind is dat alles wat je op lymegebied verder wilt onderzoeken en behandelen, voor eigen rekening is, omdat de richtlijnen hier in nederland niet méér toestaan. En die kosten kunnen behoorlijk oplopen. Zo had ik eerst zelf bloedonderzoek laten doen naar lyme en ook zelf betaald, en die test was positief. “Gelukkig” was ik later in het radboud ziekenhuis ook positief en had ik dus regulier het stempel chronische lyme. Dat heeft wel meegeholpen in de behandeling.
Maar goed, door het hele lyme gebeuren heeft mijn lijf een flinke opdonder gehad, met ook enorm veel gewrichtsproblemen, wat bewegen niet gemakkelijker maakt. En helaas heb ik meerdere ziektes ontwikkeld. Ook op het gebied van allergieen en dergelijke. De standaard testjes heb ik wel gehad in het ziekenhuis… en ze vonden ook wel afwijkende bloedwaardes, maar waar het nu aan ligt??? Niemand die het weet. En daarom zou ik graag een uitgebreid bloedonderzoek willen laten doen die ik, uiteraard, zelf moet betalen. Dat zou mijn eerste doel zijn met het sponsorgeld. En mocht het zo zijn dat we nog meer geld ophalen, dan zou ik graag eens naar een gespecialiseerde ILADS-Arts gaan of naar een arts in het buitenland om eens zijn/haar visie te vragen… je raad het al, die consulten moet je zelf betalen…. Dan spreken we nog niet eens over een behandeling, wat in de duizenden (!!!) euro’s loopt. Dat zou echt fantastisch zijn, maar eigenlijk gewoon onmogelijk helaas. Mijn partner is de enige kostwinner, en voor de gewone dagelijkse dingen redden we het wel. Maar de dingen die zo belangrijk zijn voor je gezondheid, die doe je dan niet makkelijk. Kortom, voel je je geroepen om 1 van mijn geweldige lopers te sponsoren, dan zou je me heel erg blij maken.

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Jacqueline Bezemer
Teamcaptain:
Jacqueline Bezemer

Social media