Door voor Dio

Opgehaald: 94% Teamleden: 11 Doel: €5.000

Ik ben Dionée, 26 jaar en sinds een aantal jaar is mijn gezondheid keihard achteruit gekelderd. Ik stond actief in het leven, sportte veel en volgde een pittige studie. Aan doorzettingsvermogen nooit een gebrek, maar op een gegeven moment kon mijn lichaam gewoon niet meer. Tintelingen en spasmen in ledematen, darmproblemen, chronische hoofdpijn, gevoelig voor geluidsprikkels, duizeligheid, spier-en gewrichtspijnen, brain fog en bovenal extreme chronische vermoeidheid en uitputting met niet-herstellende slaap. Dag in, dag uit.

Ik liep alle mogelijke artsen af, maar overal kreeg ik te horen dat er niets mis met me was. Een slap excuus voor: “Eigenlijk weten we het gewoon niet, maar dat zouden we nooit toegeven.” Ik zie er ook niet ziek uit. Dit heeft al meer dan ééns tegen me gewerkt. Mijn ziekte zit van binnen.
Talloze bloedonderzoeken, zenuwgeleidingsonderzoeken, MRI-scan, acupunctuur, neuraaltherapie, bio-resonantie, B12-injecties, fysiotherapie, chiropractie, slaappillen en honderden potjes supplementen en vitamines. Niets mocht baten.

Daarom heb ik anderhalf jaar geleden de rigoureuze beslissing genomen om te stoppen met mijn studie, vlak voor de mooiste studiereis van mijn leven: een half jaar studeren aan een Japanse universiteit. Hiervoor had ik jarenlang gespaard en hard gestudeerd. Helaas kon ik dit lichamelijk absoluut niet aan en het enige dat ik wilde, en nog steeds wil, is beter worden, mijn leven terug en een kans op een toekomst. Daarom is dit spaarpotje volledig besteed aan een buitenlandse behandeling.

Gelukkig weet ik mijn weg op het internet te vinden en zodoende kwam ik terecht bij Dr. De Meirleir in België. Voor het eerst wist een arts meteen raad met mijn klachten. Na alle enorm uitgebreide onderzoeken werd ik uiteindelijk gediagnosticeerd met chronische Lyme, oftewel late stage Lyme disease. In Nederland vegen ze deze diagnose zo van tafel en de verzekering vergoedt niets, omdat dit gezien wordt als een “experimentele behandeling”. Eén jaar verder en 10.000 euro armer zien we langzaam mijn darmen, de grootste bouwsteen van je immuunsysteem, beetje bij beetje herstellen. Helaas voel ik me nog niet beter, maar de behandeling heeft wel effect. Het vergt alleen erg veel tijd, doorzettingsvermogen, kracht, en helaas ook: geld.

Voor mij is het essentieel om door te gaan met de behandeling om de kans op een normaal leven terug te krijgen. Helaas zijn ook mijn beide ouders ziek, wat betekent dat de steun in mijn directe omgeving helaas minimaal is. Omdat ik dit gevecht niet zonder extra steun aankan, doet er voor mij een team mee aan Lopen Voor Lyme om geld in te zamelen dat volledig benut zal worden om mijn verdere behandeling te bekostigen. Binnenkort voeg ik hier de link naar mijn blog aan toe, waar ik als “tegenprestatie” zal bijhouden wat de stand van zaken is, zodat iedereen ook kan zien wat er met jullie steun te bereiken valt.

Het valt nog niet mee om een financieel doel te stellen, omdat ik de instelling heb: alle beetjes helpen! Ik ben dan ook zeer dankbaar voor elke donatie die men voor mij over heeft. Als we echter kijken naar het feit dat er in een jaar tijd al 10.000 euro doorheen is gegaan, kan ik niet anders dan een wel erg optimistisch doel stellen. Dit optimisme en deze hoop is tenslotte wat me dagelijks op de been moet houden.

Voor iedereen die zijn steentje wil bijdragen zeg ik dan ook: onwijs bedankt!

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Dionée Zijlstra
Teamcaptain:
Dionée Zijlstra

Social media