Team Elisabeth

Opgehaald: 100% Teamleden: 10 Doel: €4.000

UPDATE:
Zoals u kunt zien is mijn streefbedrag (bijna) behaald. Het is de afgelopen dagen echt als een speer gegaan. Er is ontzettend veel gedoneerd en daar ben ik heeel erg dankbaar voor!
Ik wilde niet te hoog inzetten omdat ik dacht dat dat niet haalbaar zou zijn. Daarom heb ik niet het gehele bedrag van de behandeling als streefbedrag gesteld. Om deze reden heb Ik er voor gekozen om door te gaan met het inzamelen van geld voor de behandeling.
Het geld dat opgehaald wordt, wordt natuurlijk uitsluitend voor de behandeling gebruikt!

Hallo allemaal!

Mijn naam is Elisabeth Kottier en ik ben 22 jaar oud.
2 en een half jaar geleden had ik een druk maar ook heel leuk bestaan. Ik studeerde voltijd pabo, woonde op kamers, danste, ging naar zangles, had rijles, een bijbaantje en investeerde veel tijd in mijn sociale leven. Helaas kwam hier in november 2015 een einde aan. Ik werd heel moe en had last van erge hoofdpijn. Op een zondagnacht werd ik wakker met zo’n extreme hoofdpijn en uitputting in mijn lijf dat het voelde alsof ik een marathon had gerend terwijl ik gewoon in bed lag. Dit had ik nog nooit eerder meegemaakt. Sinds die nacht ben ik ziek gebleven.

Het eerste jaar ging het met ups en downs. De vermoeidheid ging niet weg maar werd alleen maar erger en na een half jaar kreeg ik er steeds meer klachten bij. Ik kreeg veel misdiagnoses. Zoals: oververmoeidheid, Chronisch Vermoeidheid Syndroom en Fibromyalgie. Doordat ik meer en ergere klachten kreeg, wist ik dat er meer aan de hand moest zijn en is mijn bloed getest in het buitenland. Dankzij die testen kreeg ik in 2017 eindelijk de juiste diagnose: de ziekte van Lyme. En mede door de ziekte van Lyme heb ik verschillende andere actieve virussen, bacteriën, infecties en voedselintolleranties. Onder andere Pfeiffer, salmonella en een infectie op m’n luchtwegen.
Inmiddels heb ik last van tal van klachten: Extreme vermoeidheid, pijn in mijn spieren en gewrichten, darmklachten, spieren die spontaan beginnen te beven, trillen of schokken, zenuwpijn (huidpijn) hartkloppingen, hoofdpijn, bijholte ontsteking, krachtsverlies en pijn in verschillende organen waaronder m’n nieren. Van bijna al deze symptomen heb ik dagelijks last en van een paar zelfs 24/7. Ook heb ik door de Lyme een extreem lage bloeddruk en zijn mijn slijmvliezen in mijn darmen aangetast. Dat betekent dat mijn lichaam vitamines en mineralen niet meer goed op kan nemen.

Ik kan geen langere actieve uitstapjes meer aan dan een paar uur. Ik kan dus niet werken of naar school en doe daarom een thuisstudie. De dagen na zo’n uitstapje ben ik soms zo ziek dat alleen al het nemen van een douche een enorme opgave is doordat ik zo zwak ben en ik de hele dag in m’n bed of op de bank lig met veel pijn en alle andere klachten.
Heel af en toe ga ik op zaterdagavond, met een dubbele pijnstiller, nog ergens naartoe. Bijvoorbeeld een verjaardagsfeest of een feestje in de buurt. Maar hier word ik zo ziek van en moet ik zo lang van bijkomen dat ik het er nauwelijks meer voor over heb. Eigenlijk is het gewoon niet meer te doen.

De ziekte van Lyme is heel gevaarlijk. Het kan alles in je lichaam beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan je zenuwstelcel, organen, hersenen, ogen en hart.
Helaas is de reguliere zorg in Nederland voor Chronische Lyme-patienten slecht. Daarom volg ik een alternatieve behandeling. Hier werken ze samen met reguliere artsen en hebben ze lang onderzoek gedaan naar een effectieve behandeling tegen Lyme. Er zijn al veel goede resultaten behaald.
Alleen… deze behandeling kost geld. Veel geld omdat het dus niet vergoed wordt.

Ik wil heeeel graag weer beter worden en zie er zo naar uit om weer te kunnen doen wat ik wil. Gewoon een gezonde meid van 22 zijn. Ik voel me vaak een gevangene van mijn eigen lichaam. Mijn lijf heeft altijd het laatste woord en dat vind ik zo frustrerend. Dat dit niet te zien is aan de buitenkant, maakt het alleen maar lastiger.

Met Lopen voor Lyme gaan een aantal van mijn familieleden en vrienden geld ophalen voor mijn behandeling. Zodat ik hopelijk in de toekomst mijn dromen weer waar kan gaan maken.

Aan iedereen die doneert of alleen al de moeite heeft genomen om dit hele verhaal te lezen: heeel erg bedankt!!

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Elisabeth Kottier
Teamcaptain:
Anne-Kirsten Bijlstra

Social media