van Ellis naar Snellis

Opgehaald: 20% Teamleden: 5 Doel: €5.000

Dit ben ik en hoe ik op deze foto sta, is hoe de meeste mensen mij kennen. Blij, lachend, gelukkig, gezellig, genietend.
De foto is gemaakt in februari 2017. Ik zit in een strandtent 10 minuten bij mijn huis vandaan, waar ik sinds november 2014 woon. Met mijn dochter een bakkie te doen. Hele gewone situatie voor de meeste mensen. Voor mij niet.
Dit was de eerste keer dat ik zo ‘ver’ van huis was in die 2,5 jaar. Sindsdien ben ik er ook niet meer geweest.

De andere kant zien weinig mensen. De uitputting, de pijn, de frustratie, de onmacht. Ik heb chronische ziekte van Lyme, ME en POTS. Vanaf 2003 loop ik te tobben met mijn gezondheid en in 2013 heb ik mijn eerste echte crash te pakken. En begin 2015 de tweede, ik woonde hier net en had nog niet genoeg hulp. Maanden in een donkere kamer gelegen met gehoorbeschermers op. Totaal afhankelijk. De grootste prestatie was om te blijven ademhalen. Elke dag was er één. Elke ochtend bij het wakker worden was mijn eerste gedachte, hoera ik ben er nog! En een seconde later zit je weer in een lichaam gevangen wat niet meer kan. Onvoorstelbare pijn. Totale uitputting. Dankzij de zorg van mijn moeder die natuurgeneeskundig therapeut is, heb ik het overleeft. Gelukkig heb ik weinig echt slechte dagen meer. Het blijft wel elke dag een sport om af te wegen wat ik wel of niet kan doen. Ik ben erg blij met het beetje vooruitgang wat ik heb geboekt. Bang om niet meer wakker te worden hoef ik niet meer te zijn. Ik lig nog steeds veel op bed, moet me aan een vast ritme houden maar kan wel weer wat door het huis lopen. Gelukkig heb ik dankzij een pgb een superteam met hulpen die alle dagen voor me zorgen, hierdoor kan ik me volledig focussen op moeder zijn en mijn gezondheid weer opbouwen.

De jarenlange zoektocht van specialist naar therapeut en allerlei trajecten hebben alleen maar schade aangericht. De reguliere sector heeft me erg in de steek gelaten. Gelukkig heb ik een aantal therapieën, medicijnen en supplementen gevonden die me helpen. Er wordt alleen niets vergoed. Rondkomen van een minimum inkomen is altijd een uitdaging maar als je moet kiezen tussen de dingen die moeten in het dure dagelijkse leven en je gezondheid is het nog lastiger. Hoe kies je dan? Ik hoop dat jullie me willen helpen zodat ik niet meer hoef te kiezen en vol voor mijn gezondheid kan gaan. Zodat ik weer een keer ergens een bakkie kan doen met dochter of naar mijn broer, ouders en vriendinnen kan. En mijn oude bijnaam Snellis weer eer aan kan doen. Ik blijf blij en doorzetten, dat is wie ik ben. Dat kan geen enkele rotziekte van me afpakken.

Alvast bedankt 🙂
Ellis –> Snellis

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Ellis van Drent
Teamcaptain:
Ellis van Drent

Social media