Embrace Thijmen

Opgehaald: 62% Teamleden: 13 Doel: €10.000

Welkom op de teampagina van “Embrace Thijmen”!

Fijn dat u komt kijken!
Lees het ‘waarom’ van Team Embrace Thijmen:

Dit was Thijmen:
een jongen die ’s morgens fit en opgewekt opstond en er om 8 uur klaar voor was om lekker naar school te gaan. Om buiten schooltijd heerlijk te spelen met zijn vrienden, vooral ‘stoere’ activiteiten te ondernemen. Denk aan gangen graven, hutten bouwen, met walkie-talkie’s en met nerf´s de buurt in met zijn vrienden! In de zomer zwemmen in het openlucht zwembad, ook bij slecht weer (want dan was het tenminste niet zo druk!)
Op minder mooie dagen speelt hij uren lang in de speelkamer die papa op zolder gemaakt heeft en waar hij zijn legioenen aan Playmobil ridders heeft! Met een grote zak (nep)sneeuw maakt hij het zijn ridders extra moeilijk… 😉
Elke zomervakantie de bergen van Oostenrijk in, de top halen!

Dit is Thijmen nu:
Een inmiddels 12-jarige, die zijn dagen veelal liggend op de bank doorbrengt.
24/7 pijn. Pijn in zijn kuiten, buikpijn, hoofdpijn en regelmatig keelpijn, algehele malaise en amper uithoudingsvermogen. Vooral de pijn in zijn kuiten is erg en nergens door weg te krijgen. In slaap komen is ook heel moeilijk door de pijn, en het is dan ook vaak heel erg laat voor hij in slaap is.
Douchen is te vermoeiend. Thijmen ligt daarom meestal meer dan een half uur in een heel warm magnesium-bad, waarna mama hem helpt met afdrogen en aankleden.
Overdag staat de laptop op een poef in de buurt (in gematigde lichtstand omdat fel licht niet verdragen wordt)
School staat aan de zijlijn. Zijn concentratie is aangetast, onthouden wordt lastig. Met mama maakt hij dagelijks de rekenles die de meester door geeft. Engels doet hij op de laptop via het Holmwoods programma.
Vanaf januari hopen we de klas wat meer te gaan volgen via Skype, en als het lukt ook meer schoolwerk op te pakken!
Buiten schooltijden kijkt hij (liefst stoere) filmpjes en speelt hij zijn favoriete spel: Minecraft.
Gelukkig heeft hij wat trouwe vrienden die samen met hem op de laptop komen spelen en een gevecht met de nerf´s in huis niet uit de weg gaan.
Om toch even een frisse neus te halen heeft hij zijn kart, zijn “rolstoel 2.0” 😉
Op zijn speelkamer komt hij maar zelden meer. Hij krijgt extra pijn van het staan en zitten en kan dat niet lang volhouden. Zijn Playmobil ridders zijn nog amper onder de (nep)sneeuw vandaan gekomen…
De afgelopen vakantie in Oostenrijk bedwong hij de bergen in een rolstoel, geduwd door papa of een broer, en in de dorpjes was de kart zijn beste vriend.

Zijn verhaal:
Een aantal jaar geleden kwam Thijmen thuis van een kinderfeestje in het bos. Bij het douchen ontdekte mama een teek, en deze is goed verwijdert. Thijmen kreeg geen EM (rode kring) en werd ook niet ziek. Niks aan de hand dus…
Tot Winter/Voorjaar 2015. Thijmen werd steeds vaker ziek. Moe, keelpijn, opgezette klieren. Hij voelde zich ècht niet lekker. We besloten naar de huisarts te gaan. Er werd bloed afgenomen om te testen op Pfeiffer, maar dat was het niet. Kom over 4 weken maar terug als de klachten blijven, was het advies.
Via een tip van Thijmen’s opa kwamen we terecht bij een natuurgeneeskundige.
Door onderzoek via de vegatest was het direct duidelijk: hij had de ziekte van Lyme!
Thijmen kreeg natuurlijke middelen en knapte daar in eerste instantie van op.
Na de zomervakantie kwamen zijn klachten echter terug . Met meer vermoeidheid, buikpijn en heftige pijn in zijn kuiten. Andere middelen werden ingezet, helaas zonder resultaat. Inmiddels waren we ook in het reguliere circuit aan het onderzoeken en is hij zelfs in Nijmegen geweest. Testen als Elisa en Western Blot gaven negatief.
Pijnstilling in allerlei soorten…het hielp niet!
Enkele maanden geleden hebben we nieuwe stappen genomen. Thijmen is onderzocht via de Esteck testmethode. Wat hadden we daar graag eerder van geweten!!!
Al was de uitslag absoluut niet leuk; we weten nu eindelijk wat er allemaal ‘niet goed’ is in zijn lichaam door de borrelia bacterie…
Zijn immuunsysteem is aangetast . Heel erge verzuring, ernstig magnesium tekort, verminderd concentratievermogen, darmproblemen, een lekkende darm (leaky gut) waardoor er veel schimmels in zijn bloed zitten en allerlei belangrijke stoffen ook niet worden opgenomen… en ga zo maar door.

“Alles wat hij doet, doet hij puur op wilskracht!”, was de conclusie van zijn behandelaar.

Afgelopen donderdag zagen we het zwart-op-wit:
Positief getest op de Borrelia burgdorferi!
Er waren verschillende bloedonderzoeken gedaan, waaronder een LTT in Duitsland.
Daarnaast een allergie test, waaruit heel veel dingen kwamen die hij door zijn zieke darmen niet meer kan verdragen.
De eerste prioriteit is zijn darmproblemen aan te pakken d.m.v. een heel steng dieet: glutenvrij, lactosevrij, suikervrij en volledig zonder ei.
(recepten, graag ook zonder banaan omdat hij dat niet lust, zijn welkom!!! 😉 )
Om zijn immuunsysteem te herstellen en weer sterker te kunnen maken heeft Thijmen een scala aan middelen nodig.
Als zijn darmen wat zijn hersteld hopen we een behandeling tegen de ziekte van Lyme te kunnen starten. Welke behandeling dat gaat worden weten we nu nog niet.

We willen graag meedoen met Lopen voor Lyme, om de hoge kosten van onderzoeken, behandelingen, medicijnen en immuun versterkende middelen te kunnen (blijven) betalen.

(Alleen al in november en december bedroegen die zo rond de €1000,00. Dat komt omdat het niet-reguliere behandelingen en middelen zijn, die daarom niet worden vergoed)

Papa is als ambachtelijk meubelmaker een hardwerkende eenverdiener!
(Bent u benieuwd wat hij doet? Kijk eens op http://stijlhuys.nl/ )
Mama zorgt fulltime voor Thijmen en zijn 5 broers en zussen en doet daarnaast vrijwilligerswerk.

Aan u onze vraag: Embrace Thijmen! (omarm Thijmen!)

Steunt u Team Embrace Thijmen?
Uw donatie is, hoe klein ook, heel erg welkom!!!

PS. Volgt u ons ook op Instagram via embracethijmen?!
Liken en delen? Ja, graag!

Een hartelijke groet, Team Embrace Thijmen.

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Thijmen Klok
Teamcaptain:
Jannie Klok

Social media