Hike for Mike

Opgehaald: 60% Teamleden: 14 Doel: €15.000

In zijn jeugd heeft Mike wel eens een tekenbeet gehad. Hij wist toen nog niets over de gevaren van een teek en er leek toen ook niks aan de hand te zijn, daarom is er toen geen actie ondernomen.

In de loop der jaren kreeg Mike verschillende vage klachten waar de huisarts en specialisten in het ziekenhuis zich geen raad mee wisten. ‘’Je moet er maar mee leren leven’’ zeiden ze. Begin mei 2016 stortte zijn lichaam in één nacht tijd volledig in. Toen werd hem ineens duidelijk dat er iets goed mis was. Die dag is hij met o.a hevige pijn, spierspasmes en coördinatie- en krachtverlies naar de eerste hulp geweest. Verschillende onderzoeken volgden, waaronder een CT-en MRI- scan en de Nederlandse Lymetest maar tevergeefs kwamen alle testen negatief terug. In de weken daarna namen zijn klachten steeds meer toe. Ondertussen was er steeds meer het vermoeden dat het toch wel Lyme zou kunnen zijn doordat hij inmiddels kennis had opgedaan dat de Nederlandse Lymetesten niet altijd betrouwbaar zijn.

Mike is uiteindelijk bij een kliniek in Weert terechtgekomen. Vanuit hier is zijn bloed afgenomen en naar Duitsland opgestuurd. Een maand later kreeg hij uiteindelijk de diagnose Chronische Lyme stadium 3. Hij heeft ruim een jaar lang behandelingen gekregen vanuit die kliniek, maar helaas heeft dat geen gewenst resultaat opgeleverd. Vandaar dat hij is moeten uitwijken naar een Belgische arts die al veel Lymepatiënten heeft kunnen helpen.

Dankzij donaties van vele lieve mensen heeft hij zijn behandelingen en onderzoeken in Weert kunnen bekostigen. Dit was helaas noodzakelijk omdat ook deze niet vergoed worden door de zorgverzekeraar. Chronische Lyme wordt namelijk niet erkend in Nederland. Om zijn behandelingen in België voort te kunnen zetten heeft hij helaas wederom veel geld nodig. De kosten zijn gemiddeld zo’n €15.000,- oplopend tot €20.000,- per jaar. Omdat we natuurlijk geen prognose krijgen weten we niet hoe lang de behandelingen nodig zullen zijn?!

In april 2016 heeft Mike tijdens de eerste editie van Lopen voor Lyme, ondanks de toen al aanwezige klachten, gelopen voor Lauri om geld in te zamelen voor haar behandeling. Mede dankzij zijn hulp is haar behandeling in België mogelijk gemaakt en hoe gaaf zou het zijn als wij zijn harde werk van toen kunnen belonen door hem nu te steunen om zijn behandeling mogelijk te maken.

Wil jij dat Mike zijn leven weer op kan pakken en weer net als een ‘normale’ 25-jarige aan zijn toekomst kan bouwen en zijn dromen kan gaan najagen?
Help hem dan door een van onze teamleden te sponsoren met een donatie!

Druk op de knop ”STEUN HET TEAM” en kies het teamlid dat je wilt sponsoren, volg vervolgens de stappen in het daarop volgende venster.

*vergeet niet handmatig het te sponsoren bedrag over te maken*

Alvast enorm bedankt, ook namens Mike!!!

 

U kunt ons ook volgen op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/HelpMikeGenezen/

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Mike Billekens
Teamcaptain:
Marion van Moorsel

Social media