Hoop voor Marleen

Opgehaald: 14% Teamleden: 5 Doel: €15.000

Marleen is een jonge vrouw van 23 jaar met de ziekte van Lyme.
Na een tekenbeet werd zij op haar achtste jaar ernstig ziek. Er ontstonden onder andere verlammingsverschijnselen waardoor zij niet meer kon lopen. Dertien jaar lang werd gedacht aan een progressieve spierziekte, en zij is ook als zodanig behandeld, de symptomen konden echter alleen worden onderdrukt.
Nadat er een scala aan klachten bij kwam, ontstond er twijfel over de diagnose. Inmiddels is bevestigd dat zij lijdt aan de ziekte van Lyme, welke na zoveel jaren onbehandeld te zijn geweest, grote schade heeft aangericht.
Omdat in Nederland helaas de kennis over dit stadium van Lyme nog ontbreekt, is zij genoodzaakt in België behandeld te worden, alsmede ook een alternatieve behandeling die ondersteunt het herstel.
Marleen heeft de laatste jaren zware behandelingen ondergaan en is door diepe dalen gegaan.
Zij heeft onder andere last van spierzwakte in armen en benen, maar ook tong- en ademhalingsspieren zijn aangetast, wat leidt tot benauwdheid en slikproblemen. De daarbij komende griepklachten, pijn in gewrichten en zenuwen en minimale energie, maken haar dagen met regelmaat een kwestie van overleven in plaats van leven.
Echter, sinds een jaar is er eindelijk een doorbraak in haar herstel.
Hoewel het beeld grillig verloopt, en met diepe terugvallen gepaard gaat, heeft zij al bijzonder goede perioden gehad, waarbij de spierkracht zodanig toenam, dat zij zelfs in staat was lange wandelingen te maken en weer te proeven van het echte leven.
Alle reden om dit door te zetten.

De niet vergoede kosten voor de behandeling zijn hoog, wat bij een ziekteproces als deze een extra belasting vormt. Daarom vragen we jullie hulp. Iedere donatie wordt zeer gewaardeerd en helpt Marleen nog verder op weg naar gezondheid.
Op 14 april 2018 vindt Lopen voor Lyme plaats, waar ook Team Hoop voor Marleen meeloopt. Het streefbedrag om de komende jaren de behandeling voort te kunnen zetten is 15.000 euro.
Doneren aan Team Hoop voor Marleen kan via www.lopenvoorlyme.nl/hoop-voor-marleen of rechtstreeks op rekeningnummer IBAN:NL16RABO0192049194 t.a.v. M. Altevogt, o.v.v. Donatie Hoop voor Marleen.

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Marleen
Teamcaptain:
Marleen

Social media