Instaswap voor Iris

Opgehaald: 100% Teamleden: 10 Doel: €2.000

Iris hoop geven, hoop op een flinke stap richting gezondheid. We zetten ons beste (gezonde) beentje voor om een leuk bedrag in te zamelen voor haar behandeling in Duitsland.
#sharesomekindness Lees hieronder haar verhaal:

Iris, 27 jaar, lijdt al jaren aan de ziekte van lyme en sinds 2008 gaat ze steeds harder achteruit. Ze heeft veel pijnklachten door haar hele lijf, vermoeidheidsklachten, concentratieproblemen, tremoren en aanvallen, moet vaak overgeven en ga zo maar door.

Buiten wat steun van haar vader, is er bijna niemand die Iris kan helpen. Haar moeder is overleden en veel mensen zijn door haar lange ziek zijn afgehaakt. De dagelijkse zorg voor zichzelf is een enorme taak en veelal ligt ze op de bank voor het raam in de kamer. Zo ziet ze nog iets van het buitenleven.

Tijdens haar schooltijd redde ze het al niet om de lessen te volgen, wat haar erg frustreerde. Teleurstelling op teleurstelling volgde. Met het voetbal trainen van jonge meisjes moest ze stoppen en ook haar werk raakte ze kwijt. Het was gewoon niet vol te houden, alles was te zwaar. Hiermee verloor ze steeds weer een stukje van haar sociale leven en werd ze steeds eenzamer. Het niet mee kunnen doen is wat haar het meeste pijn en verdriet doet.

Na alle onderzoeken kreeg Iris de (mis)diagnose CVS/ME en zeiden de artsen dat ze hiermee maar moest leren leven. Onmogelijk voor haar, ze is nog zo jong en heeft nog zoveel plannen! Haar leven stortte op dat moment dan ook totaal in. Ze wist zich geen raad meer en wist niet of ze zo wel verder kon en wilde.

Uiteindelijk raapte ze zichzelf weer een beetje bij elkaar en ging ze verder zoeken.
Daar kwam eind 2015 het verlossende woord: u heeft chronische ziekte van lyme, oftewel late stage lyme. Een diagnose waarover ze toendertijd na 8 jaar opgelucht was, want ze dacht dat op een diagnose ook vast en zeker een goede behandeling zou volgen.

Helaas heeft de borrelia bacterie al die jaren vrij spel gehad en veel schade toegebracht. Iris haar immuunsysteem is volledig kapot en kan haar lichaam niet meer beschermen en helen. Als een gezond iemand een griepje krijgt zorgt het immuunsysteem ervoor dat je koorts krijgt en o.a. de witte bloedcellen de indringers wegwerken. Na een paar dagen knap je dan weer op. Hier ligt dan ook meteen het probleem voor Iris: elke bacterie en virus heeft vrij spel en opknappen doet ze niet.

Maar er is wellicht een oplossing, een kans op een normaal leven, hoop!

In Duitsland bestaat een levensreddende behandeling met stamcellen waar goede resultaten mee worden behaald. Helaas wordt deze behandeling door de verzekering niet vergoed. Iris heeft jullie hulp hard nodig, want zonder deze behandeling in het buitenland zal ze de rest van haar leven ziek blijven en kan het haar zelfs uiteindelijk fataal worden. Het is haar grote en misschien enige kans op herstel.

De behandeling en het verblijf in de kliniek kost 35.000 euro. Doordat Iris en haar vader de laatste jaren al heel veel geld hebben gestopt in haar behandelingen en onderzoeken kunnen zij dit bedrag niet zelf bij elkaar krijgen.
De enige manier voor Iris om deze behandeling te kunnen volgen en beter te worden is als jullie haar willen helpen met een donatie. Ze is blij en dankbaar voor elke euro die gedoneerd wordt en haar dichter bij haar doel brengt.

We willen jullie vragen om dit bericht zoveel mogelijk te delen om deze actie tot een succes te laten leiden.

Laat Iris haar dromen verwezenlijken en weer een “gewoon” leven leiden zoals elke jonge vrouw dat kan.

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Iris Reuterink
Teamcaptain:
Lynda Hovens

Social media