Joy voor Amy !

Opgehaald: 19% Teamleden: 5 Doel: €8.800

Hallo, mijn naam is Amy-Joy, maar iedereen noemt mij Amy. Ik ben 17 jaar oud, zit in 5havo en ik weet sinds september 2017 eindelijk zeker dat ik chronische Lyme heb, maar ik ben al veel langer ziek.

In de zomer van 2013 ben ik op scoutingkamp gebeten door 6 teken, maar ik heb nooit een rode kring gehad en ben toen ook niet ziek geworden. In maart 2015 werd ik voor de eerste keer heel erg ziek. Het leek in eerste instantie op een gewone griep met koorts, maar ik was daarbij ook heel erg vermoeid, had een heel zwaar hoofd en tegelijkertijd ook het gevoel van watten in mijn hoofd en ik had geheugenproblemen en kon mij niet goed concentreren.

De griepklachten verdwenen vrij snel, maar de vermoeidheid en de brainfog bleven en namen maar heel langzaam af. Bij een bloedtest bleek dat ik in het verleden geïnfecteerd geraakt was met de Borrelia-bacterie en toen pas dachten wij terug aan de tekenbeten in 2013. Maar de kinderarts in het ziekenhuis zei dat mijn lichaam die infectie zelf opgeruimd had, want volgens de bloedtest was er geen sprake van een actieve infectie en dus kreeg ik geen behandeling, want volgens hem had ik geen Lyme.

Ik ben toen uit mijzelf weer opgeknapt, maar zoveel maanden later werd ik weer ziek en dat heeft zich zo nog een paar keer herhaald. Tot ik in maart 2017 weer ziek werd, maar nu niet meer uit mijzelf opknapte. Mijn klachten werden steeds erger en ik werd steeds zwakker en kreeg er steeds meer andere klachten bij. Mijn moeder en ik dachten aan chronische Lyme, maar de huisarts zei steeds dat ik dit niet kon hebben. Totdat het zo erg werd, dat de huisarts (na meerdere keren tevergeefs vragen) toch akkoord ging om mij opnieuw op Lyme te testen en toen bleek in september 2017 eindelijk dat ik dus wel een actieve infectie had, iets wat mijn moeder en ik al heel lang dachten.

Sindsdien ben ik onder behandeling bij een Duitse arts, die gespecialiseerd is in chronische Lyme en die werkt vanuit een eigen behandelcentrum in Nederland. Zij werkt volgens de Duitse behandelrichtlijnen, die beter zijn dan de Nederlandse behandelrichtlijnen. De kosten van de consulten, van de aanvullende bloedtesten, (o.a. op mogelijke co-infecties uitgevoerd in Duitse laboratoria), van de medicatie en van de diverse aanvullende supplementen, die mij moeten helpen om mijn immuunsysteem te versterken en om mijn lichaam te helpen ontgiften van de gifstoffen, die de bacterie overal in mijn lichaam achterlaat, worden niet vergoed door de Nederlandse Zorgverzekering en moet mijn moeder allemaal zelf betalen. Dat is voor haar heel erg moeilijk, omdat zij zelf ook een chronische ziekte heeft en daarom niet veel inkomen heeft.

Ik ben nu ruim 3 maanden onder behandeling en in totaal heeft mijn behandeling (inclusief alle kosten voor de supplementen en aanvullende bloedtesten in Duitsland) nu al 2200 euro gekost. De arts verwacht dat ik nog minimaal een jaar behandeling nodig zal hebben en dus verwachten wij nog minimaal een bedrag van 8800 euro nodig te hebben, om mijn behandeling te kunnen blijven betalen. Daarom is dat het streefbedrag, dat we bij elkaar proberen te krijgen door mee te doen aan de actie “Lopen voor Lyme”. Hopelijk wil jij mij daarbij helpen, zodat ik weer beter zal kunnen worden en ik zo hopelijk ook weer wat meer “Joy” in mijn leven zal mogen ervaren. Vandaar onze teamnaam: “Joy voor Amy !”

Alvast heel hartelijk dank voor alle hulp!

Groetjes,

Amy (-Joy)

Ps: ik ga zelf ook proberen om mee te lopen op 14 april, daarom sta ik ook bij de lopers. Een uur wandelen is nu wel te lang voor mij, maar ik kan geen kortere wandeltijd opgeven. Ik moest dus wel 1 uur invullen, maar mijn echte wandeling zal korter zijn.

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
A.J. Jalloh
Teamcaptain:
C. de Klein

Social media

Doneren

Steun Joy voor Amy ! door een loper uit het team te sponsoren.

Steun het team