Lisa’s step forward

Opgehaald: 100% Teamleden: 9 Doel: €3.500

Sinds het voorjaar van 2014 heb ik chronische Lyme, opgelopen door de beet van een teek. Na veel medische specialisten bezocht te hebben wat niets heeft opgeleverd, werden mijn klachten steeds uitgebreider en had ik last van hevige vermoeidheid, spier- en gewrichtspijn, spier spasmen, cognitieve storingen zoals o.a. concentratie en geheugenproblemen. Ik kon toen al heel moeilijk lopen, had uitvalverschijnselen, tremoren en een verminderd spraakvermogen. Nadat uiteindelijk de neuroloog waar ik onder behandeling was ook niet kon vinden wat ik mankeerde, kreeg ik van hem het advies om dan maar een SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten)cursus te gaan volgen, wat mij het gevoel gaf dat het volgens hem tussen mijn oren zat. Hiermee was ik het uiteraard oneens omdat ik aan mijn lichaam voelde dat er duidelijk iets goed mis was. Een artikel dat ik las over een meisje met Lyme, was voor mij zo herkenbaar dat ik na het gelezen te hebben nagenoeg zeker wist dat ik deze ziekte bij mij droeg. Ik ben toen zelf op onderzoek uitgegaan en heb in samenwerking met mijn huisarts, een uitgebreid bloedonderzoek bij een gespecialiseerd laboratorium aangevraagd. Bij het bloedprikpunt in Alblasserdam bleek dat hier een Lyme specialist was gevestigd, waarmee ik een afspraak heb gemaakt. In juli 2016 kreeg ik van hem uiteindelijk de diagnose Lyme. Omdat ik al twee jaar met de bacteriële infectie had gelopen, had het de chronische vorm aangenomen die zeer moeilijk te bestrijden valt. Door de ziekte van Lyme is in rap tempo de artrose die ik had verergerd, dusdanig dat ik in vrijwel alle gewrichten hiervan problemen ondervindt. Door de klachten die aanwezig zijn, ben ik arbeidsongeschikt geraakt, waardoor mijn inkomen bijzonder laag is. Inmiddels heb ik na ruim een jaar behandeld te zijn, wel vooruitgang geboekt, maar de weg is nog heel lang. Door de infectie met de Borrellia bacterie zijn ook diverse virussen en co-infecties meegekomen, wat het een en ander nog gecompliceerder maakt. De medicijnen en supplementen die ik hiervoor moet gebruiken, worden evenals de bloedonderzoeken en de artsenconsulten, door de Nederlandse verzekeringsmaatschappijen niet vergoed en deze moet ik dus zelf betalen. Inmiddels lopen de kosten gigantisch op en zonder hulp zullen de behandelingen voor een groot deel gestaakt moeten worden. De angst bestaat dat ik hierdoor weer achteruit zal gaan.

Ook ben ik in aanraking gekomen met koude training, ademhalingstechnieken en meditatie via Coen van Veenendaal (Lyme on Ice). Deze ervaring had een positieve invloed op mijn lichaam. Toen ik daarna de kans kreeg om mee te doen aan een trial voor 25 Lymepatiënten bij Wim Hof en zijn instructeurs, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen zodat ik de methode mij nog verder kon eigen maken en er daardoor een dagelijkse routine van kon maken, a way of life. Deze manier van leven helpt mij om mijn klachten te onderdrukken en mijn immuunsysteem te versterken. Om dit nog verder te kunnen optimaliseren zou ik heel graag een keer de winterreis in Polen mee willen maken. Ook hiervoor is geld nodig.

Op 14 april a.s. vindt de tweede editie plaats van ‘Lopen voor Lyme’, een sponsorloop tbv chronische Lymepatiënten. Deze sponsorloop heeft ten doel om meer bekendheid rondom deze ziekte te verkrijgen en om aandacht voor de lymepatiënten te vragen. Omdat chronische Lyme in Nederland niet erkend wordt, moeten specifieke en dure behandelingen dus door de patiënten uit eigen zak worden betaald, hetgeen voor de meesten een onhaalbare kaart is. Er nemen diverse teams deel aan deze sponsorloop, voor iedere aangemelde patiënt een team, bestaande uit 7 tot 12 lopers met als doel geld op te halen voor de behandelingen van de patiënten.
Ook voor mij zal er op deze dag een team lopen. Iedere loper in mijn team kan gesponsord worden. De bijdragen die ik daarmee hoop op te halen, komen geheel ten goede aan de financiering van de behandelingen die ik wil volgen voor een betere kwaliteit van leven. Uw hulp is voor mij heel belangrijk!

HELPT U MIJ ?

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Lisa van Ewijk
Teamcaptain:
Wim van Ewijk

Social media