Marjolein Beats Lyme

Opgehaald: 61% Teamleden: 20 Doel: €10.000

Een tekenbeet verwoest het jonge leven van Marjolein. De ziekte van Lyme verandert haar leven in een hel.

Marjolein is chronisch vermoeid door een ziekte die haar hele leven bepaalt.
Haar lichaam gehoorzaamt niet meer, de kleinste inspanning veroorzaakt al een ondragelijke migraine. Licht en geluid zijn haar teveel geworden.
Ze kan niet meer, ze kan vaak geen woord meer uitbrengen. Ze is vaak zelfs te moe om te denken, als ze dat toch probeert maakt dat haar misselijk en krijgt ze zware hoofdpijn. Ze heeft constante tintelingen, een doof gevoel in haar lichaam, oorsuizen, stekende en zeurende pijn in haar nek, schouders, benen, voeten, armen, hoofd, kaken, klieren en ogen. Ze lijdt dagenlang aan zware migraine. Lachen of huilen is te vermoeiend, ze kan niet meer werken en alle dagelijkse bezigheden zijn te vermoeiend en te pijnlijk. Om die reden is ze gedwongen om te stoppen met haar veelbelovende acteeropleiding en verdwijnt langzaam in een donkere, stille ruimte waar ze niets hoeft te voelen, ruiken en horen.
Marjolein vecht tegen een meedogenloze aftakeling van haar lichaam die op haar vijftiende begon. Hier wordt ze elke dag en elke nacht mee geconfronteerd.

Haar laatste kans
Sinds februari 2014 is Marjolein onder behandeling van de Belgische arts, prof. dr. De Meirleir. Hij behoort tot de wereldtop van wetenschappers op het gebied van ME/cvs en Lyme en 70% van zijn patiënten herstelt zodanig dat ze weer normaal kunnen functioneren. Hij heeft via bloedonderzoek geconstateerd dat Marjolein lijdt aan Lyme, co-infectie Tularemia. De behandeling die hij voorschrijft kan jaren duren en heel zwaar zijn. Hierna zal Marjolein nog zeker één jaar van revalidatie nodig hebben om weer op krachten te komen. De behandeling kost gemiddeld € 10.000,00 per jaar.
Tot haar verbijstering krijgt ze te horen dat de behandeling bij prof. dr. De Meirleir niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar. De medische wereld acht de behandelingen van de Belgische arts nog niet voldoende “wetenschappelijk onderbouwd”. Volgens de Zorgverzekeraars die zich daarachter verschuilen, is Marjolein in Nederland uitbehandeld en moet ze maar leren omgaan met haar beperkingen. Een revalidatiekliniek wordt haar geadviseerd

Wie helpt haar?
Wie Marjolein kent, weet wat een enorme doorzetster ze is. Ze praat over haar ziekte alsof het een griepje betreft. Ze blijft positief. Er zit een vechtster in haar en ze gaat het gewoon redden!
Maar ze kan het niet zonder je financiële steun.
Kijk niet weg maar help haar. Elke bijdrage, hoe klein ook, zal voor haar van grote waarde zijn. Het maakt het verschil tussen hoop en leven. Geef Marjolein de kans om van haar leven te genieten.

Wij lopen voor Marjolein. Wil jij ons sponsoren?
Lopen voor Lyme is een wandel en hardloop-event voor Nederlandse chronische Lymepatiënten. We willen met ons team dat bestaat uit vrienden en familieleden zoveel mogelijk geld ophalen voor haar behandeling.
Je kunt geld doneren door je favoriete loper te sponsoren.

Klik hieronder op “Steun het team”
Selecteer de loper, kies een bedrag en klik op “doneer”
Maak vervolgens het bedrag over naar de genoemde rekening via uw eigen bankieren app.
Alle donaties komen rechtstreeks bij Marjolein terecht en worden volledig besteed aan haar behandeling.

Geef met een boodschap
Je betaling wordt leuker als je een persoonlijke boodschap toevoegt voor Marjolein. Alle boodschappen vormen een mooie extra aanmoediging, een geweldige opsteker voor Marjolein.
Alvast bedankt voor je bijdrage!

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Marjolein Top
Teamcaptain:
Ewout Bajema

Social media

 

De lopers