Meters voor Moniek

Opgehaald: 100% Teamleden: 12 Doel: €5.000

Ongeveer 2 jaar geleden begonnen mijn klachten. Doodmoe opstaan in de ochtend, overdag moeten slapen, slapeloosheid, rusteloze en tintelende benen, hartkloppingen en hartritmestoornissen, trillende handen, constante hoofdpijn, vergeetachtigheid, darmklachten die me beperken in wat ik kan eten en zo nog een aantal klachten meer. Naar de huisarts gegaan en een eerste bloedonderzoek gaf geen duidelijke oorzaak. Dus naar huis met het advies rustig aan te doen. Na een aantal maanden ben ik opnieuw naar de huisarts gegaan omdat de klachten in ernst toenamen. Hierna volgde een jaar van allerlei onderzoeken in het ziekenhuis: van neuroloog, naar internist en uiteindelijk geen diagnose gesteld. Ook ben ik in deze periode in Nederland getest op de ziekte van Lyme en deze test was negatief. De klachten bleven echter onverminderd aanwezig en daarom heb ik me naar aanleiding van ervaringen van enkele Lyme patiënten in mijn omgeving verdiept in andere testen die gebruikt worden om de ziekte van Lyme vast te stellen omdat er tot nu toe nog geen test bestaat die absolute duidelijkheid kan geven. Op eigen initiatief heb ik daarom een andere test laten uitvoeren en in het voorjaar van 2017 kreeg ik de uitslag dat ik toch de ziekte van Lyme heb. Heftig nieuws, maar tegelijkertijd bood het wel eindelijk duidelijkheid en had ik een verklaring voor mijn klachten gevonden. Een volgende stap was op zoek gaan naar de juiste behandeling. Mijn huisarts schreef een antibioticakuur voor om mee te starten. Daar werd ik op vakantie zo ziek van zijn dat ik acuut moest stoppen. Na terugkomst een andere kuur gekregen. Maar ondertussen ging ik met een verwijzing van mijn huisarts ook op zoek naar andere behandelopties in Nederlandse ziekenhuizen. Helaas kwam ik niet in aanmerking voor behandeling in Nederlandse gespecialiseerde ziekenhuizen omdat de Nederlandse test negatief was. Daarom heb ik naar aanleiding van ervaringen van andere Lyme patiënten in mijn omgeving de stap naar België gezet.

Sinds oktober 2017 ben ik gestart met een eerste fase van de behandeling in Brussel. De behandeling lijkt voorzichtig positief aan te slaan en ik voel me eindelijk langzaam weer wat fitter. Ik hoop deze behandeling dan ook te kunnen blijven voortzetten. Helaas wordt deze behandeling niet vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraar en moet ik deze dus volledig zelf betalen. Dit is best lastig in combinatie met mijn leer-werktraject tot verpleegkundige.

Een lief team van familie en vrienden wil voor mij gaan lopen om wat financiële ondersteuning te kunnen bieden bij het betalen van mijn behandeling. Iedereen die me hierbij wil helpen, wil ik ontzettend bedanken. De gevolgen van de ziekte van Lyme zijn vaak onzichtbaar voor mijn omgeving, maar ik word er wel elke dag mee geconfronteerd.

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Moniek Raaijmakers
Teamcaptain:
Lieke Buteijn

Social media