Ren je rot voor Charlot

Opgehaald: 100% Teamleden: 14 Doel: €10.000

U P D A T E // WE GAAN DOOR..

Dankzij jullie donaties hebben we eerder dan verwacht de 100% bereikt! We zijn echt heel erg dankbaar voor iedereen die gedeeld, gedoneerd en gereageerd heeft! Zo ongelooflijk bijzonder! Dit betekent dat ik in ieder geval komend jaar de behandeling kan betalen! We hadden dit nooit durven hopen..

Omdat Chronische Lyme een ingewikkelde ziekte is en er een grote kans is dat de behandeling langer dan een jaar gaat duren, heeft ons lopersteam besloten om door te gaan (met zelfs 2 nieuwe lopers) er kan daarom nog steeds gedoneerd worden! (Hoe je kunt doneren staat onderaan dit bericht)

HOE IK ZIEK WERD..

Drie jaar geleden werd ik wakker uit de narcose na een stemoperatie. Mijn stembanden herstelden in de weken daarna goed, maar fysiek wist ik niet wat me overkwam. Weken lang had ik migraine, koortsklachten, paniekaanvallen, pijn in mijn spieren en was ik enorm moe en benauwd. De dokter dacht dat dit misschien kwam door een slechte reactie op de narcose, of dat de moeheid en de stress van het afstuderen eruit kwam. Achteraf bleek dit pas het begin te zijn…

Een half jaar later begon ik aan mijn eerste baan als docent Engels. Toen de klachten toenamen dacht ik dat dit kwam doordat ik net was begonnen met werken of omdat ik nou eenmaal een stressvolle baan had. Toch kreeg ik steeds meer vage klachten. Ik kon mij steeds slechter concentreren op de meest simpele taken en kon uit het niets helemaal in paniek of emotioneel zijn. Ondanks mijn pogingen om meer rust te nemen, ging het steeds slechter. Na een aantal keren bij de huisarts te zijn geweest, die mij steeds een andere diagnose gaf, ben ik uiteindelijk een jaar geleden minder gaan werken en naar een psycholoog gegaan voor overspannen klachten. Dit heb ik twee maanden volgehouden tot het zo slecht ging dat ik in april helemaal moest stoppen met werken en thuis kwam te zitten met een “burn-out”. Terwijl het mentaal na een aantal maanden rust nemen en goede gesprekken steeds beter ging, ging het fysiek steeds slechter.

Ik besloot in de zomer om samen met een goeie vriendin door Italië te reizen (want Italië is altijd een goed idee), maar ondanks een geweldige reis, stortte ik toen we aankwamen bij mijn ouders in Frankrijk, fysiek helemaal in. Mijn moeder had toen net een artikel gelezen over de ziekte van Lyme en herkende zo veel van mijn situatie daarin, dat we in Nederland direct naar de huisarts zijn gegaan om dit te laten testen. De uitslag van deze test bleek negatief; inmiddels weet ik dat dit in Nederland helaas vaker gebeurt bij (chronische) Lyme patiënten doordat de testen die worden gebruikt niet voldoende betrouwbaar zijn en er niet met de nieuwste (ILADS) richtlijnen wordt gewerkt. Uiteindelijk werden we doorverwezen naar het Maasstad ziekenhuis voor meer uitgebreide onderzoeken, o.a. voor Chronisch Vermoeidheids Syndroom (CVS). Maar het maakte niet uit wat ze gingen testen, elke test kwam positief terug. Op papier leek ik gezond en ze snapten niet waar mijn klachten vandaan kwamen. Uiteindelijk werd ik naar huis gestuurd en hoopten ze dat het vanzelf weer over zo gaan. Helaas ging het hierna alleen maar verder achteruit.

Inmiddels was ik begonnen aan een superleuke parttime baan, omdat het mentaal weer beter leek te gaan, maar terwijl ik aan het re-integreren was, ging het in december ineens helemaal mis. Per week ging ik achteruit tot ik vlak voor de kerst zo ziek werd dat ik helemaal niks meer kon. Dagelijkse taken zoals de hond uitlaten, eten maken, douchen en aankleden werden allemaal steeds moeilijker; lopen, staan of rechtop zitten kon ik steeds korter volhouden en de aanvallen werden steeds heftiger, ik ben steeds overgevoeliger voor licht en geluid en op sommige dagen kan ik niet goed meer bewegen of praten.

Omdat ik steeds zieker werd en ze mij in het ziekenhuis niet meer konden helpen, kwam ik via via bij een (ILADS) arts terecht die zich heeft gespecialiseerd in Lyme. Bij hem kwamen we erachter dat het toch (chronische) Lyme bleek te zijn, wat betekent dat de Lyme zich inmiddels door mijn hele lijf heeft verspreid en meerdere (actieve) co infecties en virussen met zich mee heeft gebracht. De afgelopen tijd gaat het enorm hard achteruit en daarom willen we zo snel mogelijk behandelen zodat de Lyme niet nog meer kapot maakt.

Helaas worden in Nederland de nieuwste (ILADS) richtlijnen voor de diagnostisering en behandeling van (Chronische) Lyme niet erkend, waardoor de onderzoeken, consults en behandelingen niet worden vergoed. Ik ben daarom inmiddels door mijn spaargeld heen en mijn familie/vrienden ondersteunen mij waar ze kunnen, want we willen ontzettend graag terugvechten, maar we kunnen dit niet alleen!

Daarom hebben een aantal vrienden van mij een team verzameld om geld op te halen voor mijn behandeling. Ik ben ze hier enorm dankbaar voor en ik hoop dat we hiermee ook kunnen bijdragen aan een stukje bewustwording rondom de ziekte van Lyme, zodat het hopelijk in de toekomst kan worden voorkomen. Let’s fight back!

Als je tot hier gelezen hebt, dit bericht misschien zelfs wil delen, of van plan bent om te doneren, alvast super bedankt! Ik waardeer het enorm!

Liefs,
Charlotte

//

HOE KUN JE DONEREN:

1. Klik op de knop ‘steun het team’ hieronder (onder ‘doneren’)
2. Selecteer een loper die je wilt steunen (maakt niet uit wie)
3. Vul je naam en emailadres in (blijf je liever anoniem dan vul je ‘anoniem’ in bij naam, het emailadres is alleen bij onze team captain bekend), voer de beveiligingscode in, accepteer de algemene voorwaarden en druk op doneer (let op: je bent nog niet klaar)
4. Zodra je dit gedaan hebt krijg je een scherm te zien met een rekening nummer en een factuur nummer. Maak het bedrag over naar dit rekening nummer en vergeet niet het factuur nummer in de beschrijving te noemen (zo weten wij welke donaties er binnen zijn en welke nog niet)
5. Je bent klaar! Bedankt voor je steun!

💚

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Charlotte Caspers
Teamcaptain:
Michelle Tuk

Social media