Samen sterk voor Saskia

Opgehaald: 100% Teamleden: 14 Doel: €10.000

Saskia is een vrolijke meid van 21 jaar oud. Helaas is ze niet in staat de dingen te doen die iemand anders van haar leeftijd kan doen. Ze is namelijk ernstig ziek en kampt al 10 jaar met de ziekte van Lyme in chronische vorm en co-infecties. Dit beïnvloedt haar hele leven en het leven van haar omgeving. Omdat ze helaas uitbehandeld is in Nederland, is de hoop gevestigd op een Duitse behandeling die helaas niet wordt vergoed.

Vanaf 2008 ging Saskia’s gezondheid langzaam achteruit. Het begon met een hersenschudding, pijnen in haar knieën, vermoeidheid en pijnen in haar gewrichten en spieren. Ze kreeg veel verschillende diagnoses als CVS (chronische vermoeidheidssyndroom), dystrofie en fibromyalgie. De ene na de andere therapie en behandeling volgde, maar niets mocht helpen. De klachten waren zo heftig dat ze sinds 2012 nog maar kleine stukjes kon lopen en voor de rest gebruik maakte van een rolstoel. Naar school gaan kon ze niet meer, dat deed ze in kleine gedeeltes thuis. Eind 2015 was haar gezondheid er zo slecht aan toe dat ze merendeels op bed lag, douchen niet meer staand kon en ze alleen met een rolstoel het huis uit kwam. Omdat deze verslechtering niet paste bij de diagnoses die ze had zijn we verder gaan zoeken. In november 2015 kwam na een uitgebreide bloedtest in Duitsland het antwoord: Saskia heeft chronische Lyme, een aantal co-infecties en een enorm verlaagd immuunsysteem. Deze diagnose kwam bijna 8 jaar te laat.

De ziekte van Lyme is een infectieziekte die door de Borrelia bacterie wordt veroorzaakt. Deze bacterie kan onder andere door een tekenbeet in je lichaam komen. Als deze bacterie niet op tijd wordt behandeld gaat hij zich verspreiden door het hele lichaam. Ook co-infecties kunnen met een tekenbeet meekomen en zich verspreiden in het lichaam. Saskia heeft in haar kinderjaren een tekenbeet gehad, maar geen rode kring. In die tijd was het nog niet bekend dat je helemaal geen rode kring hoeft te krijgen bij de ziekte van Lyme, dus er volgde geen behandeling. Er zijn wel meerdere keren bloedtesten gedaan in Nederland, maar Saskia’s immuunsysteem was al zo erg verzwakt dat het geen antistoffen aanmaakt en dus ook niet positief kan testen in Nederland. In de tussen tijd had de bacterie 8 jaar lang de tijd om zich te verspreiden en schade aan te richten. De bacterie zit overal in haar lichaam, inclusief de hersenen. Dit zorgt voor klachten als vermoeidheid, pijnen in gewrichten en spieren, hoofdpijnen, slechtziendheid, uitvalverschijnselen, cognitieve problemen, etc. Ze is niet in staat om te werken of een vervolgopleiding te doen, en alle dingen die ze wel kan kosten haar erg veel moeite met veel hersteltijd.

Begin 2016 zijn we begonnen met een behandeling bij een Lyme-arts. Eerst met reguliere middelen als antibiotica en infusen. Helaas kon haar lever dit na een aantal maanden niet meer aan en was ze genoodzaakt de behandeling te stoppen. Dit betekende direct dat ze regulier uitbehandeld is in Nederland. Saskia is toen over gegaan op natuurlijke middelen. Dit zorgde allemaal voor een kleine verbetering. Ze had haar rolstoel niet meer nodig en was in staat wat meer dingen te kunnen doen. Dat is heel fijn en ze is dan ook blij met elke verbetering, maar op hersengebied gaat ze de laatste maanden sterk achteruit. Sinds afgelopen zomer zijn er uitvalverschijnselen bijgekomen waar ze inmiddels elke dag last van heeft, maar ook haar zicht en andere neurologische klachten verslechteren. Regulier kunnen ze niks meer doen en ook alternatief zijn er geen mogelijkheden meer in Nederland. Hierdoor zijn we genoodzaakt om uit te wijken naar het buitenland, maar dat wordt helaas niet vergoed.

Saskia heeft haar laatste hoop op verbetering gevestigd op een gespecialiseerd Lyme kliniek in Augsburg in Duitsland, genaamd BCA-clinic. Deze kliniek heeft jarenlange ervaring met het behandelen en onderzoeken van de ziekte van Lyme en alle andere tekenbeetziekten. Er is daar een natuurlijk protocol ontwikkeld waarbij patiënten goede resultaten boeken. Aangezien Saskia geen antibiotica meer mag vanwege haar lever, en dit natuurlijke protocol niet in Nederland kan, willen we dit erg graag proberen. Mogelijk slaat deze behandeling aan en kan Saskia een normaler leven lijden. Wat zou dat mooi zijn na al die jaren! Helaas vergoeden ze die behandeling niet en loopt dit snel op in de duizenden euro’s. Dit kunnen we niet zelf bekostigen en daarom zal er een team voor haar meelopen met Lopen voor Lyme. Elke euro die opgebracht wordt, zal worden uitgegeven aan de behandeling in Duitsland. Het zal nooit worden gebruikt voor andere doeleinden. Het zou geweldig zijn als Saskia na Lopen voor Lyme naar Duitsland kan en de behandeling daar kan volgen!

Voor updates over deze actie verwijzen wij u graag naar de Facebookpagina: Samen sterk voor Saskia. Mocht u vragen hebben of wilt u op een andere manier meehelpen, mail dan gerust naar samensterkvoorsaskia@outlook.com .

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Saskia Kroeze
Teamcaptain:
Arni Kroeze

Social media