Sharon’s Warriors

Opgehaald: 73% Teamleden: 10 Doel: €7.500

Dit is Sharon, 22 jaar oud en ze heeft chronische Lyme.

Wat dit inhoud? Kort gezegd is ze ongeveer 10 jaar geleden gebeten door meerdere teken, deze waren besmet met de borellia bacterie. Over de jaren heen kreeg ze verschillende klachten, maar sinds 2 jaar zijn de klachten zo erg dat ze thuis zit.
De borellia bacterie heeft in al die jaren haar lichaam van binnen aangetast. Doordat de bacterie zo lang vrij spel heeft gehad, kan de bacterie overal zitten. Daardoor is behandelen moeilijk. Helaas zijn ze in Nederland (CBO richtlijnen) nog niet zo ver met de mogelijke behandelingen en testen dan die er in Duitsland en België worden aangeboden (ILADS richtlijnen). De behandelingen die Sharon kan kiezen moeten (meestal) uit eigen zak betaald worden.
Omdat de ziekte in Nederland niet wordt erkent en herkent, krijgt ze geen uitkering. Helaas is ze tot een punt gekomen dat ze zelf en haar familie het geld niet meer kan opbrengen. Zonder uitkering kom je natuurlijk ook niet ver. Om toch verder te kunnen met behandelingen, testen te kunnen uitvoeren en eventuele hulpmiddelen zoals een verstelbaar bed te kunnen bekostigen, loopt team Sharon’s Warriors om geld in te zamelen voor een betere toekomst van Sharon.

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Sharon Bourgonje
Teamcaptain:
Wim Bourgonje

Social media