Team compassie voor Ingrid

Opgehaald: 5% Teamleden: 7 Doel: €8.000

Zoveel mogelijk geld ophalen zodat ik mijn behandeling zo optimaal mogelijk kan maken waardoor mijn kans op herstel groter is.

Mijn levensverhaal:

Mijn naam is Ingrid Havers, ik ben 48 jaar oud en ik heb de (vaak zeer moeilijk te diagnosticeren) chronische ziekte van Lyme.
Na jarenlange chronische vermoeidheids- en tal van andere nare steeds meer toenemende klachten en ik weet niet hoeveel onderzoeken te hebben gehad heb ik deze diagnose pas eind 2016 gekregen.
Bij de chronische ziekte van Lyme wordt, als je niet tijdig en niet goed genoeg behandeld wordt, je immuunsysteem steeds zwakker.
Dit is bij mij ook aan de orde.
Als deze ziekte veel te laat gediagnosticeerd of niet behandeld wordt, kun je er zelfs aan overlijden.

De reguliere geneeskunde weet helaas nog niet zoveel over de chronische ziekte van Lyme, een erg ingewikkelde multi-systeemziekte, en ook niet hoe zij deze kan genezen.
Helaas is er ook nog steeds geen erkenning voor deze ziekte waardoor vrijwel al mijn kosten bij mijn integrale ILADS/Lyme arts (die overigens wel veel meer know-how heeft m.b.t. deze ziekte, maar die mij geen genezing kan garanderen) meestal niet worden vergoed.
Het gaat hier om onderzoekskosten, kosten van behandelingen en middelen (voedingssupplementen, kruiden, natuurlijke antibiotica, medicijnen, enz.).
Ook de kosten van gezonde zeer anti-oxidant rijke en liefst biologische voeding lopen net als de eerder genoemde kosten bijzonder snel op.
Ondanks dat het helemaal nog niet goed met mij gaat, ga ik momenteel met betrekking tot een paar klachten met ini mini stapjes vooruit.
Hoewel het niet altijd meevalt, probeer ik toch positief te blijven.

Na de bevalling van mijn zoon in 2001 is het steeds verder bergafwaarts gegaan met mijn gezondheid.
Mijn vermoeidheidsklachten zijn steeds meer toegenomen en ik heb ook steeds meer cognitieve beperkingen en andere hele nare klachten erbij gekregen.
De Lyme is bij mij heel erg in mijn hoofd gaan zitten, waardoor veel van mijn hersenfuncties enorm traag zijn geworden, door ontstekingen in mijn hoofd heb ik chronisch last van een ernstig invaliderende hoofdpijn waardoor ik vrijwel niet meer begrijpend kan lezen (dit voelt als dementie).
Door mijn hersenproblematiek maak ik vaak minder makkelijk contact met anderen.
Daarnaast kan ik ook nog maar bijzonder weinig prikkels aan.
Ook heb ik ernstige maagklachten waardoor ik vaak veel te hoog in mijn ademhaling zit en lage rugklachten.

In 2013 ben ik gescheiden, ik had toen al heel veel van de hiervoor genoemde klachten, maar nog geen diagnose.
Mijn chronische ziekte heeft een grote wissel getrokken op mijn relatie, deze is hier helaas niet tegen bestand gebleken, dat zie je helaas vaker bij deze ziekte.

Ik krijg 6 uur per week hulp van een ambulant begeleidster om van mij af te kunnen praten omdat ik het vaak heel erg moeilijk heb, daarnaast helpt zij mij ook bij het op orde houden en regelen van praktische zaken die ik niet meer (goed) zelf kan en dat zijn er in de loop der tijd steeds meer geworden.

Verder heb ik een mantelzorger die heel veel voor mij doet, omdat ik fysiek nog maar zeer weinig kan.
Gelukkig kan ik nog wel kleine stukjes lopen, maar voor de wat grotere stukken gebruik ik tegenwoordig een rolstoel.
Omdat ik chronisch vermoeid ben, lig ik het grootste gedeelte van de dag op de bank.

Door mijn grote cognitieve beperkingen en omdat ik ook nog maar heel weinig prikkels aankan, zelfs tv kijken is mij al heel gauw teveel, kan ik niet meer goed voor mijn 16 jarige puberzoon zorgen.
Hij woont nu volledig bij zijn vader.
Dit geeft ons allebei wel veel meer rust, maar het geeft mij ook een heel machteloos gevoel, omdat ik niet de verzorgende moeder voor mijn kind kan zijn die ik graag zou willen zijn. Ook al kan ik er helemaal niets aan doen, toch voel ik mij falen als moeder.

Mijn grote beperkingen hebben er helaas ook voor gezorgd dat ik nog maar een heel klein sociaal netwerk heb.
Ik kan niet veel en geen intensieve contacten meer aan.

In november 2017 ben ik weer volledig uitgevallen op mijn werk.
Ik heb tot november dit jaar de tijd om te herstellen, maar gezien de ernst en de complexiteit van mijn ziekte is de kans zeer groot aanwezig dat mij dit niet gaat lukken.
Er bestaat een grote kans dat ik gedeeltelijk of geheel arbeidsongeschikt zal raken, wat waarschijnlijk grote gevolgen zal hebben voor mijn inkomen en ook grote gevolgen kan hebben voor mijn woonsituatie.
Mijn functie op de leerlingenadministratie van een school voor voortgezet onderwijs staat op het spel, omdat ik de hiervoor benodigde cognitieve inspanningen niet meer kan leveren.
Ik woon alleen en ben kostwinner, grote kans dat ik straks door wat langduriger inkomstenverlies mijn (nog niet eens zo dure) koopwoning, mijn fijne en veilige plekje, waar ik zo keihard voor heb moeten knokken op enig moment zal moeten verkopen.

Ik hoop met deze loop te kunnen bereiken dat ik mijn behandelingen (de kosten hiervan lopen in de honderden euro’s per maand) kan blijven volgen, dat ik gedurende mijn herstelfase (want ik blijf hoop houden dat dit in ieder geval op langere termijn toch mogelijk moet zijn) niet meteen mijn huis zal hoeven verkopen en dat ik een gezonde(re) toekomst mag krijgen, in de hoop Lyme vrij te kunnen worden.

Ik zou het erg fijn vinden om zoveel mogelijk steun te krijgen:
Van mensen die voor mij willen lopen,
(minimaal 5 en maximaal 20 personen):
graag uiterlijk op zondag 11 februari aanmelden bij mijn teamcaptain: Martin Bogert, mabog01@hotmail.com

Ook ontvang ik graag zoveel mogelijk steun van mensen die willen doneren, elk beetje helpt!

Graag zou ik u willen vragen of u mijn hulpvraag m.b.t. de sponsorloop “Lopen voor Lyme”, die zal plaatsvinden op zaterdag 14 april, zoveel mogelijk via de e-mail en sociale media voor mij zou willen delen.

Alvast ontzettend bedankt!

groetjes,
Ingrid

PS:
Goed om te weten voor donateurs: het (zelf te kiezen) bedrag staat vast, het is niet een bedrag dat later per ronde wordt verrekend. En als je niemand van de lijst kent om te doneren…kies dan voor degene die nu nog het minste op zijn of haar naam heeft staan. Elke donateur doet enorm zijn best geld binnen te halen…maar de ene heeft een groter of ‘rijker’ netwerk dan de ander.

Bij het overmaken van een donatie: let erop dat u uw mail checkt, hierin staat de vervolgstap om de donatie rond te maken. Alvast hartelijk bedankt!

Voor diegenen die niet goed bekend zijn met de ziekte van Lyme en die hier meer over willen weten zie:
– https://lymevereniging.nl/
– www.on-lyme.org, lijders, verhalen

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Ingrid Havers
Teamcaptain:
Martin Bogert

Social media