Team Cyriëlle

Opgehaald: 36% Teamleden: 4 Doel: €1.500

Mijn naam is Cyriëlle Michel en ik ben 25 jaar. Voor mijn 18e had ik nog een zorgeloos leventje. Vmbo-t heb ik goed afgerond, ik was nooit vergeetachtig, en ik kon goed leren. Ik heb 7 jaar lang jiujitsu gedaan en paardrijden gedaan. Sporten was een van mijn hobby’s. Ik voelde me goed, ging met plezier naar school en ik kon alles doen.

in 2010 begon ik aan mijn mbo opleiding. Ik ging op kamp met mijn nieuwe klasgenoten. Alles leek top en ik had superveel zin in mijn opleiding. Totdat ik een halfjaar later ziek werd. Griep, koorts, en week na week liep ik over te geven. Uiteindelijk ben ik naar de dokter gegaan en heb ik bloed laten afnemen. Daaruit bleek dat ik een teek had gehad en daardoor lyme had. Waar ik niks van gemerkt heb totdat ik mijn bloeduitslag kreeg. Een aantal weken antibiotica en ik zou beter worden.

2012: Ik kreeg ontzettend veel problemen met leren en dingen onthouden. Ik leerde heel veel, maar dat zag ik nooit terug in mijn cijfers. Ik kon altijd goed leren dus ik begreep daar helemaal niks van, want ik leerde keihard. Frustratie liep op en ik ging naar een psychiater die een test afnam. Daaruit bleek dat ik ADD had. Hiervoor kreeg ik medicijnen en dan zou ik in ieder geval beter leren. Ik wist dat het niet aan mijn intelligentie lag. Met heel veel moeite en keihard leren heb ik mijn havo gehaald en mijn diploma behaald. Mijn medicijnen leken alleen niet alles op te lossen, want het nam mijn eetlust weg en de oorzaak werd er niet mee aangepakt. Psychologie was een van mijn interesses en iets wat al langer op mijn doelen stond om te studeren. Ik was ingeloot en ik kon beginnen aan mijn droomopleiding!

Ik studeerde in Leiden en had het naar mijn zin. Tot ik een mental-breakdown kreeg. Ik leerde weer keihard maar op mijn tentamens voelde het alsof mijn hersens mij keihard in de steek lieten; ik onthield niks. Ik werd nog vergeetachtiger en ik stond erom bekend dat ik alles vergat (sleutels, telefoon, etc). Ik was elke dag doodmoe en naar school gaan koste mij al enorm veel energie. Mijn cijfers werden slechter en ik was aan het eind van mijn latijn. Ik kreeg ook steeds meer last van woorden vergeten, moeite met zinnen opbouwen, neurologische klachten en heel veel pijn in heel mijn lichaam. Ik had ook heel veel last van mijn darmen met alles wat ik at en het sporten ging haast niet meer.

Ik ging van arts, naar arts. Inmiddels had ik elke afdeling van het ziekenhuis gehad, een MRI-scan gehad en nergens kwam iets uit. Ik werd wanhopig, want ik bleef tintelingen hebben en pijn hebben overal in mijn lichaam en andere vage klachten. Tegen iedereen zei ik dat Lyme weg was gegaan en dat dat iets was wat ik af had gesloten. Ondertussen kreeg ik een onderbuikgevoel en las ik verhalen van Lyme patiënten op forums en pagina’s waar ik mij heel erg in herkende. Ik wou de bevestiging hebben, want er klopte iets niet. Ik hoorde mij niet zo te voelen. Ik ben naar een gespecialiseerde arts in Lyme gegaan en die heeft een voedselallergietest afgenomen en bloed afgenomen wat naar Duitsland is gegaan. Daaruit is gekomen dat ik een lactose-intolerantie heb, een gluten-intolerantie heb en chronische lyme heb. Ik voelde mij begrepen en ik had een dubbel gevoel: ik wist wat ik had, maar wat ik had was niet fijn.

Dit heeft ertoe geleid dat ik een keuze MOEST maken waar ik lichamelijk achter stond, maar geestelijk vond ik het verschrikkelijk dat ik moest stoppen met mijn opleiding waar ik zolang over gedroomd had. Nadat ik gestopt was met mijn opleiding heb ik 2 maanden lang thuis gezeten. Ik was op en ik had elke dag pijn. Ik strompelde door het huis heen en ik was te moe om naar de keuken of naar de badkamer te lopen. Ondertussen was ik bij een arts in behandeling (Paul van Meerendonk in Epe). Ik heb 3 maanden lang antibiotica gehad, druppels gehad en ontgifting gehad. Ook begon ik te letten op mijn voeding en ging ik alle ontstekingsremmers uit mijn voeding halen in plaats van ibuproven/paracetamol of andere medicijnen. Ik ben deze arts dan ook dankbaar dat ik stappen verder heb gezet en niet meer aan huis gekluisterd ben. Deels door de behandeling maar ook deels door voeding.

Na 2 maanden thuis te hebben gezeten was ik er klaar mee. Ik wou mij niet meer ziek gedragen en dag in dag uit op bed liggen. Als je je ziek gedraagt, word je ook ziek. Mindset was en is voor mij essentieel. Ik wou meedraaien in de maatschappij en zelf geld verdienen. Ik solliciteerde bij een kledingzaak en ik werd aangenomen. Ik was bezig, en ik nam op mijn vrije dagen genoeg rust. Ik zorgde ervoor dat ik een hele dag plat op bed ging op mijn vrije dagen om mijn werkdagen door te komen. Ik werk nu nog steeds 30 uur in de week, maar ik moet er heel wat voor opofferen.

Mijn klachten zijn er nog steeds. Ik ben stapjes vooruit maar ik wil mijn oude leven weer terug. Ik wil weer een studie kunnen doen, kunnen sporten op de manier die ik toen had, en ik wil geen pijn meer hebben. Er is fibromyalgie vastgesteld wat betekend dat ik overal pijn heb: in mijn rug, schouders, nek, knieën, heupen en nog meer. Ik heb bijna elke dag nog last van zenuwpijnen, vergeetachtigheid, concentratieproblemen en geheugenproblemen. Er zijn dagen dat ik zo slecht ben dat ik een hele dag op bed lig. Dat ik zoveel rugpijn heb dat iemand mij uit bed moet helpen. Op je 25e hoor je je niet zo te voelen en hoor je je gezond te voelen.

Waarom doe ik dit? Ik ben terechtgekomen bij een arts in Amerika: Dr. Jay Davidson. Deze arts kijkt naar een individuele Lyme patiënt en zijn/haar klachten en heeft voor elke Lyme-patiënt een aparte behandeling. Er zijn goede resultaten en hij heeft zijn vrouw ook genezen van Lyme. Ik wil daar graag heen, maar omdat mijn verzekering dat niet vergoedt moet ik het geld bij elkaar zien te krijgen. Hieronder een link met alle informatie:)

www.drjaydavidson.com

Ik zou het enorm waarderen als jullie mij willen doneren om mijn oude leventje terug te krijgen en pijnvrij te kunnen zijn.

Ik bedank mijn vrienden en familie die mij hierdoorheen slepen en mij altijd steunen!

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Cyriëlle Michel
Teamcaptain:
Demi Buijs & Maxime Leinders

Social media