Team Heleen:

Opgehaald: 57% Teamleden: 8 Doel: €2.500

We begonnen met elkaar als ‘stessies’ in 1991 bij KLM Cityhopper. Jong en onbezorgd, het leven en de wereld lachte ons toe. Na ruim 25 jaar vonden we het wel eens tijd voor een reünie. Na al die jaren, inmiddels niet meer zo jong (zeg maar iets jong-belegen), bleek maar eens te meer dat het leven helaas niet altijd onbezorgd is en je altijd toelacht. Dat bleek uit het verhaal van Heleen:
Een aantal jaar geleden heeft onze collega, Heleen, de ziekte van Lyme in Zuid-Afrika opgelopen. Ze kwamen hier, nadat zij en haar man Pieter het herhaaldelijk gezegd hadden, pas na drie jaar achter…
Helaas bleek toen dat haar hersenen en centraal zenuwcentrum waren aangetast door niet behandelde hersenvliesontsteking. Tevens was het hart aangetast en liggen haar zenuwbanen bloot (vergelijkbaar met MS), waardoor ze erg veel pijn heeft. Ze hebben geprobeerd de Lyme te stoppen met antibiotica, direct in het hart, maar het is te veel uitgezaaid en vervormd waardoor het niet is aangeslagen. Komt nog bij dat de teken in Afrika iets agressievere bacteriën met zich mee dragen.
Heleen kreeg voor de pijn een morfinepomp. Vorig jaar is er tijdens het vervangen van deze pomp een fatale fout gemaakt. Ze kreeg vijf maanden een zware overdosis Hydromorphon en kreeg tot twee keer toe een hartstilstand! In de zomer kwamen ze achter de fout maar het was reeds te laat. Sindsdien is Heleen allergisch geworden voor morfine. Maar de organen kunnen niet zonder.
Sinds kort is ze met een nog experimentele behandeling gestart om uiteindelijk het middel Ziconotide in de pomp te krijgen. Dit is een sterke pijnstiller afkomstig van een slak. Het is te hopen dat de organen de omschakeling zullen accepteren. De achteruitgang gaat verder, maar Heleen hoopt dat de pijn minder gaat worden…. Heel spannend!!
Wij als collega’s van Heleen willen graag op 14 april tijdens ‘Lopen voor Lyme’ ons inzetten om geld in te zamelen voor behandelingen en onderzoek naar Lyme, zodat het leven voor haar iets dragelijker kan worden en door dit evenement Lyme meer ‘op de kaart’ wordt gezet.
Helpen jullie mee? Steun Team Heleen door middel van een donatie, zodat ze nog heel veel van haar bucket list kan afstrepen.
Alvast ontzettend bedankt!!!

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Heleen Natte
Teamcaptain:
Margreet van der Ploeg

Social media