Team Joëlle

Opgehaald: 56% Teamleden: 11 Doel: €5.000

Hallo, ik ben Joëlle (46 jaar) en woon met mijn man, die tevens mijn mantelzorger is, en kat Boefie in Voorburg.

Ik ben opgegroeid in Brabant, waar ik als klein meisje altijd buiten speelde en dikwijls thuiskwam met (allergische) huidklachten en rare plekken, gebeten of gestoken door van alles…Maar wie dacht toen in de jaren ’70 aan ’n teek…?!

Ik kan me geen EM herinneren (’n tekenbeetkring die slechts in 50% vd gevallen voorkomt). Wél was ik toen al erg vermoeid, constant grieperig, sliep teveel, heftige koortsdromen, en darmklachten.
Dat was nog voor mijn 10e jaar.
Niet veel later begonnen oa. koude/warmte allergie, chronische netelroos, vocht vasthouden, onderhuidse ontstekingen, oogklachten, concentratie problemen, vergeetachtigheid, hartkloppingen, voedselintoleranties, inspanningsintolerantie, spier- en gewrichtsklachten, hernia’s, onverklaarbare bloeduitstortingen/blauwe plekken, ernstige vermoeidheid en slaapproblemen… Naast me intens ziek voelen, verdroeg ik toen al prikkels van licht en geluid met moeite.

Reguliere bloedtesten waren altijd oké, en verdere onderzoeken werden niet nodig gevonden. Dus bezocht ik alternatieve therapeuten, maar dat hielp soms maar even…

Járen later, toen ik bijna niet meer kon en spontaan 17 kg verloor in ’n paar maanden tijd, kreeg ik de diagnose PDS en dat ik er maar mee moest leren leven. (???)
Intussen moest ik noodgedwongen van fulltime werken naar parttime, want lichamelijk was ik op!

In 2012 kreeg ik Pfeiffer (EBV), waarvan ik niet herstelde maar steeds zieker werd.
Ik kreeg de diagnose ME en Fybromyalgie en door de ZW en later de WIA werd mijn inkomen nóg minder.
Inmiddels was ik bank/bedlegerig geworden, en kwam ik alleen nog buiten voor doktersbezoek. Kinderwens en sociaal leven glipten weg… Nu is mijn inkomen erg onzeker geworden, omdat ik herkeurd moet worden.

In 2014 is mijn bloed in ’n Duits laboratorium onderzocht, omdat mijn toenemende (oa. neurologische) klachten ook Lyme-gerelateerd konden zijn, en de Nederlandse (reguliere) testen slechts 30% à 40% (!) nauwkeurig zijn.
Ik schrok van de uitslag, ik heb zo gezegd de Jackpot; Borrelia Hermsii, Borrelia Burgdorferii, Babesia Divergens, Bartonella Henselae, Rickettsia, ’n nog steeds actieve EBV (Pfeiffer), nog ’n aantal bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.
Iig is nu duidelijk waaròm ik me zo’n 40 jaar zo ziek voel! Mijn immuunsysteem werkt niet meer!
Een flinke griep of andere infectie kan me nu fataal worden en dat voelt doodeng!

Omdat mijn uitslag niet wordt erkend in Nederland blijf ik genoodzaakt in het alternatieve circuit gericht hulp te blijven zoeken, want regulier worden chronisch zieke Lyme patiënten meestal aan hun lot overgelaten.
Mijn schatting is dat ik door de jaren heen zelf minstens 13.000 Euro heb uitgegeven aan noodzakelijke gezondheidskosten., omdat maar ’n klein deel wordt vergoed door de zorgverzekeraar.
Gelukkig kreeg ik wat meer financiële armslag door lieve mensen die voor mij bij de vorige editie van ‘Lopen voor Lyme’ hebben gelopen en/of gesponsord.

Momenteel is mijn spaarpotje leeg aan het raken en zijn mijn organen zo verzwakt dat ik ze alleen nog kan ondersteunen dmv supplementen en dieetvoeding. Wèl ben ik begonnen met ’n nieuwe behandeling (gebaseerd op oa.frequentie korrels om de beestjes op de zachtst mogelijke manier gericht aan te pakken).
DEZE BEHANDELING IS LETTERLIJK MIJN LAATSTE STROHALM, MIJN LAATSTE HOOP…
Ik wil nog zo graag léven… Vorig jaar was ik het dagelijks vechten om te leven uiteindelijk zó moe en leek zelfeuthanasie nog mijn enige optie, maar mijn drang om te overleven is weer terug, yesss!!

Ik ben enorm dankbaar dat ik (met hulp), ondanks mijn sociaal isolement, tóch een aantal hele lieve kanjers om me heen heb kunnen verzamelen, die voor mij gaan (hard)lopen en sponsors zoeken om mij financieel te steunen, want ik heb de centjes helaas hard nodig…

Daarbij kan ik echt iedere hulp gebruiken, dus sponsor alsjeblieft één van de lopers van ‘TEAM JOËLLE’! Echt iedere Euro is welkom!

Ik kan jullie nooit genoeg bedanken voor al jullie inzet en/of sponsoring en ga voor een hoopvol 2018!!
Doen jullie mee om er zaterdag 14 april iets moois van te maken?
Deze ‘Lopen voor Lyme’ geeft ons weer HOOP, en HOOP DOET LEVEN!!

“A single thread of hope is still a very powerful thing”

Liefs, Joëlle

(ps1. De foto is uit betere tijden 😉 )
(ps2. Heel verhaal, dankje voor het lezen)

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Joëlle Droog-Mulders
Teamcaptain:
Arthur Droog

Social media