Team Joëlle

Opgehaald: 7% Teamleden: 8 Doel: €5.000

Hallo, ik ben Joëlle (46 jaar) en woon met mijn man, die tevens mijn mantelzorger is, en kat Boefie in Voorburg.

Ik ben opgegroeid in Brabant, waar ik als klein meisje altijd buiten speelde en dikwijls thuiskwam met (allergische) huidklachten en rare plekken, gebeten of gestoken door van alles…Maar wie dacht toen in de jaren ’70 aan ’n teek…?!

Ik kan me geen EM herinneren (’n tekenbeetkring die slechts in 50% vd gevallen voorkomt). Wél was ik toen al erg vermoeid, constant grieperig, sliep teveel, heftige koortsdromen, en darmklachten.
Dat was nog voor mijn 10e jaar.
Niet veel later begonnen oa. koude/warmte allergie, chronische netelroos, vocht vasthouden, onderhuidse ontstekingen, oogklachten, concentratie problemen, vergeetachtigheid, hartkloppingen, voedselintoleranties, inspanningsintolerantie, spier- en gewrichtsklachten, hernia’s, onverklaarbare bloeduitstortingen/blauwe plekken, ernstige vermoeidheid en slaapproblemen… Naast me intens ziek voelen, verdroeg ik toen al prikkels van licht en geluid met moeite.

Reguliere bloedtesten waren altijd oké, en verdere onderzoeken werden niet nodig gevonden. Dus bezocht ik alternatieve therapeuten, maar dat hielp soms maar even…

Járen later, toen ik bijna niet meer kon en spontaan 17 kg verloor in ’n paar maanden tijd, kreeg ik de diagnose PDS en dat ik er maar mee moest leren leven. (???)
Intussen moest ik noodgedwongen van fulltime werken naar parttime, want lichamelijk was ik op!

In 2012 kreeg ik Pfeiffer (EBV), waarvan ik niet herstelde maar steeds zieker werd.
Ik kreeg de diagnose ME en Fybromyalgie en door de ZW en later de WIA werd mijn inkomen nóg minder.
Inmiddels was ik bank/bedlegerig geworden, en kwam ik alleen nog buiten voor doktersbezoek. Kinderwens en sociaal leven glipten weg… Nu is mijn inkomen erg onzeker geworden, omdat ik herkeurd moet worden.

In 2014 is mijn bloed in ’n Duits laboratorium onderzocht, omdat mijn toenemende (oa. neurologische) klachten ook Lyme-gerelateerd konden zijn.
Ik schrok van de uitslag, ik heb zo gezegd de Jackpot; Borrelia Hermsii, Borrelia Burgdorferii, Babesia Divergens, Bartonella Henselae, Rickettsia, ’n nog steeds actieve EBV (Pfeiffer), nog ’n aantal bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.
Iig is nu duidelijk waaròm ik me al jaren zo ziek voel!

Omdat mijn uitslag niet wordt erkend in Nederland, werd ik genoodzaakt in het alternatieve circuit gericht hulp te blijven zoeken.
Mijn schatting is dat ik door de jaren heen zelf meer dan 13.000 Euro heb uitgegeven aan noodzakelijke gezondheidskosten., omdat maar ’n klein deel wordt vergoed door de zorgverzekeraar.
Gelukkig kreeg ik wat meer financiële armslag door lieverds die voor mij bij de vorige editie van ‘Lopen voor Lyme’ hebben gelopen en hebben gesponsord.

Momenteel is mijn spaarpotje leeg aan het raken en zijn mijn organen zo verzwakt dat ik ze alleen nog kan ondersteunen dmv supplementen en dieetvoeding, opdat ik in de toekomst mijn behandelingen hopelijk weer kan voortzetten (en betalen), want opgeven is (nog) geen optie!

Ik ben zo dankbaar dat ik (met hulp), ondanks mijn sociaal isolement, tóch een aantal hele lieve kanjers om me heen heb kunnen verzamelen, die voor mij gaan (hard)lopen en sponsoren helpen zoeken om mij financieel te steunen!

Daarbij kan ik echt iedere hulp gebruiken, dus loop alsjeblieft mee met ‘TEAM JOËLLE’ of sponsor de lopers! Echt iedere Euro is welkom!

Ik kan jullie nooit genoeg bedanken voor al jullie inzet en/of sponsoring en ga voor een hoopvol 2018!!
Doen jullie mee om er zaterdag 14 april iets moois van te maken?
Deze ‘Lopen voor Lyme’ geeft ons weer HOOP, en HOOP DOET LEVEN!!

“A single thread of hope is still a very powerful thing”

Liefs, Joëlle

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Joëlle Droog-Mulders
Teamcaptain:
Nancy vd Putten

Social media

Doneren

Steun Team Joëlle door een loper uit het team te sponsoren.

Steun het team