Blokje om voor John

Opgehaald: 22% Teamleden: 7 Doel: €12.000

Team John loopt voor John de Winter (51 jaar), al vanaf jongs af aan poppenspeler in hart en nieren.

Ook vanaf jongs af aan – 19-jarige leeftijd – heeft John de ziekte van lyme. Helaas werd dat – zoals bij zovelen – pas tientallen jaren later geconstateerd na talloze omzwervingen, zoektochten en behandelingen in het medische circuit, waardoor zich een chronische lyme ontwikkelde. De medische kennis in Nederland is nog niet zover (zucht!) en na werkelijk van alles geprobeerd te hebben zowel in het erkende medische circuit als daarbuiten waarbij niks hielp, restte niets anders dan een behandeling in het buitenland, in Brussel.

Poppenspeler is een fantastisch beroep. Niets is mooier dan jeugdig publiek onder te dompelen in de magie van theater. Maar in de huidige tijd mag je als zelfstandig poppenspeler blij zijn als je je rekeningen kunt betalen. Dat lukt allemaal net, maar als je dan de pech hebt dat je een ziekte hebt waarbij de kosten voor behandeling en medicijnen niet worden vergoed dan wordt het je heel moeilijk gemaakt. Gelukkig bracht een crowdfunding onder vrienden, collega’s en familie een aantal jaren geleden wat hulp, waardoor een zware behandeling in Brussel financieel mogelijk was. Die crowdfunding was een enorme stap, want vragen om financiele hulp is gewoon iets wat je niet graag doet, zelfs niet als het is om een medische behandeling te kunnen ondergaan.

Na die behandeling ging het een tijdje iets beter. De borrelia bacterie was (of leek? want de bacterie is heel goed in verstoppertje) te zijn verdwenen. Helaas is sinds een jaar de borrelia bacterie weer terug, zijn de fysieke klachten verergerd en zijn er weer hoge medicijnrekeningen die betaald moeten worden en zitten we met ons handen in het haar. Het kan toch niet zo zijn dat je – nota bene woonachting in ons Nederland – met medicijnen moet stoppen of voorgestelde
behandelingen niet meer kunt doen of mogelijke opties niet eens meer
kunt overwegen – omdat je simpelweg die rekeningen niet kunt betalen?
Dat je om die reden alle hoop op genezing – of in ieder geval verbetering – moet laten varen? Dat je in periodes dat het fysiek slecht gaat toch op het laatste restje mentale kracht een voorstelling speelt, omdat niet spelen als zelfstandige simpelweg betekent: geen inkomsten. Dat je door je ziekte nooit eens echt rust hebt, omdat je altijd financieel aan het puzzelen bent. Dat je door je ziekte basisbehoeften opzij schuift of uitstelt omdat je gezondheid je grootste goed is en je niks liever wilt dan beter worden of dat het in ieder geval weer ietsiepietsie beter met je gaat.

Daarom zijn we zo blij met Lopen voor Lyme en hopen we het met ons team
voor John mogelijk te maken dat hij zijn medicijnen kan blijven betalen, dat hij ofwel een tweede zware behandeling in Brussel – waarbij hij 5 weken uit de running is – kan gaan doen ofwel een andere behandeling elders in het buitenland zodat zijn fysieke toestand niet nog verder verslechtert, dat hij de net gestarte fotonen therapie in Nederland waarover we goede verhalen hebben gehoord kan afmaken. Of kort gezegd dat hij die behandelingen kan ondergaan die kans op verbetering/genezing geven en niet de hoop daarop hoeft op te geven, omdat er geen geld is.

Los daarvan doen we het natuurlijk ook omdat John gewoon een heel lieve,
zorgzame, krachtige en mentaal sterke persoonlijkheid is en ondanks alles een enorme doorzetter, waar we ongelooflijk veel om geven en die het zo verdient om zich gesteund te voelen. Steunt u een beetje mee? Alvast bedankt!

Team John

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
John de Winter
Teamcaptain:
Sigrid de Reus

Social media

Doneren

Steun Blokje om voor John door een loper uit het team te sponsoren.

Steun het team