Team LOVE M’

Opgehaald: 100% Teamleden: 18 Doel: €20.000

Teek it away – Team LOVE M’
Lyme Out Voor Ernstig zieke Mariska

UPDATE 10 april

Wauw wat fantastisch! We zijn al over het streefbedrag heen. We kunnen dit nauwelijks geloven. Iedereen ontzettend bedankt die gedoneerd heeft of bij een van de acties aanwezig is geweest!
Het is helaas niet in te schatten hoeveel de behandeling gaat kosten. Dit kan 20.000 euro zijn, maar misschien ook wel 35.000 als er meer tijd nodig is om de Borrelia bacterie en de diverse co-infecties te doden. De ene patiënt is na een jaar Lyme vrij en de andere pas na (meer dan) 2 jaar. Van te voren moesten wij een streefbedrag bepalen. We hebben “laag” ingezet, zodat ik in ieder geval de eerst komende maanden de behandeling kan financieren. We hadden destijds ook niet verwacht dat we de 20.000 zouden kunnen halen, het is nogal een bedrag. We zijn ontzettend dankbaar dat dit ruimschoots gelukt is, zodat ik hopelijk de volledige behandeling kan afronden. In ieder geval kan ik het eerst komende jaar doorbehandeld worden met dit bedrag. Ik ben inmiddels 3 maanden onder behandeling en de kosten lopen al hoog op.
Alle donaties zijn dan nog van harte welkom en zullen alleen maar gebruikt worden voor mijn herstel. Ik heb nog een lange weg te gaan. Er kan tot 14 april tot 19.00 uur gedoneerd worden.

Van een aantal mensen heb ik vernomen, dat zij graag op de hoogte willen worden gehouden wat betreft mijn gezondheid.
Ik heb daarom besloten om een Facebook-pagina aan te maken waarop ik regelmatig een update probeer te posten. Het wordt een lange en intensieve behandeling, dus ik zal niet wekelijks iets plaatsen.
Wil je op de hoogte gehouden worden? Volg dan de Facebookpagina: Team LOVE M’ – Mariska’s strijd tegen Lyme, via:
https://www.facebook.com/MariskaLyme/

Help Mariska aan een behandeling tegen de hardnekkige ziekte van Lyme

Over Mariska en haar ziekte
Voor mijn ziekte stond ik vol in het leven. Ik deed een fulltime HBO opleiding, werkte daarnaast 20 uur op kantoor en werkte ook nog voor vier andere bedrijven op flexibele basis. Ik sportte een paar uur per week en genoot van het sociale leven. Totdat ik op mijn 19e (in 2013) werd gebeten door een teek en er vele gezondheidsklachten volgden. Ik heb de teek zelfs nog bij de huisarts laten verwijderen, maar een bloedtest en antibiotica vonden zij niet nodig. In de afgelopen jaren ben ik bij veel artsen en therapeuten geweest, omdat ik maar niet beter werd. Helaas is de ziekte van Lyme, net als bij vele lotgenoten, te laat geconstateerd, waardoor het behandelen van deze ziekte complexer wordt. Door de diverse misdiagnoses heeft deze bacterie zich ongestoord (bijna 5 jaar lang) door mijn hele lichaam kunnen verspreiden. Hierdoor zit ik inmiddels al in het laatste stadium van deze ziekte.

Lyme is een sluipmoordenaar in het lichaam, het is een zeer slopende en uiteenlopende ziekte. De Borrelia bacterie (Lyme) tast alles in het lichaam aan. Van de organen tot de hersenen en van spieren tot zenuwen en het hart. Bij mij kenmerkt dit zich voornamelijk door onder andere: een enorm uitgeput gevoel, alsof je een zware griep onder de leden hebt, elke dag ontzettende hoofdpijn/migraine, neurologische klachten, oorsuizen, hartkloppingen, brandende zenuwpijn, gewrichtspijn, spierpijn, ontstekingen, fel rood gloeiend gezicht, huiduitslag, koortsgevoel, moeite met concentreren en het verwerken van prikkels (geluid, omgeving), duizeligheid, misselijkheid en ga zo maar door. Daarnaast werkt mijn immuunsysteem niet meer naar behoren en is het zenuwstelsel behoorlijk aangetast. Helaas worden de klachten erger en erger.

Doordat mijn lichaam zo zwak is, ben ik helaas niet meer in staat om te werken, te sporten en sociale activiteiten te ondernemen. Jammer genoeg, ben ik grotendeels aan bed en bank gebonden, terwijl ik een hekel heb aan stil zitten. Gelukkig heb ik op wilskracht mijn studie af kunnen ronden. Ik heb een tijdje mijn leven (weliswaar op een veel lager niveau dan voorheen) door kunnen zetten ondanks alle pijn en vermoeidheid. Na mijn studie heb ik diverse banen aangeboden gekregen, waarvan ik nooit had durven dromen. Helaas was ik te ziek om deze aan te nemen. Dit doet me nog elke dag erg veel pijn en verdriet.

Ik probeer me groot te houden, positief te blijven en me hier door heen te slaan. Maar jullie mogen best weten dat ik van binnen erg verdrietig ben en me vaak behoorlijk eenzaam voel. Het lijkt alsof mijn leven compleet stil staat, terwijl ik ook een toekomst op wil bouwen. Ik verlang er zo naar om mij weer nuttig te voelen, te werken, te leren en persoonlijk te groeien. Ik wil zo graag weer dingen mee maken en onder de mensen zijn, dat ik ook weer thuis kan komen met verhalen. Ik zou zo graag weer in een gezond lichaam willen zitten, waardoor ik weer alles kan doen wat ik graag wil. Ik zou zo graag weer m’n hoofd leeg willen sporten en conditie op willen bouwen, gezellige dingen doen met m’n vriend, vrienden en familie. Ik ben het zooo zat om alleen maar ziek thuis te zijn en mij zo beroerd te voelen! Ik wil weer vol en ambitieus in het leven staan, zoals dat hoort als je een jonge meid van 23 bent!!

Behandeling
Na veel research heb ik nu een behandeling op het oog, waarmee goede resultaten worden behaald. Ik heb diverse mensen gesproken die hier genezen zijn van Lyme en sommige zijn zelfs uit een rolstoel gekomen. Er komen zelfs mensen uit het buitenland hier deze behandeling doen, zelfs uit Canada. Wanneer ik niet behandeld wordt, zal ik de rest van mijn leven ziek blijven en is de kans groot dat ik ook in een rolstoel beland, bedlegerig wordt of dat het zelfs fataal eindigt.

Geen inkomsten
Het probleem is helaas dat er veel geld voor deze behandeling nodig is, namelijk zo’n 20.000 euro. Er is helaas nog weinig erkenning in Nederland voor deze grote opkomende ziekte. De zorgverzekeringen vergoeden dan ook helaas maar 1.000 euro per jaar voor deze behandeling. Mede doordat de erkenning in Nederland nog zo minimaal is en ik nog studeerde, krijg ik ook geen uitkering. Het is dus helaas niet zo goed geregeld in Nederland, zoals we dachten… Aangezien ik al jaren ziek ben, heb ik zelf al mijn spaargeld in behandelingen en onderzoeken gestoken, wat nog niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. Samen met mijn familie zijn we al duizenden euro’s verder, mede door alle foute diagnoses. Het is dus onmogelijk voor mij en mijn omgeving om deze behandeling te financieren.

Lopen voor Lyme
Mijn team en ik doen mee aan Lopen voor Lyme, omdat wij dit nog als enige manier zien om hopelijk geld bij elkaar te krijgen, zodat ik behandeld kan worden. Door middel van deze actie wil ik mijn hoop op een toekomst levend houden, met kans op genezing. Al het geld zal gebruikt worden voor mijn herstel.
Daarnaast doen we mee met Lopen voor Lyme, omdat het verschrikkelijk is, dat er zoveel mensen dit mee moeten maken. Lyme wordt een steeds grotere (volks)ziekte. Ik hoop niet alleen op een behandeling voor mijzelf, maar ook op Lyme awareness, zodat hopelijk de toekomst voor andere lyme patiënten beter wordt. Het is verschrikkelijk om je zo machteloos te voelen. Ik hoop op meer erkenning voor deze ziekte, betere testen, richtlijnen en vergoedingen. Je leven staat al helemaal op zijn kop, als je ernstig ziek bent en dan krijg je ook nog stress om (financiële)zorgen.

Helpen?
Wil jij mij steunen, zodat ik eindelijk een juiste behandeling kan ondergaan tegen deze hardnekkige ziekte? Wil jij mij een kans geven, zodat ik weer naar de toekomst durf te kijken en weer alles uit het leven kan halen wat er in zit?
Dit kan je doen door één van mijn lopers te sponseren uit Team LOVE M’.
Dit bedrag wordt rechtstreeks naar mij overgemaakt. De stichting zit hier dus niet tussen.

Elke donatie stel ik (en mijn teamgenoten ook) zeer op prijs en brengt mij steeds dichterbij het doel: werken aan mijn genezing, zodat ik eindelijk weer mijzelf kan zijn en kan genieten van al het moois in het leven! Ik wil weer kunnen stralen zoals op bijgevoegde foto’s.

Het zou ook heel fijn zijn als deze actie wordt gedeeld via social media.
Onze dank is zeer groot!!
Mochten er vragen zijn dan kan je een mail sturen naar teamlovem@outlook.com
Tips of ideeën voor het inzamelen van geld zijn ook van harte welkom.

Liefs,
Mariska Klomp en haar team

PS:
Tips bij een tekenbeet!!!!

Haal een teek zo snel mogelijk uit het lijf door middel van een tekentang of tekenpas. Pak de teek zo dicht mogelijk op de huid bij zijn kop en trek hem er voorzichtig uit. Desinfecteer de huid daarna en zeker niet daarvóór. Schrijf op wanneer en waar je gebeten bent. Stuur de teek op naar een lab, zodat ze kunnen controleren of de teek besmet is met de Borrelia bacterie en/of co-infecties. Hierdoor kun je erop tijd bij zijn, zodat je een hele molen met fouten diagnoses kunt vermijden. En het belangrijkste op tijd in kan grijpen, zodat de ziekte niet het hele lichaam aantast!

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Mariska Klomp
Teamcaptain:
Riesje Hagoort

Social media

 

De lopers