Team Marieke

Opgehaald: 100% Teamleden: 15 Doel: €10.000

Team Marieke loopt hard en wandelt voor Marieke!
——–
We hebben het streefbedrag van 10 duizend euro gehaald! Alle sponsors tot nu toe ontzettend bedankt daarvoor.

Maar we gaan onverminderd door met de actie. Sponsoren kan via de website tot zaterdag 14 april a.s.19 uur.

De kosten zullen namelijk veel hoger zijn dan het het gekozen streefbedrag voor Marieke.

Jammer genoeg is Marieke tot nu toe niet echt opgeknapt. Ze is soms ten einde raad.

Ze heeft daarom besloten om nu behandeld te worden op de ILADS manier en dat is heel duur, o.a. infusen met antibiotica en veel supplementen medicamenten.

Marieke hoopt met deze sponsoraktie een deel van die kosten te kunnen gaan betalen. En u kunt daar een steentje aan bijdragen!

——–
Marieke is al meer dan 17 jaar ziek en weet pas sinds 5 jaar dat ze (chronische) Lyme heeft.

Dagelijks merkt ze de ellende van de ziekte:
Heel vaak ondraaglijke pijnen in het hele lichaam, met extreme moeheid. En steeds weer andere klachten en nieuwe symptomen, zoals hartritmestoornissen, zenuwpijnen en neurologische (loop)stoornissen. En niet kunnen onthouden en concentreren: ze kan al jaren geen boek meer lezen. Ze ligt heel vaak op bed. Plannen voor bezoek aan familie of vrienden kan ze nooit ver van tevoren maken. Per dag merkt ze of ze iets kan of niet: een enorme beperking van leven en kwaliteit van leven!

Marieke is dagelijks bezig met “overleven” en wordt mentaal op de been gehouden door de liefde voor en de warmte van haar huisdieren Woelie, Izzy, Lola en Smokii. Daarnaast heeft zij de steun van een lieve groep mensen om haar heen: de betrokken behandelaars, buren, goede vrienden en haar familie.

Haar leven is soms een hel, zoals dat van veel Lyme-”lotgenoten”:
Heel weinig kunnen en elke dag vechten tegen de lichamelijke klachten. Elke dag staat in het teken van een streng (lyme verantwoord) dieet volgen, naar therapeuten gaan om de klachten draaglijk te maken en te houden en het slikken van medicijnen en supplementen. Tussendoor veel op bed, lichamelijk uitgeput en/of te veel pijn om iets te kunnen.

En er zit tot nu toe nog geen grote verbetering in haar klachten. Steeds als het beter lijkt te gaan komt er weer een enorme terugval en word je weer finaal onderuit gehaald. Dit is zowel fysiek zwaar als mentaal erg frustrerend. Daarbij geen zekerheid dat je (volledig) zult herstellen omdat je al zo lang ziek bent.

Er is in het algemeen heel weinig steun en erkenning van overheidswege en in de zorg. Veel behandelingen en medicijnen zijn duur en worden niet of veel te weinig vergoed, ondanks de premie van een paar honderd euro’s per maand. Terwijl de uitkering om van te leven laag is. Haar behandelingen lopen in de duizenden euro’s per jaar nog afgezien van nog duurdere behandelingen met antibiotica. Een nieuwe infuuskuur kost wel 30 duizend euro’s en wordt niet vergoed.

Altijd maar afhankelijk zijn van anderen, zowel in het dagelijks functioneren als ook financieel. En steeds pijn en moeheid ervaren, is om moedeloos en wanhopig van te worden en die momenten kent Marieke maar al te goed. Toch is haar lijfspreuk: Never give up!

Als vrienden en familie willen we samen haar weer steunen met deze sponsoractie “Lopen voor Lyme”. Zo kunnen we haar helpen de hoge kosten te dekken die gemoeid gaan met het bestrijden van deze ziekte. Ze mag weten dat we allemaal haar moed en doorzettingsvermogen bewonderen en trots op haar zijn!

Daarom vragen wij u om één of meer van de lopers of renners van ons team te sponsoren, allemaal voor Marieke!

Mocht je nog meer willen weten over Marieke en haar situatie: https://www.stoppestennu.nl/steun-onze-vrijwilligster-marieke-haar-strijd-tegen-lyme

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Marieke Klein Haneveld
Teamcaptain:
Rogier Dijk

Social media