Team May

Opgehaald: 89% Teamleden: 12 Doel: €4.000

“Het leven van deze meid is één groot feest”, zeiden wij een paar jaar geleden nog tegen elkaar. Maar door één enkele tekenbeet in 2015 veranderde het “feestje” in een hel.
Twee maanden na de tekenbeet kreeg May griepklachten, ontstekingen in gewrichten, buikpijn, vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn etc… De ene week voelde May zich redelijk, de andere week was ze doodziek.
Bezoekjes aan huisarts, fysiotherapeuten, podologen, orthopeden, leverde niets op.
Uiteindelijk, na bijna 2 jaar aanmodderen,  is er op herhaaldelijk aandringen van ons,  door de reumatoloog onderzoek gedaan en de uitslag was heel duidelijk: ‘Ziekte van Lyme in laatste stadium’. Maar, werd er gelijk bij vertelt, na 4 weken antibiotica ben je er weer van af.
Eerst moesten er nog lumbaalpuncties en dergelijke genomen worden. We zijn in 3 ziekenhuizen geweest en overal kregen we hetzelfde te horen; de antibiotica is voldoende om te genezen!
Helaas werden de klachten bij May alleen maar erger en er kwamen ook steeds meer klachten bij. De vermoeidheid is zo groot dat ze niet alle lessen op school kan volgen, iedere enigsinds sportieve activiteit zorgt voor extreme spierpijn, haar gehoor is achteruit gegaan, kan gedachten niet ordenen, kan niet tegen licht, alles doet pijn etc …
In het ziekenhuis kregen we te horen dat ze niets meer voor haar kunnen doen. May heeft de volledige behandeling gehad en de klachten? ….dat zit dus tussen je oren.
De medisch psycholoog waar we heen gestuurd werden had al snel door dat het zeer onwaarschijnlijk was dat het bij May tussen de oren zit en adviseerde revalidatietherapie en staat volledig achter de behandelingen in het ‘alternatieve’ circuit.
In het reguliere circuit doen ze niets meer voor May, opgeven is geen optie, dus zijn we bij een integrale geneeskundige terecht gekomen die lymespecialist was. Ze heeft nu een jaar antibiotica geslikt en via infusen gekregen. Zeker 7 verschillende kuren, zowel biologische als de reguliere antibiotica, maar niets heeft geholpen.
Inmiddels zijn we gestart met CBD-olie van Kannaway (hoge concentratie) om de scherpe randjes van de constante pijnen af te halen en zijn we een behandelingstraject bij MeCeBi (bioreconantie) gestart.
May heeft weer een beetje hoop gekregen, hoop dat dit traject de kwaliteit van haar leven zal verbeteren. Ze verdient het!!

May is nu 14 jaar en heeft nog een heel leven voor zich. Opgeven is geen optie en dus blijven we zoeken naar een methode die haar beter kan maken. Echter het kostenplaatje is enorm, omdat niets vergoed wordt door de verzekeringen. Alle hulp om zo de behandelingen van May voort te kunnen zetten is van harte welkom! Daarom lopen wij met ‘team May’ mee aan lopen voor lyme.

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
May Boekenoogen
Teamcaptain:
Ilona Boekenoogen

Social media