Team Nando

Opgehaald: 45% Teamleden: 14 Doel: €8.000

Mijn Naam is Nando Schook en ik ben 17 jaar oud, ik vecht al 4 jaar tegen de ziekte van Lyme.

In 2014 was ik ingeloot voor een opleiding aan de vrije school, een droom van mij die in vervulling ging. Voor de eerste keer zat ik gewoon liever op school dan thuis. Maar helaas, In Oktober 2014 werd ik ziek. Ik kreeg hevige (zenuw)pijnen, was extreem vermoeid en kon mij niet meer concentreren en kreeg steeds meer klachten, tot op het punt dat ik een rolstoel nodig had om me te kunnen verplaatsen. Naar school gaan ging niet meer tot op de dag van vandaag lukt het mij nog steeds niet.

Vele onderzoeken door medisch specialisten konden echter de oorzaak niet achterhalen. De ziekte van Pfeiffer, CVS, enz. alles werd door hun uit de kast gehaald. Een zwaar revalidatie traject moest ik volgen wat in mijn woorden alleen maar kan worden beschreven als hel. Toen ook dit niet de oplossing bleek te zijn, en ik uiteindelijk alleen maar zieker werd konden ze mij niet verder helpen, het zou dus wel tussen mijn oren zitten. Het heeft me gelukkig wel zover geholpen dat ik de rolstoel niet meer nodig had, maar verder waren ze van geen enkele hulp.

Samen met mijn ouders zijn we eind 2015 verder op onderzoek gegaan en een zelf betaald bloedonderzoek (via dr. van Montfort, een specialist in Lyme) wees uit dat ik de ziekte van Lyme had met meerdere co-infecties. En ja toen herinnerden wij ons de rode plek op mijn arm in 2013 waarvan de diagnose ringworm was. Achteraf dus de niet herkende tekenbeet opgelopen tijdens een uitje met vrienden in het bos. En een verklaring waarom ik mij toen ook al niet lekker voelde.

Blij dat er eindelijk een diagnose was. Maar helaas weten we nu wel beter. Nederlandse zorg verzekeringen vergoeden geen behandelingen en er is helaas geen eenduidige behandeling voor Lyme. De afgelopen jaren hebben mijn ouders enorm hard moeten werken om de behandelingen te kunnen betalen en de dagelijkse zorg te verlenen. Alle spaarpotjes zijn op gebruikt. Vakanties en leuke dingen doen kan al jaren niet meer. Mijn behandelingen hebben ze begin dit jaar moeten stopzetten omdat het geld er gewoon niet meer is.

Stilstand betekent ook achteruitgang, en ik ben er nog lang niet.

Ik hoop door middel van dit evenement mijn ouders te kunnen helpen om weer verder te kunnen gaan met mijn behandelingen. Op de hoop ooit van deze vreselijke ziekte te genezen en te kijken of er andere dromen zijn die ik weer kan verwezenlijken. Het gevecht tegen deze ziekte en de strijd met (school)artsen/leerplicht/gemeente enz. heeft ons totaal uitgeput.

Op zaterdag 14 april 2018 vindt het evenement “Lopen voor Lyme” plaats. Dit is een wandel- en hardloop evenement voor Nederlandse chronische Lyme patiënten. Het doel is om zoveel mogelijk funding op te halen. Alhoewel het gewenste bedrag als veel klinkt hebben we helaas al vele malen meer uit moeten geven. Een team van familie en vrienden gaat voor mij deze uitdaging aan om geld op te halen zodat het mogelijk is om de behandelingen voort te zetten en te gaan voor een betere kwaliteit van leven!

Ik dank iedereen van harte voor de hulp! Vooral de lopers en donateurs.

Groetjes Nando.

Team Nando wordt o.a. gesponsord door
Van der Valk Hotel Houten https://www.hotelhouten.nl/
ReplaceDirect https://www.replacedirect.nl/

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Nando Schook
Teamcaptain:
Rocco Schook

Social media

Doneren

Steun Team Nando door een loper uit het team te sponsoren.

Steun het team