Team Tommy

Opgehaald: 26% Teamleden: 7 Doel: €15.000

TIP!!! Bekijk het promofilmpje over Tommy: youtu.be/wKg5zBB1jqY
&
Volg het team: Facebook.com/LopenVoorLymeTeamTommy
(kopieer URL naar adresbalk)

Tommy kreeg op zijn 23e ernstige darmklachten. Hij had net een appartement gekocht, een nieuwe baan (laborant) vol toekomstperspectief en een leuke relatie. De ziekte van Crohn werd geconstateerd maar andere klachten zoals extreme vermoeidheid en voedselintoleranties zaten ‘tussen zijn oren’ volgens de doktoren. Ze vonden namelijk niets uitzonderlijks in zijn bloed.
Tommy kreeg steeds meer klachten en voelde zich zo slecht dat hij verder zocht en kwam via diverse fora uit bij Prof. Dr. DeMeirleir uit België, die hem eind 2011 voor het eerst behandelde. Het was de eerste arts die zijn klachten erkende en door wie hij zich serieus genomen voelde. Echter, eind 2012 was de trip naar België niet meer op te brengen. Zowel fysiek, mentaal als financieel was de bodem bereikt, waardoor Tommy genoodzaakt was de behandeling te stoppen.
Er was wel enigszins resultaat geboekt; het totaal niet kunnen verdragen van licht en geluid was iets verbeterd en dat hij i.p.v 18 uur nu gemiddeld ‘nog maar’ 12 tot 14 uur per dag op bed ligt.

Inmiddels is Tommy tien jaar ziek en zijn de baan en relatie vage herinneringen en het appartement een strop om zijn nek.
Hij heeft dagelijks last van o.a. gewrichts-, spier- en botpijnen, zenuwpijnen en ernstige geheugen en concentratieproblemen. Geluid en licht kan hij soms nog steeds moeilijk verdragen. Ook de hevige darmproblemen en de voedselintoleranties zijn nog steeds aanwezig. Dit is slechts een greep uit een waslijst aan klachten.
Elke kleine handeling zoals eten bereiden, douchen, scheren kost hem heel veel energie. Bij zaken als huishouding en koken heeft hij hulp nodig. Hij krijgt 1,5 uur per week huishoudelijke hulp (WMO), maar dit is niet toereikend.
Chronische Lyme wordt niet erkent in Nederland, waardoor de zorgverzekeraar niets vergoed. Aangezien er met behandeling wel vooruitgang is geboekt, wil Tommy verder gaan met een behandeling. Dit is alleen mogelijk als hier voldoende geld voor beschikbaar is.

Daarom vragen wij u om ons te helpen om geld in te zamelen, zodat Tommy verder kan met zijn behandeling en hopelijk weer een leefbare toekomst krijgt.

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Tommy van Hal
Teamcaptain:
Liesbeth van Hal

Social media