Vet stoere chicks

Opgehaald: 11% Teamleden: 8 Doel: €10.000

Note: Laura staat in ons team ingeschreven omdat de ziekte van Lyme grillig is. Momenteel gaat het redelijk met haar gezondheid maar dat kan over een aantal maanden als ze stopt met de infusen zo weer anders zijn. Laten we hoopvol zijn en vast houden aan haar positieve instelling; ik versla Lyme!

Wij doen mee voor onze vriendin Laura die haar behandeling net als vele andere lyme patiënten zelf moet betalen. Behandeling via infusen is erg duur daarnaast komen er nog kosten bij voor aanvullende medicatie.

Inmiddels heeft Laura haar eerste behandelingen via infusen gehad maar deze hebben helaas niet het gewenste resultaat gehad. Daarom is zij nu bezig met een tweede ronde die inmiddels al vele maanden duurt.
Geschatte kosten per maand lopen op tot ruim 500 euro.

Hier lees je haar verhaal :

Mijn verhaal

Mijn verhaal begint in 2009.

Na een aantal ontstekingen in mijn mond kreeg ik de ziekte van pfeiffer. Ik sliep 18 uur per dag.
Het vele slapen werd minder maar in de loop van het jaar kwamen er steeds meer klachten bij. Ik werd steeds vermoeider. Mijn hart slag werd steeds hoger. Ik kreeg last van brain fog en algehele malaise.

Eerst dacht ik dat het stress was. Vervolgens probeer je dingen als vitaminepillen, nog gezondere voeding, het voedingseliminatiedieet, extra sporten, hypo allergene producten maar niets hielp…
Eind 2010 kwamen er ook nog gewrichtsklachten bij en moest ik smiddags slapen om de dag door te komen.Ik kwam in de ziektewet en werd door de huisarts na wat bloedonderzoeken naar de internist verwezen.

In de eerste minuut kreeg ik al de diagnose chronisch vermoeidheidssyndroom. Er werd gezegd; we erkennen dat je ziek bent maar we doen er niets mee. Voor de vorm werden er nog wat bloedtesten gedaan en kreeg ik een echo van mijn buikorganen.

Het was wel duidelijk dat ik verder niets hoefde te verwachtten. Op mijn aandringen werd er nog een ecg gedaan. Die was niet goed en na 24 uur een holterkastje (meten van de hartslag) gedragen te hebben kreeg ik er een diagnose bij; Inappropriate sinus tachycardia (hartritme stoornis).
Ik kreeg medicijnen mee van de aardige cardioloog maar de oorzaak wist men niet.

Uiteindelijk ging ik naar huis met twee diagnoses. Of beter gezegd ze hadden twee symptomen benoemd.

Ik had zelf inmiddels onderzoek gedaan en bestudeerde zelf mijn eigen bloed uitslagen, het klopte niet ik had geen CVS of ME! Toen ik tot de conclusie kwam dat ik in Nederland niet verder geholpen ging worden ben ik zelf contact gaan leggen met een arts in Belgie die zich heeft gespecialiseerd in dit soort ziektebeelden. Na wat onderzoeken vermoedde hij de ziekte van Lyme. Dit was al eind 2011.

Er werd een behandeling gestart en na een paar maanden kon ik weer aan het werk. Ondertussen werd er geprobeerd te achterhalen welke variant ik had en of er co infecties waren. Die had ik gelukkig niet en in 2013 kreeg ik uiteindelijk via een bloedtest in het Lyme ziekenhuis in Augsburg (Duitsland) te weten welke lyme soort ik heb.

Al die jaren ging het op en af. Ik had weer een beetje een leven. Niet het leven van een normale 30 jarige maar het ging. In 2015 ging ik weer achteruit. Ik kreeg last van constante duizeligheid en spierzwakte. Ik mocht dit keer naar de neuroloog. Ik kreeg een kort lichamelijk onderzoek en moest een paar keer snel ademhalen (hyperventileren). Ze vroeg of ik daar duizelig van werd. Ja, wie niet? Dus ik had chronische hyperventilatie!

In dat najaar kwamen er weer hardnekkige ontstekingen in mijn gebit bij. Ook werd ik steeds zwakker.
Toen kreeg ik een klapvoet. Weer naar de neuroloog en de diagnose is; er zal wel een zenuw bekneld zitten. Op aandringen van een vriendin kreeg ik een mri van mijn hoofd. Toen ik terugkwam voor de uitslag zat ik ondertussen in een rolstoel. Dus ik kreeg nu een zenuw en spier onderzoek.
Alle uitslagen waren in orde. Als het erger werd mocht ik terugkomen! Na nieuwe medicijnen uit België knapte ik weer een beetje op. Niet genoeg om mijn werk weer volledig te hervatten.

De kans dat ik een arbeidsongeschiktheidsuitkering krijg is nihil. Een behandeling in het reguliere circuit gaat er voorlopig ook niet komen zolang er geen erkenning is voor chronische lyme..

In juli van 2016 wil ik graag mijn antibiotica behandelingen aan het infuus gaan starten in de hoop op een kwalitatief leven. Voor deze behandelingen is geld nodig, deze kosten € 180,00 per week en duren minimaal 20 weken. De vooruitzichten zijn positief, maar een terugval is niet uitgesloten. Ik zou graag weer willen genieten van het leven. Nagenieten van een BBQ bij vrienden en het niet met drie dagen op de bank hoef te bekopen op mijn leeftijd.

Ik ben een trots iemand die niet snel om hulp vraagt, maar ik heb geen opties meer…………

Willen jullie mij verder helpen?

Heel erg bedankt…………..Laura

Ik ben een van vele. Dus graag de petitie tekenen. https://iladsvoorlyme.petities.nl/

Informatie

Naam van Lyme patiënt:
Laura van Weezep
Teamcaptain:
Norma van der Stoep

Social media