Wat is Lopen voor Lyme

Lopen voor Lyme is een wandel en hardloop event voor Nederlandse chronische Lyme patiënten. De deelnemende teams proberen zoveel mogelijk funding op te halen voor de patiënten waar ze voor lopen. 100% van het opgehaalde geld gaat rechtstreeks, zonder tussenkomst van de stichting, naar de chronisch Lyme patienten waar een team voor deelneemt.

De derde editie van Lopen voor Lyme vindt plaats op 4 april 2020. Inschrijvingen openen op 9 december 2019.

Extra mooi: het Lymefonds loopt ook mee

Naast de teams die lopen voor chronisch Lyme patiënten doen er deze editie ook lopers mee die geld ophalen voor het Lymefonds. Donaties aan deze lopers gaan volledig naar het Lymefonds. Het Lymefonds (opgericht door de Lymevereniging) gaat op een professionele manier fondsen werven voor het bevorderen van vernieuwende projecten met betrekking tot de ziekte van Lyme en co-infecties, in het bijzonder op het gebied van preventie, diagnose, testen, zorg, behandeling, wetenschappelijk onderzoek en publieksvoorlichting over de ziekte van Lyme.

Over Lopen voor Lyme:

  • Het doel: creëren van Lyme awareness en het ophalen van funding voor het bekostigen van (buitenlandse) behandelingen, medicijnen, onderzoeken en dergelijke. Al het gedoneerde geld gaat direct naar de patiënten toe, dus geen tussenkomst van stichtingen of andere partijen.
  • De start is 4 april om 12:00 uur ‘s middags en Lopen voor Lyme eindigt groots om 17:00 uur. Direct na de loop wordt de eindstand bekend gemaakt. Uiteraard zijn gedurende de hele dag toeschouwers van harte welkom!
  • Tijdens de loop zullen de lopers op micro niveau vergelijkbare symptomen als Lyme tegenkomen: fysieke vermoeidheid (niet meer kunnen), mentale vermoeidheid (niet meer willen), ondanks alles toch voor jezelf blijven zorgen (eten, drinken) en proberen te blijven genieten (ondanks alles).
  • Direct na de loop is er een speciaal moment voor chronisch Lyme patiënten. Uiteraard zijn gedurende de hele dag toeschouwers van harte welkom!

Meer informatie

Waarom Lopen voor Lyme

Meer dan 25% van de Lyme patiënten heeft al meer dan 10.000 euro uit eigen vermogen uitgegeven aan de ziekte van Lyme.

Learn More

Hoe werkt het?

Nederlands chronisch Lyme patiënt schrijft zijn team (min. 5 max. 20 lopers) in en stelt een streefbedrag in. De lopers zoeken vervolgens sponsoren.

Learn More

Wat is de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme, veroorzaakt door de Borrelia bacterie, is de snelst groeiende infectieziekte van Europa. De ziekte kan je oplopen na een tekenbeet.

Learn More

Het Parcours

Informatie over het hardloop- en wandelparcours, entertainment en faciliteiten worden hier de komende tijd geplaatst.

Learn More

Deelnemende teams