Wat is Lopen voor Lyme

Lopen voor Lyme is een wandel en hardloop event voor Nederlandse chronische Lyme patiënten. De deelnemende teams proberen zoveel mogelijk funding op te halen voor de patiënten waar ze voor lopen.

De tweede editie van Lopen voor Lyme vindt plaats op zaterdag 14 april 2018 op het Henschotermeer te Woudenberg.

  • Het doel: creëren van Lyme awareness en het ophalen van funding voor het bekostigen van (buitenlandse) behandelingen, medicijnen, onderzoeken en dergelijke. Al het gedoneerde geld gaat direct naar de patiënten toe, dus geen tussenkomst van stichtingen of andere partijen.
  • De start is om 12:00 uur ‘s middags en Lopen voor Lyme eindigt groots om 19:00 uur. Direct na de loop is er een speciaal moment voor chronisch Lyme patiënten. Uiteraard zijn gedurende de hele dag toeschouwers van harte welkom!
  • Tijdens de loop zullen de lopers op micro niveau vergelijkbare symptomen als Lyme tegenkomen: fysieke vermoeidheid (niet meer kunnen), mentale vermoeidheid (niet meer willen), ondanks alles toch voor jezelf blijven zorgen (eten, drinken) en proberen te blijven genieten (ondanks alles).
  • Direct na de loop is er een speciaal moment voor chronisch Lyme patiënten. Uiteraard zijn gedurende de hele dag toeschouwers van harte welkom!

Meer informatie

Waarom Lopen voor Lyme

Meer dan 25% van de Lyme patiënten heeft al meer dan 10.000 euro uit eigen vermogen uitgegeven aan de ziekte van Lyme.

Learn More

Hoe werkt het?

Nederlands chronisch Lyme patiënt schrijft zijn team (min. 5 max. 20 lopers) in en stelt een streefbedrag in. De lopers zoeken vervolgens sponsoren.

Learn More

Wat is de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme, veroorzaakt door de Borrelia bacterie, is de snelst groeiende infectieziekte van Europa. De ziekte kan je oplopen na een tekenbeet.

Learn More

Het Parcours

Informatie over het hardloop- en wandelparcours, entertainment en faciliteiten worden hier de komende tijd geplaatst.

Learn More

Deelnemende teams