Het Henschotermeer is een prachtige locatie gelegen in  Woudenberg, provincie Utrecht.

Het recreatiegebied heeft een oppervlakte van 60 hectare. Hiervan is 13 ha. water, 10 ha. stuifzand en 30 ha. bos.

Bereikbaarheid

Heygraeff 2, 3931 MK Woudenberg

  • Auto: A12 Arnhem, afslag 22 / A12 Utrecht, afslag 21 / A28 afslag 5
  • OV: de streekbus (lijn 81, van Driebergen-Zeist NS naar Veenendaal) brengt u naar het Henschotermeer via de halte Heygraeff
  • Fiets: je kunt je fiets stallen in de grote fietsenstalling, bereikbaar vanaf de Zeisterweg

Parkeren

Vanaf het moment dat je het terrein van het Henschotermeer oprijdt zullen er Lopen voor Lyme vrijwilligers klaar staan om je de weg te wijzen en tevens zijn er borden aanwezig die je de juiste richting op sturen. Er zijn aparte parkeerplekken voor de lopers, bezoekers en voor de chronisch Lyme patienten (de VIP parkeerplekken).

Vanaf de VIP parkeerplaats rijden er golfkarretjes naar het basecamp toe. Hier kunnen de chronisch Lyme patiënten gebruik van maken.

Een parkeerkaart (voor de hele dag) kost 7 euro per auto. Het dagtarief van 7 euro geldt alleen als de parkeerkaart binnen twee uur aangeschaft wordt, anders geldt het uurtarief. De deelnemend Lyme patienten krijgt 1 gratis parkeerkaart van ons thuisgestuurd.

Als loper wandel je naar het basecamp toe, vanaf de parkeerplaats kom je toegangspoorten tegen waar onze vrijwilligers je een toegangsbewijs geven zodat je gratis het terrein van het Henschotermeer op kan.

De parkeerkosten zijn kosten van het Henschotermeer, de toegangsprijs die normaliter betaald moet worden om het terrein op te komen hebben wij al voor je betaald. 

Parcours

Het Lopen voor Lyme parcours heeft een totale rondelengte van 2,45km. De ondergrond bestaat uit gravel/schelpenpad. Het parcours loopt rondom het prachtige meer heen, je hebt dus een mooi uitzicht! Momenteel zijn we bezig om te bekijken of we de hardlopers en lopers een gedeelte ander parcours laten lopen zodat de hardlopers echt lekker kunnen rennen ;-).

Het parcours loopt langs het basecamp dus na een ronde kan je even, als je wilt, rusten of je teamleden ontmoeten! In het basecamp is betaalde catering aanwezig en rondom het parcours zijn twee verzorgingsposten waar voor de lopers gratis water, fruit, repen en energiedranken aanwezig zijn zolang de voorraad strekt.

Tevens vind je langs het parcours een EHBO post.

Het Basecamp

In het basecamp vind je het secretariaat waar je je als loper aanmeldt en een gezondheids- en vrijwaringsverklaring ondertekent. Vervolgens krijg je een startbewijs.

Midden in het basecamp vind je alle teamtafels. Voor elk team is er een tafel gereserveerd. Dit is de plek waar je je spullen kan neerleggen, even kan rusten, wat kan eten en of gezellig je teamleden kan ontmoeten.

De Lopen voor Lyme vrijwilligers (te herkennen aan blauwe hesjes) kunnen je vertellen welke tafel voor jou is. Let op: de ruimte in het basecamp is beperkt en dus de ruimte van de teamtafels ook. Zeker na de finish zal het flink druk zijn en zal niet iedereen kunnen zitten aan de tafels. Krap maar gezellig!

Tevens vind je in het basecamp een aantal kraampjes van o.a. de Lymevereniging, het Lymefonds en een merchandise kraam van Lopen voor Lyme. Ook het podium en de rusttent en de VIP tent (beiden voor chronisch Lyme patiënten) staan in het basecamp.

Rondom het parcours en in het basecamp zijn toiletten aanwezig. Vlak naast de VIP tent komt een invalide-toilet voor de chronisch Lyme patiënten.

Direct tegen het basecamp aan vind je de start/finishboog vanaf waar jouw Lopen voor Lyme avontuur begint. Vlak voor elke starttijd roepen we dit duidelijk om zodat je weet wanneer het precies tijd is om je te melden bij de start/finishboog. Voordat je start wordt er nog een foto genomen van de startgroep en dan kan je beginnen!

Let op: er zijn geen douches en of kluisjes aanwezig. Ook WIFI is niet aanwezig dus zorg dat je 4 april nog genoeg data hebt om leuke filmpjes te kunnen plaatsen op je social media, met de hashtag #lopenvoorlyme uiteraard 😉

Vragen

Op 4 april zullen er meer dan 60 vrijwilligers actief zijn. Als je vragen hebt kan je die uiteraard aan hen stellen, zij zullen je verder helpen of doorverwijzen naar de juiste post. De vrijwilligers herken je aan het blauwe hesjes met daarop het Lopen voor Lyme logo.

Reglement Lopen voor Lyme en Henschotermeer

  • Het is 4 april niet toegestaan om honden en/of andere huisdieren mee te nemen (is op het gehele terrein van Henschotermeer niet toegestaan).
  • Het Henschotermeer is een natuurgebied. We vragen je daar met respect mee om te gaan en het netjes achter te laten en afval in de afvalbakken te deponeren.
  • Op het parcours zijn geen kinderwagens, rolstoelen, nordic walking stokken etc. toegestaan. Dit alles i.v.m. de veiligheid.
  • Er mag geen eten/drinken/spullen verkocht worden door de teams.
  • I.v.m. de beperkte ruimte in het basecamp is het niet mogelijk om als team een partytent neer te zetten etc.
  • Het aanleggen van vuur en het gebruik van barbecues (m.u.v. gastoestellen) is niet toegestaan.
  • Eigen muziek is niet toegestaan, we zorgen voor genoeg leuke deuntjes.

Overnachten

Bungalow:

Hotel:

Camping:

Contact Details

Stichting Lopen voor Lyme

info@lopenvoorlyme.nl

Lees meer

Henschotermeer

Heygraeff 2
3931 MK
Woudenberg

Lees meer