Lymefonds

Groot nieuws! We hebben bij de komende editie van Lopen voor Lyme (4 april 2020) een heel mooie nieuwe mogelijkheid om mee te doen en bij te dragen! Er is voor het eerst de mogelijkheid om mee te lopen in een team voor het Lymefonds. ‘Team Lymefonds’ haalt geld op voor verbetering van de situatie van alle lymepatiënten. Het team heeft plaats voor 100 hardlopers en wandelaars.

Na twee edities Lopen voor Lyme vinden we het tijd dat we, naast de zeer belangrijke mogelijkheid om geld op te halen voor chronisch Lyme patiënten die deelnemen met een team, ook iets doen voor alle chronisch Lyme patiënten in Nederland, vandaar deze samenwerking met het Lymefonds.

Net zoals bij de teams die lopen voor een chronisch Lyme patiënt, gaat ook 100% van de donaties aan Team Lymefonds naar het Lymefonds toe. De Lymevereniging neemt het initiatief om het onafhankelijke Lymefonds op te richten. Dit Lymefonds gaat op een professionele manier fondsen werven voor:

  • Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek volgens de nieuwste internationale inzichten naar de ziekte van Lyme en co-infecties.
  • Het bevorderen van vernieuwende projecten met betrekking tot de ziekte van Lyme en co- infecties, in het bijzonder op het gebied van preventie, diagnose, testen, zorg, behandeling en de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen met Lyme.
  • Subsidie verstrekken aan de Lymevereniging.
  • Het ondersteunen en/of organiseren van campagnes om de bewustwording over de ziekte van Lyme te bevorderen en publieksvoorlichting te geven over de ziekte van Lyme.

Fred Verdult is initiatiefnemer van het Lymefonds: “We hopen dat dit Lymefonds een wereld van verschil gaat betekenen voor lymepatiënten. Net zoals bij andere fondsen gaan fondsenwerving en het stimuleren van bewustwording over de ziekte hand in hand. De haalbaarheid van het Lymefonds hebben wij getoetst door een brainstormavond met experts op het gebied van fondsenwerving en zij vinden het plan kansrijk.”

De inschrijvingen voor Lopen voor Lyme openen op 9 december 2019 maar je kan je nu alvast aanmelden bij Team Lymefonds.

Geef jij het Lymefonds een droomstart? Wandel of ren op 4 april 2020 mee met Team Lymefonds!

https://nl.surveymonkey.com/r/teamlymefonds
Nog vragen? lopenvoorlyme@lymefonds.nl