Dennis Lives On

Opgehaald: 60% Teamleden: 15 Doel: €7.000

Help jij me in 2020 de finish te halen?

Chronische lyme is goed te behandelen. Ik heb al veel stappen gezet in mijn herstel. Door gebrek aan goede testen is de ziekte wel nog slecht erkend. Hierdoor heb ik mijn behandelingen zelf moeten betalen en kon ik niet lang in de ziektewet blijven.

Volgens mijn behandelaar ben ik nu, na 4 jaar, op 80% van mijn herstel van lyme. Dit betekent dat volgend jaar de eindstreep in zicht komt.

Met hulp van mijn ouders en een grote lening heb ik mijn hoofd net boven water kunnen houden. Nu is de bijstand ook tot een eind gekomen. Ik kan nog niet fulltime werken. Af en aan sta ik 1 dag per week voor de klas. Jullie steun heb ik hard nodig om de zorgkosten van 2020 te kunnen betalen.

De opbrengsten van de loop dekt een jaar van mijn zorgkosten. Dit is voor behandelingen, testen, medicatie en supplementen.

Meer over mij en mijn strijd tegen lyme:

9 maanden op zoek naar een diagnose.

1500 dagen geleden belde ik voor het eerst mijn huisarts op. Ik was constant in paniek. Ik voelde elke dag na werk schietende pijnen langs mijn ruggengraat. In de weekenden verdwaalde ik in het centrum van de stad waar ik al 6 jaar woonde. Op werk voelde ik mijn concentratie met de dag minder worden.

Ik had mijn bachelor studie technische informatica afgerond. Ik was net gestart met mijn eerste baan als programmeur van TV game shows. Ik wou graag presteren en een goede start maken met mijn carrière. Was ik een van de vele ambitieuze starters op weg naar een grote burn-out? Kwam dit echt allemaal door stress? Of was er meer aan de hand?

Alles wat ik deed om stress te verminderen werkte averechts. Vakanties hadden nog meer stress opgeleverd. Dichterbij werk wonen samen met gezellige huisgenoten bracht geen balans tussen werk en mijn sociale leven. Verminderde druk op werk verbeterde mijn inzet niet. Ik werd alleen maar zieker. Iedereen was ten einde raad. Ik, mijn familie, dokteren en mijn psycholoog.

Nietsvermoedend van het lange traject dat nog voor mij lag nam mijn moeder me vervolgens mee naar een een privé kliniek van een orthomoleculaire arts. Deze arts heeft mij op basis van gedeeltelijk positieve bloedtesten uit Duitsland samen met mijn symptomen gediagnosticeerd met chronische ziekte van Lyme.

Toen ik startte met de eerste behandeling voelde ik zo’n sterke reactie dat ik een half jaar bijna alleen in bed gelegen had. Deze terugslag is zeer kenmerkend voor lyme en dit was voor mij de definitieve bevestiging dat het ook echt lyme was.

Nu, 3.5 jaar aan behandelingen later, ben ik 80% hersteld!

Na 1.5 jaar in behandeling bij de orthomoleculair arts kon ik mijn bed weer uitkomen en goed op mijn benen staan, maar beter was ik nog niet. Ik was uitgevallen op werk en had nog geen energie of concentratie om te starten met een nieuwe baan. Toen we goede verhalen hoorde over een internist in duitsland heb ik daar mijn behandeling voortgezet.

Ook bij de Duitse internist ben ik 1.5 jaar in behandeling geweest. In die tijd heb ik samen met een compagnon een stichting opgezet waarmee we ict workshops gaven in het basis- en voortgezet onderwijs. In delen van het jaar leek de lyme op zijn retour te zijn. De workshops gingen goed. Helaas kwamen de klachten na een paar maanden steeds toch weer terug. Het was niet zo erg dat ik weer in bed lag maar genoeg om met de stichting steeds bij af te moeten beginnen.

Dit heeft me bij mijn huidige behandeling gebracht, bij een bioresonantie therapeut. Deze behandeling is specifiek gericht op het losmaken en bestrijden van de lyme bacteriën die diep in mijn lichaam en mijn hersenen verstopt zitten. Dit is waar antibiotica en kruiden alleen moeilijk bij komen. Het doel is een eind te maken aan de terugkerende klachten.

De behandeling slaat goed aan.

Enigszins sceptisch begon ik in juni 2019 met deze alternatieve behandeling. Toch merkte ik al snel dat het zeer effectief was. Net als bij de start van de eerste behandeling kreeg ik in het begin een flinke terugval. Ik moest weer stoppen met de ict workshops.

Vanaf december 2019, 6 maanden later, merk ik langzaam weer vooruitgang. Mijn concentratie is terug aan het komen is. Ik geef weer 1 dag in de week les en ben langzaam ook weer aan het leren om zelf te programmeren.

Sport, lesgeven en games maken. Ik ga alles uit mezelf halen.

Lyme heeft mij op het pad gebracht om alles uit mezelf te halen. Nu ik weet hoe het leven op zijn slechtst is wil ik ook ervaren wat er aan de andere kant te vinden is. Zo zag ik in het jaar dat ik op bed lag op TV atleten meedoen aan een obstacle run en ben ik zodra het kon gestart met trainen. Het hestel van lyme brengt veel ups en downs met zich mee, maar op de goede momenten heb ik een aantal runs kunnen lopen van 5 en 10km.

Wanneer ik beter ben, wil ik zelf een halve marathon run gaan lopen. Ik wil het lesgeven door gaan zetten en hoop te beginnen met een master studie. Ik wil mijn vaardigheden als programmeur weer naar een hoger niveau gaan tillen. Mijn doel is om na deze studie games te maken die je aan het denken zet. Educatieve games om leerlingen te leren programmeren en maatschappelijk betrokken games. Bijvoorbeeld over het proces waar ik de afgelopen jaren doorheen gegaan ben.

Zo werkt het

Selecteer een loper. Vul vervolgens in het formulier de sponsor gegevens in en klik op Doneer.
Je komt hierna op een bedankt pagina met mijn bankgegevens, zodat je het geld zelf over kan maken.

Wanneer je liever via iDeal doneert, kan dit ook via dit betaalverzoek. Je kan gewoon met je eigen bank doneren.

Mocht het allemaal toch niet lukken zal ik je aan het eind van de week een Tikkie sturen.

Bedankt!

Hartelijk dank voor jouw steun om dit mogelijk te maken.
Zonder jouw hulp zou dit volgend jaar nooit van start kunnen gaan. Nu heb ik een kans.

Nogmaals super bedankt!
Dennis Haverhals

Social media