Een toekomst voor Annick

Opgehaald: 2% Teamleden: 5 Doel: €10.000

Waar zal ik eens beginnen, Annick en haar strijd tegen Lyme en zijn gevolgen…

Zelf ken ik Annick nu een jaar of 6, ik kwam haar tegen op de manege bij de paarden. Hier kwam ze een paar keer per week voor haar verzorgpaard maar ze verscheen regelmatig een aantal dagen niet. Iets wat niet direct de aandacht trok. Mijn paard verhuisde naar een andere stal en een jaar later kwam ik Annick op de nieuwe stal weer tegen. Onze vriendschap groeide en ik kwam erachter waarom Annick eerder vaak afwezig was: de ziekte van Lyme. Annick is hier doodziek van geweest, het heeft ook bij haar lang geduurd voordat de juiste diagnose gesteld werd. De details zal ik eenieder besparen. Maar Annick vocht hard (en een tikkeltje eigenwijs) terug, geheel op eigen kracht en met onvoorwaardelijke steun van haar ouders. Door verschillende onderzoeken en medicatie kwam ze weer op de been. Een geheel zelf gefinancierde behandeling! Omdat ze dit grotendeels op eigen houtje voor elkaar heeft gekregen keren artsen en zorgverzekeraars haar de rug toe. Het gaat nu ‘goed’ is het excuus. Men vergeet dat ‘goed’ nog steeds niet écht goed is en dat het nu ‘goed’ gaat door een hoge maandelijkse medische kostenpost.

Binnen onze vriendschap heb ik heel vaak langs de zijlijn gestaan om toe te kijken hoe de ziekte van Lyme en zijn gevolgen Annick fysiek, en soms ook mentaal verwoest hebben. Hoge pieken als er een stap vooruit gemaakt werd en diepe dalen als er (weer) een tegenslag kwam, of komt. Toekijken hoe een van je beste vriendinnen worstelt met de ziekte en zijn gevolgen is moeilijk, heel moeilijk. Toen zij mij vroeg of ik haar kon helpen met deze actie, Lopen voor Lyme, twijfelde ik natuurlijk geen moment.

De ziekte beïnvloed (of verpest) al ruim 12 jaar de toekomst van Annick. Met behulp van de donaties kunnen we Annick en haar familie een blik op de toekomst en een stukje rust geven. Iets wat zij DIK verdienen.

Helpt u ons mee?

Social media