Flyme-ingo Maaike

Opgehaald: 23% Teamleden: 7 Doel: €15.000

Lieve allemaal,

Het lijkt alweer heel lang geleden sinds Maaike actief, energiek en wel was. In 2014 werd er een huis gekocht, werkte ze met veel plezier in de gehandicapten zorg en begin 2015 werd ‘wij twee’, ‘ons drie’ toen varkentje James-Bacon erbij kwam. Helaas was dat geluk van korte duur, Maaike werd erg ziek en ze kreeg een reeks aan lichamelijke en neurologische klachten die ons op een lange zoektocht naar de oorzaak stuurde.

Het duurde een tijd voordat wij eindelijk wisten wat er mis was in Maaike d’r lichaam. De ziekte van Lyme (en co-infecties).
Het duurde bijna een jaar voordat we door de Nederlandse medische molen waren en tot een verschrikkelijke conclusie kwamen.
Huisartsen en meerdere ziekenhuizen konden behalve een standaard kuurtje niets doen. Ze was volgens de artsen in de Nederlandse ziekenhuizen ‘uitbehandeld’.
Beter worden en weer terug in de maatschappij komen zou niet vanuit de Nederlandse medische hoek gaan komen. Na verder zoeken kwamen we uit bij een Professor in België die gespecialiseerd is in Lyme en co-infecties. Na een aantal medische onderzoeken kregen wij de bevestiging dat Maaike de ziekte van Lyme heeft en dat ze wel geholpen kon worden. En dat bewees zich al snel, Maaike ging erg hard achteruit maar kwam al vrij snel ‘stabiel’ toen ze de behandeling kreeg van de professor. Inmiddels gaat ze zelfs heel langzaam vooruit en heeft ze steeds vaker ‘beterdere’ dagen.

Door de Lyme heeft Maaike beschadigingen in haar lichaam, waardoor ze:
– Niet lang kan zitten en ligt hierdoor merendeel van de dag in bed en de overige uren beneden op de bank met de gordijnen dicht.
– Vanwege de complexiteit van de ziekte van Lyme, gemiddeld 45 pillen en supplementen per dag, 2 injecties per week en loodzware infuusbehandelingen nodig heeft.
– Niet tegen prikkels kan,
– Dagelijks last heeft van koortsaanvallen,
– 24/7 zuurstof nodig heeft,
– In een rolstoel zit.
– Vanwege beschadigingen in haar spijsverteringsstelsel regelmatig slecht kan eten, een streng dieet moet volgen zoals; glutenvrij eten, healthy lifestyle, geen sterke kruiden/specerijen en e-nummers kan verdragen en heeft ze een aantal andere intoleranties ontwikkeld.

Met jullie steun willen wij één doel bereiken:
-de medische zorg kosten dekken.
Denk hierbij oa aan:
– Medicijnen en supplementen,
– Laboratorium kosten,
– Specialistische verpleging,
– Materialen (bijvoorbeeld, infuusslangen, naalden etc.),
– Artsenconsulten,

Door jullie harde werk en inzet kunnen wij, ondanks alle ontberingen die Lyme veroorzaakt, genieten van de dagen die wel goed zijn.

Jan Lugtenburg

Social media