Inge wil weer springen

Opgehaald: 100% Teamleden: 10 Doel: €7.000

Inge wil weer springen

Al meer dan vijftien jaar heb ik de ziekte van Lyme. Soms heb ik perioden met bijna geen klachten, soms zijn er tijden dat ik bijna volledig huis-gebonden ben. Een klachtenvrije periode ligt helaas alweer ver achter mij. Kijkend naar de gehele linie dan word duidelijk dat ik steeds zieker word. Al meer dan een jaar is mijn energielevel enorm laag, op goede dagen kan ik hoogstens drie uur per dag kan iets actiefs doen, op slechte dagen lig ik de hele dag plat. De laatste maanden voel ik mij echter heel snel afglijden en ik ontwikkel ook in snel tempo allerlei nieuwe klachten. Het kan goed dat je mij niet meer zo vaak ziet. Denk in dat geval niet dat ik iets anders ben gaan doen, ik lig vooral thuis op bed.

Onlangs heb ik mijzelf weer laten testen, want gelukkig gaat de ontwikkeling van Lyme-testmethodes door. Er is nu een hele goede test, de zogenaamde FISH-test die de bacterie direct aantoont. In het geval van een positieve uitslag is deze test bijzonder betrouwbaar. Het was behoorlijk schrikken toen bleek dat ik niet alleen Lyme en drie andere co-infecties met mij meedraag, zoals ik reeds wist, maar ik heb ook een Babesia-infectie. Dit is een op malaria-gelijkende parasiet, die enorm gevaarlijk is, een stuk gevaarlijker dan Lyme. Tevens heb ik een vrij hoge virale load, wat inhoudt dat ik ook virusinfecties heb. Mijn hele immuunsysteem is naar de knoppen en daardoor stroom ik vol met infecties.

Als ik nu geen actie onderneem, zet deze neerwaartse spiraal zich waarschijnlijk voort en acht ik de kans vrij groot dat ik op den duur volledig bed-gebonden ben.

Gelukkig zijn er grote ontwikkelingen gaande op het gebied van Lyme-behandelingen. Een combinatie van meerdere therapieën uitgevoerd door mijn BIG-geregistreerde arts die verbonden is met het wereldwijde netwerk ILADS-artsen kunnen mij naar alle waarschijnlijkheid veel verbetering geven.

Helaas heb ik te weinig financiële middelen, want vergoeding van de zorgverzekering kan ik vergeten. Mijn vrienden en familie zijn daarom dit team begonnen, zodat ik eindelijk een keer goed behandeld word en snel weer lekker mee kan springen en hopelijk vaker op podia kan klimmen, om zo bezig te zijn met mijn passie, in plaats van alsmaar met Lyme bezig zijn. ☺

Alvast enorm bedankt voor degene die doneren. <3

Liefs Inge

Social media