Lieds Lopers

Opgehaald: 66% Teamleden: 24 Doel: €20.000

Lidewij (Lied) kreeg in 2012, na jaren waarin haar gezondheid hard achteruit ging, met veel artsenbezoeken en onderzoeken, haar officiële diagnose. Chronische Lyme neuro-borreliose stadium 3 met een flinke ontsteking van het centrale zenuwstelsel en als extra cadeautje een aantal co-infecties.

Lidewij was blij eindelijk een diagnose te hebben en snel beter te kunnen worden. Helaas bleek dit, na ca. 15 jaar niet gediagnosticeerde Lyme te hebben, anders te liggen. Al die tijd heeft de slimme bacterie vrij spel gehad om zich te vermenigvuldigen, zich overal te ‘nestelen’ en van top tot teen het lichaam aan te tasten.

Dagelijks heeft zij erg veel last van spierzwakte, zenuwpijnen, uitval van spieren, extreme vermoeidheid en nog een lange lijst van symptomen die per dag kunnen verschillen en haar dagelijks leven zeer belemmeren. De slopende rechtszaak die Lidewij inmiddels al bijna 6 jaar voert tegen het UWV omdat zij haar arbeidsgeschikt achten, loopt tot op de dag van vandaag nog steeds…

Lidewij heeft nu de fantastische kans om voor behandeling naar Amerika te gaan. Daar zijn top artsen die zeer gespecialiseerd zijn in deze complexe ziekte en die denken dat zij Lidewij flinke stappen vooruit kunnen laten gaan in haar gezondheid.
Om deze hoopvolle behandeling in Amerika te kunnen bekostigen is er helaas een hele hoop geld nodig. De kosten zullen niet tot nauwelijks vergoed worden door haar verzekering.

Daarom moeten wij, hoe moeilijk dit ook voor Lidewij is, jouw hulp vragen voor:
– Behandeling in Amerika: medicatie, bloedtesten, onderzoeken en artsenbezoeken.
– Woning en zorg: Lidewij woont nog steeds bij haar ouders. Dit komt mede doordat het financieel onhaalbaar lijkt om zelfstandig te wonen. Ook is Lidewij nog erg afhankelijk van zorg. Deze zorg leveren haar ouders al bijna 10 jaar dag en nacht met heel veel liefde. Het inhuren van zorg als Lidewij op zich zelf zou gaan wonen kost ook veel geld.

De behandeling die Lidewij de afgelopen jaren heeft gevolgd heeft wisselend resultaat gegeven met gelukkig ook af en toe kleine stapjes vooruit. Deze behandeling heeft zij kunnen bekostigen dankzij het fantastische loopteam en donaties in 2016, tijdens de eerste editie van Lopen voor Lyme. Hier is zij nog dagelijks heel erg dankbaar voor.

De behandeling in Amerika geeft Lidewij de hoop dat zij in de toekomst een (deels) zelfstandig leven kan leiden met hopelijk een eigen plekje om te kunnen wonen. Dit is dan ook het doel waar wij als team van Lied, dat bestaat uit vrienden en familie voor willen gaan!

Lidewij is optimistisch en het lukt haar te genieten van de kleine dingen. Ook probeert zij haar ervaring in te zetten om anderen te helpen. Ze zit sinds juni 2018 in het bestuur van de Lymevereniging; hier zet zij zich vrijwillig in om de situatie voor Lymepatiënten in Nederland te verbeteren. Online is zij, en de voortgang van ons team, op Instagram en Facebook te volgen via @lidewijboeken

Help jij ons mee? Je kan al een loper sponsoren vanaf €1,-. Alle kleine beetjes helpen!

Social media

 

De lopers