Team Lymefonds

Opgehaald: 31% Teamleden: 48 Doel: €100.000

Team Lymefonds
Met de Nederlandse Lyme Monitor 2019 heeft de Lymevereniging duidelijk vastgesteld: de gezondheid, zorg, behandeling en kwaliteit van leven van chronische lymepatiënten zijn erbarmelijk. Ja, we zijn in gesprek met artsen en onderzoekers. Ja, we zijn in gesprek met politici. Maar we nemen ook het heft in eigen hand.
De Lymevereniging neemt het initiatief om het Lymefonds op te richten.
Dit Lymefonds gaat van start met Team Lymefonds bij Lopen voor Lyme. Het Lymefonds gaat dit jaar
€ 100.000 fondsen werven en daarmee ondersteunen we vier projecten om verschil te maken. We besteden meer dan de helft van het geld aan een doordachte bijdrage aan onderzoek naar betere behandelingen en betere testen door Amerikaanse en Engelse wetenschappers aan gerenommeerde universiteiten. De Amerikaanse wetenschapper zal voortaan met de bijdrage van het Lymefonds bij al zijn onderzoeken niet alleen werken met de Amerikaanse varianten van de lymebacterie, maar ook met de Europese varianten. Preventie van Lyme is natuurlijk ontzettend belangrijk. Vandaar dat we enkele tienduizenden tekenkaarten met flyer in duidelijke taal gaan verstrekken. Scholen en scoutinggroepen kunnen deze tekenkaarten tegen verzendkosten bestellen.
Een vierde project is dat het Lymefonds de Lymevereniging financieel kan steunen bij het sterk vergroten van het aanbod aan lotgenotencontact voor patiënten, ouders en partners. De contactvorm wordt door vrijwilligers verzorgd, maar een goede training en begeleiding is een must voor deze intensieve taak.

Team Lymefonds maakt de komende maanden gebruik van de bankrekening van de Lymevereniging. Alle donaties zijn 100% voor het Lymefonds.

Social media

 

De lopers