Meedoen voor Martien

Opgehaald: 21% Teamleden: 10 Doel: €12.500

Ik ben Martien en ik ben chronisch Lymepatiënt.

Met twee jonge kinderen (Sanne, 11 en Nikki, 8) valt dat niet mee. Ik wil meer dan ziek zijn, meer dan overleven. Ik wil leven met mijn gezin, familie en de mensen om me heen. Dat is met de ziekte van Lyme een grote uitdaging en kan alleen als het mij lukt om stabiel te zijn.
Ik heb een baan. Ik werk als het gaat een paar uur per week. Ik zou wel meer willen, maar mijn lichaam wil niet. Toch ben ik erg blij met deze baan, want zo kom ik nog buiten de deur en doe ik iets zinvols.

Stabiel zijn kan alleen als ik zorg voor voldoende slaap, voldoende extra rust, de juiste voeding, beweging, de nodige supplementen, medicatie en ondersteunende behandelingen. Als dit niet goed lukt is dat erg frustrerend en het belast mijn gezin. Dit vraagt nu van mij dat ik open ben over hoe het met me gaat en wat ik nodig heb, en dat vind ik best moeilijk, vooral als ik erg moe ben. Daarom doe ik mee met Lopen voor Lyme en alleen al het aanmelden maakt heel veel los. Het is hartverwarmend en hoopgevend.

Ik heb deze ziekte niet alleen. Mijn man Peter wordt extra belast door alles wat hij voor mij en de kinderen opvangt bovenop een fulltime baan. En de kinderen vinden het niet leuk dat ik vaak niet mee kan doen en reageren daar elk op hun eigen manier op. Daarnaast kan ik er niet onderuit dan te erkennen dat mij tegen deze ziekte weren niet goedkoop is.

Wil jij ons helpen? Sponsor dan een of meer van de lopers en wandelaars in mijn team. Jouw donatie maakt het voor ons mogelijk de juiste middelen te bekostigen die voor een groot deel niet worden vergoed. Het gaat hier om voedingssupplementen, medicatie, bloedtesten, de juiste therapie en hulpmiddelen.

25 maart 2020
Update in verband met Coronavirus.
Omdat we op 4 april niet bijeen kunnen komen bij het Henschotermeer gaan de lopers van Team Martien op 4 april in gezinssamenstelling of individueel op een verantwoorde manier wandelen of hardlopen in hun eigen omgeving. Ze zullen hun prestatie vastleggen. Dit zullen we na afloop van de dag met jullie delen. Heel hartelijk dank dat je ondanks het coronavirus ook nog aandacht hebt voor chronisch lyme patiënten als Martien. En veel sterkte met het omgaan met deze moeilijke situatie.

Social media