Susan van Galen

Opgehaald: 31% Teamleden: 11 Doel: €9.850

Dag allemaal,

Ik had verwacht dat ik na de laatste keer Lopen voor Lyme geen gebruik meer hoefde te maken van deze sponsorloop. Maar helaas.

Vrijdag 25 mei 2019. Na 3 weken van zware behandeling in Duitsland en daarvoor al 1,5 jaar van voorbereidingen in Nederland (o.a. herstel van mijn door de Lyme aangetaste kaakbot), was ik klaar voor de beenmerg operatie. Ik ging blij de operatiekamer in, vol hoop voor de toekomst.

Diezelfde dag, nog bijkomend van de narcose, is mijn leven op zijn kop gezet. Door onvoorziene omstandigheden. Met verstrekkende gevolgen voor mij.

En dat alles in de eerste 100 dagen na de operatie, juist deze 100 dagen waren cruciaal voor mijn stamcellen en dat de behandeling kon aanslaan.

Een deel van de behandeling is aangeslagen. Mijn arts heeft voor elkaar gekregen wat geen andere arts is gelukt sinds ik ziek werd op 17-jarige leeftijd: de Lyme, co-infecties en virussen zijn compleet geëlimineerd. Nog nooit eerder is mijn bloed schoon geweest! Geweldig nieuws uiteraard.

Maar het belangrijkste was dat de stamcellen de schade van de jarenlange infecties konden herstellen. Deze schade aan o.a. mijn zenuwstelsel, hersenen en de mitochondriën (de energie fabriekjes die bij mij maar voor 30% functioneren) houdt mijn lichaam namelijk nog steeds ziek.

Door alle stress na de operatie heeft dit deel van de behandeling niet kunnen aanslaan. Een lichaam kan simpelweg niet herstellen onder zulke omstandigheden.

Mijn medepatiënten gaan met sprongen vooruit. Waar ik nog steeds ziek ben en elke dag een strijd is. Een deel van de behandeling is aangeslagen, maar het belangrijkste deel nog niet. Om deze reden moet ik terug naar Duitsland voor behandeling. Zodat ook ik een kans van slagen heb.

Ik kan niet wachten om mijn leven eindelijk weer op te kunnen pakken. Ik ben er zo dichtbij! Voor elke donatie ben ik erg dankbaar.

Dankjulliewel alvast!

Liefs Susan

Social media