Team Dinanda

Opgehaald: 38% Teamleden: 17 Doel: €20.000

Steun Dinanda!

Hulp vragen. Dat doet de 28-jarige Dinanda niet graag. Sterker nog, als onderwijsassistent in het speciaal onderwijs staat ze liever zélf klaar voor kwetsbare jongeren. Werk dat ze doet met haar hart. Wat geeft het haar een voldoening als jongeren met beperkte capaciteiten tóch een plekje vinden in de maatschappij.

Wie is die onzichtbare vijand?
Toen de moeheid tien jaar geleden begon toe te slaan, negeerde Dinanda dat dan ook. Ze hield zich sterk. Volgens de dokter was alles OK, en dat was wat Dinanda graag hoorde. Maar het was níet wat ze voelde. De uitputting sloeg toe. Dinanda ging door. Ze besloot te vechten tegen de onzichtbare vijand, die langzaam maar zeker aan kracht won. Tja, zo doe je dat als je sterk en energiek wilt zijn – en je klachten raadselachtig zijn.

Maar wat doe je als organen alarmsignalen geven en het lijken op te geven? Als je doof raakt, darmproblemen krijgt, overal ontstekingen hebt en hartkloppingen voor naderend hartfalen waarschuwen? Wat doe je als je moe bent, alleen maar moe bent, en dit steeds erger wordt? Wat doe je, kortom, als je gezondheid bergafwaarts gaat, langzaam maar zeker, richting een akelige diepte? En als je weet waar dit pad voor anderen eindigde?

Strijden of opgeven?
Dan grijp je elke strohalm vast. Dan zoek je naar een behandelmethode die de ongrijpbare Lyme-bacterie kan doden waar ze zich schuil houdt. Diep in de lichaamscellen, steeds van plaats wisselend. Dáár wordt de bacterie niet gezien door de geavanceerde hulpmiddelen van de reguliere gezondheidszorg. Kundige medici lijkt het aan instrumenten te ontbreken zodra de Borrelia-bacterie zich verstopt in de cellen. En waar het ophoudt voor medici, houdt het ook op voor verzekeraars.
Maar nog niet voor Dinanda. Ze besloot nog niet op te geven.

Onbetaalbaar? Het moet!
Eindelijk ontdekte ze een behandelmethode die deze sluipmoordenaar kan opsporen en uitroeien. Een intensieve en kostbare behandeling. Deze behandeling – met wekelijkse, drie uur durende sessies – duurt zo’n twee jaar, en kost meer dan 40.000 euro. Onbetaalbaar.
Maar het móet. Waar het geld vandaan komt, komt het vandaan.

Kostbaar perspectief
Deze behandeling geeft perspectief. De eerste maanden geven bovendien moed. Het is zwaar, maar de bacterie lijkt zich gewonnen te moeten geven.
Dinanda heeft weer hoop: als het geld voor de behandeling er komt, kan ze een toekomst tegemoet gaan waarin ze weer Dinanda is. Geen Lyme-patiënt. Geen zielepiet. Geen hulpvrager. Maar een levenslustige onderwijsassistent, die weer klaar staat voor kinderen met een beperking, voor familie en vrienden. Klaar voor anderen. Daarom: het móet.
Maar het kán alleen als het geld er komt.

Zullen we daarom lopen? Zullen we daarom geven? Zullen we een beetje hoop en toekomst over maken via de bank – zonder dat we er zelf minder van worden? Wil jij óók helpen? Wil je álsjeblieft helpen?

Social media

 

De lopers