Team LOVE M’

Opgehaald: 61% Teamleden: 4 Doel: €7.500

Teek it away – Team LOVE M’

Help Mariska zodat ze haar behandeling tegen de hardnekkige ziekte van Lyme kan voortzetten

Ik vind het verschrikkelijk dat ik weer om jullie hulp moet vragen. Ik voel een soort schaamte dat ik moet ‘bedelen’. Het liefst regel ik alles zelf en verdien ik m’n eigen geld. Helaas kan ik dit nog niet, doordat ik nog steeds ziek ben.
Ik heb geen inkomsten en ik krijg geen uitkering. De regering, het UWV, de gemeente, de zorgverzekering et cetera laten Lyme patiënten volledig in de kou staan! Iets wat je in Nederland niet zou verwachten.

Mijn ouders en ik zijn al duizenden euro’s kwijt aan mijn gezondheid en zijn niet meer in staat om al die hoge ziektekosten te dragen. Dus moesten we 2 jaar geleden jullie hulp inschakelen via Lopen voor Lyme. Met het geld dat in 2018 is opgehaald, heb ik twee jaar lang de behandelingen kunnen financieren. Helaas is dit potje nu bijna op en dit geeft veel stress (wat niet goed is voor mijn herstel). Dit betekent namelijk dat ik mijn behandelingen niet kan voortzetten en ik weer zieker wordt.
Er is van tevoren niet te voorspellen hoeveel behandelingen er nodig zijn en hoe lang het traject gaat duren. Lyme is een complexe en hardnekkige ziekte en vraagt een persoonlijk behandelplan. We hebben twee jaar geleden een schatting gemaakt, maar jammer genoeg bleek dit niet genoeg te zijn.

Over mijzelf en mijn ziekte:
Voor mijn ziekte stond ik vol in het leven. Ik deed een fulltime HBO opleiding, werkte daarnaast 20 uur op kantoor en werkte ook nog voor vier andere bedrijven op flexibele basis. Ik sportte een paar uur per week en genoot van het sociale leven. Totdat ik op mijn 19e (2013) werd gebeten door een teek en er vele gezondheidsklachten volgden. Ik heb de teek zelfs nog bij de huisarts laten verwijderen, maar een bloedtest en antibiotica vonden zij niet nodig. Helaas is de ziekte van Lyme, net als bij vele lotgenoten, te laat geconstateerd, waardoor het behandelen van deze ziekte complexer wordt. Door de diverse misdiagnoses heeft deze bacterie zich jarenlang ongestoord door mijn hele lichaam kunnen verspreiden. De Borrelia bacterie (Lyme) is een sluipmoordenaar en tast alles in je lichaam van top tot teen aan. Ik had ondraaglijke pijnen en zo’n 45 klachten / symptomen. Toch heb ik op mijn tandvlees en wilskracht in 2016 mijn HBO af kunnen ronden. Daarna ben ik volledig ingestort.

Een hele lange tijd heb ik niets gekund. Ik was dood en doodziek en kon nauwelijks nog uit bed of van de bank komen. Kleine dingen als douchen waren een dagtaak voor me. Ik was enorm uitgeput, alsof ik een zware griep onder de leden had die nooit meer overging, elke dag ontzettende hoofdpijn/migraine, koortsaanvallen, oorsuizen, hartkloppingen, brandende zenuwpijn, gewrichtspijn, spierpijn, ontstekingen, fel rood gloeiend gezicht, huiduitslag, ik kon geen prikkels meer verwerken (geluid, licht, omgeving), duizeligheid, misselijkheid en ga zo maar door.
De reguliere artsen konden niets meer voor mij betekenen. Ze zeiden: dat ik het moest gaan accepteren. Ik kon dat niet. Ik was nog maar begin 20. Er gingen gedachten door mij heen als:
– Mijn leven kan toch nog niet voorbij zijn???
– Ik heb nog zoveel dromen voor de toekomst.
– Ik kan dit leven toch niet accepteren?
– Er moet toch iets zijn op de wereld wat mij kan helpen?
Mijn leven stond al op zijn kop, maar nu werd ook nog eens alle hoop op verbetering weggehaald. Ik zou alleen maar nog verder achteruit gaan.
Ik probeerde alles te doen en te zoeken wat mijn gezondheid zou kunnen verbeteren. De artsen probeerde mij tegen te houden en zeiden dat het een zinloze strijd zou worden. In 2017 vond ik een behandeling buiten het reguliere circuit om en dankzij alle hulp heb ik al twee jaar deze behandeling kunnen financieren. Ik ben zooo blij dat ik door gevochten heb, want deze behandeling slaat aan! ☺ Het is een hele zware behandeling, maar ik ben al een heel eind op weg. Ik ben niet meer dood en dood ziek. Er zijn nog steeds slechte dagen, maar gelukkig komen er beetje bij beetje betere dagen bij. Zo nu en dan kan ik weer iets doen en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Heden:
Door de behandelingen zijn er al een heel groot deel van de Borrelia bacteriën gedood. We zijn nu bezig met de laatste restjes. Tevens zijn er nog diverse co-infecties en parasieten aanwezig en de ziekte van Pfeiffer. Deze zijn we er nog steeds aan het uitwerken met de behandelingen en alle medicatie. Daarnaast zijn we bezig met het stimuleren van mijn immuunsysteem en het herstellen van schade in mijn lichaam, dit zit voornamelijk in mijn hersenen, zenuwstelsel en diverse organen.
Zodra alle bacteriën, parasieten en co-infecties eruit zijn, ga ik me als het goed is een stuk beter voelen en kan het echte herstel beginnen. We gaan dan kijken in hoeverre de restschade nog te herstellen is.

Af en toe kan ik even de deur uit en iets leuks doen. Even ben ik dan weer in de ‘normale wereld’: onder de mensen en gewoon net als ieder ander. Wat een heerlijk gevoel is dat! Ik lijk even niet ziek. Maar helaas, al snel gaat mijn lichaam weer protesteren en is het weer back to reality. Doordat de bacteriën nog in mij zitten en door alle schade kan het per dag en soms per uur verschillen hoe ik me voel.

Ik verlang er zo naar om mij weer nuttig te voelen, te werken, te leren en persoonlijk te groeien. Ik wil zo graag weer dingen mee maken en meer onder de mensen zijn, dat ik ook weer thuis kan komen met verhalen. Ik zou zo graag weer in een gezond lichaam willen zitten, waardoor ik weer alles kan doen wat ik graag wil. Ik zou zo graag weer m’n hoofd leeg willen sporten en conditie op willen bouwen, gezellige dingen doen met m’n vriend, vrienden en familie. Ik ben het zooo zat om vooral ziek thuis te zijn en mij zo beroerd te voelen! Ik wil weer vol en ambitieus in het leven staan, zoals dat hoort als je een jonge meid van 25 bent!!

Helpen?
Wil jij mij steunen met een (kleine) bijdrage, zodat ik mijn behandelingen tegen deze hardnekkige ziekte voort kan blijven zetten en ik kan uitkijken naar een betere toekomst waarin ik eindelijk weer kan meedraaien in de maatschappij?
Dit kan je doen door één van mijn lopers te sponseren uit Team LOVE M’.
Dit bedrag wordt rechtstreeks naar mij overgemaakt. De stichting zit hier dus niet tussen. Het opgehaalde bedrag wordt volledig besteed aan mijn behandelingen, onderzoeken, medicatie en supplementen.

Het zou ook heel fijn zijn als deze actie wordt gedeeld via social media.
Tips of ideeën voor het inzamelen van geld zijn ook van harte welkom.

Hoe werkt het doneren?
1. Klik op ‘steun het team’ of op ‘steun loper’
2. Vul de gegevens in en klik op doneer
3. Dan volgen de betaalinstructies op het scherm met mijn rekeningnummer, zodat je het bedrag handmatig kan overmaken. Je ontvangt deze gegevens ook als factuur per e-mail.

Elke donatie stel ik (en mijn teamgenoten ook) zeer op prijs en brengt mij steeds dichterbij het doel: werken aan mijn genezing, zodat ik eindelijk weer mezelf kan zijn en kan genieten van al het moois in het leven! Ik wil weer elke dag kunnen stralen zoals op bijgevoegde foto’s.

Onze dank is zeer groot!!

Mochten er vragen zijn dan kan je een mail sturen naar teamlovem@outlook.com

Wil je op de hoogte gehouden worden?
Volg dan de Facebook pagina: Team Love M’ – Mariska’s strijd tegen Lyme
Hier houd ik de ontwikkelingen van mijn gezondheid bij.

Ik hoop echt dat ik dit jaar eindelijk kan zeggen dat ik schoon ben verklaard!

Liefs,
Mariska Klomp en haar team

PS: Tips bij een tekenbeet!!!!
Haal een teek zo snel mogelijk uit het lijf door middel van een tekentang of tekenpas. Pak de teek zo dicht mogelijk op de huid bij zijn kop en trek hem er voorzichtig uit. Desinfecteer de huid daarna en zeker niet daarvóór. Schrijf op wanneer en waar je gebeten bent. Stuur de teek op naar een lab, zodat ze kunnen controleren of de teek besmet is met de Borrelia bacterie en/of co-infecties. Hierdoor kun je erop tijd bij zijn, zodat je een hele molen met fouten diagnoses kunt vermijden. En het belangrijkste op tijd in kan grijpen, zodat de ziekte niet het hele lichaam aantast!

Social media