Team Scott

Opgehaald: 35% Teamleden: 17 Doel: €35.000

Scott (5 jaar) en zijn zusje Ashley (1 jaar) vechten samen tegen de ziekte van Lyme en co-infecties. Sinds afgelopen zomer kreeg het gezin de diagnose. Beide kinderen zijn besmet geraakt tijdens de zwangerschap. Hun moeder bleek ongemerkt al vele jaren de bacteriën bij zich te dragen en is chronische lymepatiënt. Een behandeling in Nederland krijgen Scott en zijn zusje niet en buitenlandse behandelingen worden niet vergoed door de verzekering. Scott en Ashley zijn samen onder behandeling bij een gespecialiseerde Lyme arts in Duitsland.

Scott is een zacht, lief mannetje en gek op mens en dier. Een klein boertje met grote droom, namelijk ooit in papa’s voetsporen treden. Die kans willen papa en mama hem geven en daar vecht het gezin voor. Een gezonde toekomst voor hun twee kindjes. Scott heeft veel klachten, variërend van gewrichtspijnen, hoofdpijnen, suf en afwezig zijn, vermoeidheid, zenuwpijnen, buikpijnen en opgezette klieren. Je krijgt soms moeilijk contact met hem, zijn concentratie is slecht. Hij loopt qua spraak- en taalontwikkeling achter op leeftijdsgenootjes. Ook op emotioneel vlak blijft hij achter, wat zich uit in woede aanvallen, huilbuien en slaapproblemen. Scott zijn immuunsysteem is laag en moet veel van school missen omdat hij zo vaak ziek is, waardoor hij niet de kans krijgt een band op te bouwen met klasgenootjes. In 2018 is Ashley geboren. Zij vertoonde al vrij snel dezelfde klachten die haar broertje als baby had.

Omdat de behandelingen door moeten gaan, stapelen de kosten zich steeds verder op. Kosten als; medicijnen, probiotica’s, ondersteunende supplementen, verschillende bloedonderzoeken, andere nodige onderzoeken, reiskosten en kosten voor verblijf in Duitsland. Voor het gezin is het onmogelijk om al deze kosten zelf te dragen. Het gezin is ziek en uitgeput door de nodige medische zorgen, verzorging van de kinderen, stress en alles rondom hun ziekte. Elk kind verdient het om kind te mogen zijn en te genieten. Daar zijn de ouders constant mee bezig en hebben hoop in lopen voor Lyme. Alle beetjes helpen om Scott en Ashley weer een leefbaarder en zonniger toekomst te geven.

Ondanks Scott zijn ziekte, heeft hij zelf aangegeven te willen lopen voor zijn zusje en zichzelf. Dit vinden wij ontzettend stoer en knap van hem! Natuurlijk lopen papa en mama met hem mee. Hij wil hiermee bewustwording en bekendheid creëren rondom Lyme en zo andere lymepatiënten steunen.

Wij willen u hartelijk bedanken voor het lezen van Scott’s verhaal. Als u wilt doneren voor Scott, dan is het gezin u énorm dankbaar. Doneren kunt u via de site doen. U kiest een loper uit het team, u kiest een bedrag en vult de overige gegevens in. Indien gewenst, kunt u ook anoniem invullen. Volg de betaalinstructies op en boek vervolgens uw donatie handmatig over. U ontvangt hierover een e-mail. Donaties gaan handmatig, omdat elke donatie voor 100% naar de Lyme patiënt gaat. Alle donaties via “Team Scott”, gaan rechtstreeks en geheel naar Scott en zijn zusje Ashley. De donaties zullen gebruikt worden voor hun behandeling, de medische kosten.

Wilt u Scott steunen en hem het gevoel geven dat lopen voor lyme op 4 april hem gaat lukken? Dat zou geweldig zijn!

Enorm bedankt namens het hele gezin en high five van Scott!

Social media

 

De lopers