Team Scott

Opgehaald: 45% Teamleden: 19 Doel: €35.000

Scott (5 jaar) en zijn zusje Ashley (1 jaar) vechten samen tegen de ziekte van Lyme en co-infecties. Sinds afgelopen zomer kreeg het gezin de diagnose. Beide kinderen zijn besmet geraakt tijdens de zwangerschap. Hun moeder bleek ongemerkt al vele jaren de bacteriën bij zich te dragen en is chronische lymepatiënt. Een behandeling in Nederland krijgen Scott en zijn zusje niet en buitenlandse behandelingen worden niet vergoed door de verzekering. Scott en Ashley zijn samen een behandeling gestart bij een gespecialiseerde Lyme arts in Duitsland. Een Lyme kliniek met positief behaalde resultaten, die nauw samenwerkt met andere Lymeartsen in Amerika en de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen toepast.

Scott is een zacht, lief mannetje en gek op mens en dier. Een klein boertje met grote toekomst droom, namelijk ooit in papa’s voetsporen treden. Die kans willen papa en mama hem geven en daar vecht het gezin voor. Een gezonde toekomst voor hun twee kindjes. Scott heeft veel klachten, variërend van gewrichtspijnen, hoofdpijnen, suf en afwezig zijn, vermoeidheid, zenuwpijnen, buikpijnen en opgezette klieren. Je krijgt soms moeilijk contact met hem, zijn concentratie is slecht. Hij loopt qua spraak- en taalontwikkeling achter op leeftijdsgenootjes. Ook op emotioneel vlak blijft hij achter, wat zich uit in woede aanvallen, huilbuien en slaapproblemen. Scott zijn immuunsysteem is laag. Door het ziek zijn mist hij geregeld school, waardoor hij niet voldoende de kans krijgt om een band op te bouwen met klasgenootjes. Als gevolg hiervan laat hij steeds vaker onzeker gedrag zien. In 2018 is Ashley geboren. Zij vertoonde al vrij snel dezelfde klachten die haar broertje als baby had.

De behandeling slaat aan, maar ze zijn er nog lang niet. Omdat de behandelingen door moeten gaan, stapelen de kosten zich steeds verder op. Kosten als; medicijnen, probiotica’s, ondersteunende supplementen, verschillende bloedonderzoeken, andere nodige onderzoeken, reiskosten en kosten voor verblijf in Duitsland. Voor het gezin is het onmogelijk om al deze kosten zelf te dragen. Het gezin is ziek en uitgeput door de nodige medische zorgen, verzorging van de kinderen en alles rondom hun ziekte. Elk kind verdient het om kind te mogen zijn en te genieten. Daar zijn de ouders constant mee bezig en hebben hoop in lopen voor Lyme. Alle beetjes helpen om Scott en Ashley weer een leefbaarder en zonniger toekomst te geven.

Scott heeft aangegeven zelf te willen lopen voor zijn zusje en zichzelf. Ondanks zijn ziekte gaat hij toch vechten, hij is vastberaden en wil winnen van de bacteriën. Dit vinden wij ontzettend stoer en knap van hem! Ook wil hij hiermee bewustwording en bekendheid creëren rondom Lyme en zo andere lymepatiënten steunen.

Wij willen u hartelijk bedanken voor het lezen van Scott’s verhaal. Als u wilt doneren voor Scott, dan is het gezin u énorm dankbaar. Doneren kunt u via de site doen. U kiest een loper uit het team, u kiest een bedrag en vult de overige gegevens in. Indien gewenst, kunt u ook anoniem invullen. Volg de betaalinstructies op en boek vervolgens uw donatie handmatig over. U ontvangt hierover een e-mail. Donaties gaan handmatig, omdat elke donatie voor 100% naar de Lyme patiënt gaat. Alle donaties via “Team Scott”, gaan rechtstreeks en geheel naar Scott en zijn zusje Ashley. De donaties zullen enkel gebruikt worden voor hun behandeling.

Wilt u Scott steunen en hem het gevoel geven dat lopen voor lyme op 4 april hem gaat lukken? Dat zou geweldig zijn!

Enorm bedankt namens het hele gezin en high five van Scott!

www.facebook.com/gezinvechttegenlyme

Social media

 

De lopers