#TEAMROBIN

Opgehaald: 58% Teamleden: 16 Doel: €10.000

Waarom doen we mee?
Na alle behandelingen van de afgelopen 1,5 jaar is er nu langzaam vooruitgang zichtbaar. Robin is niet meer volkomen bedlegerig, haar pijn in haar heupen is weg, ze is eindelijk wat aangekomen, heeft iets meer energie, de POTS is minder heftig, ze kan onder begeleiding revalideren en zo zijn er nog een aantal symptomen die minder zijn worden. Maar omdat Robin hersenschade heeft door de infecties en er regulier aangetoond is dat ze maar liefst 32% minder bloeddoorstroming en dus minder zuurstof voor het brein heeft blijft het nog altijd een grote puzzel. Er is regulier geen kant en klare oplossingen of behandeling (maar ze denken wel mee) en daarom zetten we de ingeslagen weg voort die haar zover heeft gebracht.
Het risico op een terugval blijft aanwezig. En om vooruit te kunnen blijven gaan moet ze voorlopig nog door met behandelen want als ze door zou kunnen gaan, heeft zij de kans om sterker te worden en het uiteindelijk te winnen van deze infecties. Er zijn gelukkig steeds meer ontdekkingen op het gebied van Lyme maar op de oplossing zullen we nog wel even moeten wachten en Robin wil nu verder met haar leven waarvan ze al zo’n groot en belangrijk deel gemist heeft.

Robin heeft zelf geen inkomen en tot nu toe hebben we alle behandelingen, onderzoeken, consulten en ondersteunende therapieën volledig kunnen bekostigen van het bedrag dat is opgehaald bij de crowdfunding in 2017. Omdat de reserves uitgeput raken kan ze binnenkort niet verder met haar behandelingen en daarom doen we mee met Lopen voor Lyme 2020 om zo geld op te halen zodat zij kan blijven vechten.

Waar gaat het geld naartoe?
Het volledige bedrag zal gaan naar de behandelingen die ze volgt via o.a. haar behandelaar Michael Wittstadt (wekelijkse infusen en orale medicatie) waar ze ook haar stamceltherapie heeft gehad en naar de ondersteuning op revalidatie gebied waarvoor we de zorgverzekering weer op maximaal zullen moeten zetten (€220 p.m.) De gemiddelde kosten van een ME/Lyme-patiënt als Robin (ver gevorderd stadium met neurologisch schade) ligt vaak rond de 10.000 per jaar. Hoe lang er behandeling nodig is verschilt per patiënt.
Dus als we ons streefdoel van 10k halen dan is Robin verzekerd om ook komend jaar weer alle behandelingen te ondergaan die nodig zijn om beter te worden. Als we over het streefbedrag gaan dan kan ze nog iets langer doorgaan met behandelingen wat ook heel welkom is!

Social media

 

De lopers