Wie zijn wij eigenlijk? Waarom organiseren we Lopen voor Lyme?

de stichting

Stichting Lopen voor Lyme is opgericht nadat ultrarunner Jeroen Renes zijn nichtje Berdien Renes, die de chronische ziekte van Lyme heeft, een berichtje stuurde met de profetische woorden: “Ik kan heel hard rennen, jij hebt Lyme. Moeten we niet gaan ‘Lopen voor Lyme’…?”

Wat begon als een grapje groeide uit tot een concreet idee. De broers en nicht van Berdien haakten aan en zodoende werd in 2015 Stichting Lopen voor Lyme opgericht. De eerste editie van Lopen voor Lyme vond in 2016 plaats, de tweede in 2018 en de derde dit jaar!

Al snel wisten we dat Lopen voor Lyme er op gericht zou zijn om chronisch Lyme patiënten te ondersteunen.  Enerzijds door awareness te creëren voor deze slopende ziekte en anderzijds om Lyme patiënten de mogelijkheid te geven funding om te halen voor alle extreme kosten.

Wat ons de afgelopen jaren ontzettend (positief) verrast heeft zijn het enthousiasme en gedrevenheid van de lopers die deelnemen in een team voor een chronisch Lyme patiënt. We horen vaak dat familieleden, vrienden en kennissen eindelijk het gevoel te hebben iets te kunnen betekenen. En dat is tijdens het event zo voelbaar. Het is veel meer dan een fundraise event.

We organiseren Lopen voor Lyme met ontzettend veel plezier met hulp van tientallen vrijwilligers, ontzettend veel sponsoren en geweldige enthousiaste lopers die er echt een topdag van maken.

Maar, we hebben het al vaker gezegd en blijven het zeggen; het is bizar en tenenkrommend dat een evenement als Lopen voor Lyme überhaupt bestaansrecht heeft.

We hadden gehoopt dat het in de loop der jaren niet meer nodig zou zijn. Maar de situatie van Nederlandse chronisch Lyme patiënten is eigenlijk onveranderd…

Ondanks dat het wrang is dat het nodig is kijken we er ontzettend naar uit en gaan we er een mooie en positieve dag van maken. Samen met alle enthousiaste lopers, bezoekers en chronisch Lyme patiënten.

Tot dan!

💚

Stichting Lopen voor Lyme

Jeroen, Simon, Ton, Ilse en Berdien.